Mulțumim dlui coleg Nicu Cohen pentru aceste imagini de la funeraliile lui Todor Jivcov. Le-a binemeritat liderul bulgar mai mult decât Ceaușescu?!
Intrați pe adresa indicată de dl Nicu
Scrisoare deschisă către domnul MIHAI ȘORA
Nicu Cohen • 42 minutes ago
Pina nu se va spune public adevarul despre politica lui Ceausescu nu se va rezolva nimic .
Ia uitati care a fost atitudinea bulgarilor la moartea lui Todor Jivkov ….
https://www.youtube.com/watch?…
Mi-ați cenzurat comentariul :
”Revoluția s-a întâmplat dintr-un singur motiv : lipsa de „Panem et circenses”. Dacă primeau 100 de grame de grâu în plus românii, nimeni nu se revolta. Este un adevăr crunt cunoscut din antichitate. Oricât de bine educat ar fi un popor, e nevoie numai de pâine și circ pentru a-i controla.
Poporul critică clasa politică acum pentru că le e foame și pentru că nu au parte de distracția pe care o vor. Nu vor primi ce vor, lucrurile se vor înrăutăți. ”
Și de asemenea alt comentariu mi-a fost șters :
„ Prostia comunismului : din 2 care erau la muncă, unul muncea și altul stătea. Ulterior schimbau tura. Se mai întâmplă și în ziua de azi la noi în România. Este total neproductiv, acest lucru nu se întâmplă în Occident.
În Occident programul la magazin este de la 9 la 18, fără schimb de ture. La noi la magazine se deschid la 8 și se închid la 20 sau 21, și se face cu schimb de ture între 2 persoane. De ce să angajezi 2 și să-i plătești jumi-juma când poți angaja 1 și să-l plătești întreg?
Da, se produceau lucruri, dar oamenii nu erau productivi, și astfel industria noastră nu era competitivă și nici nu fabrica produse scumpe și de calitate, care să ne facă un brand, cum e Germania. Puteai da afară 60% din muncitori fără să reduci producția sau să afectezi economia, dar crescând productivitatea fiecăruia și crescându-i și salariul.
Eram fără datorii : da, pentru că acel moșneag imbecil le-a plătit cu mult înainte de termen! Lumea o putea duce mai bine și economia se dezvolta mai rapid dacă se concentra pe creșterea PIB-ului până ce datoria era nesemnificativă, și când ajungea la termenul de plată, să o plătească. Datoriile externe se fac pe termen lung, și durata între ratele de plată este mai mare.
Dacă politicienii noștri erau patrioți adevărați și oameni pragmatici în 1990, concediau pe mare parte din oameni direct, nu treptat, și ulterior construiau economia. Privatizările trebuiau să fie toate terminate din 1991, și cu o supraveghere ridicată pentru a nu se face fraudă statului.
După privatizări, trebuiau bine analizate eventualele consecințe sociale, de mediu, politice și economice. Dacă ne uitam doar la economie, eram ca țările din Africa. ”
Comentariul care vorbea de „Panem et Circenses ” vorbește despre un concept din Roma Antică necontrazis până în ziua de azi. Mi se pare anormal să fie cenzurat adevărul. Decimus Ianius Iuvenalis avea dreptate că poporul roman a fost manipulat cu pâine și circ, dar după părerea circul mai degrabă înseamnă entuziasm, deci eroismul, implicarea politică și istoria sunt doar parte a entuziasmului unui popor, iar în momentul în care este interzis produce revolte. Sunt sigur că orice om ar fi fericit dacă nu ar duce o lipsă de resurse financiare și entuziasm, dar acest echilibru este greu de menținut deoarece resursele financiare se produc greu, iar în momentul în care cineva este prea bogat pierde disproporțional entuziasmul, și efectiv se produce o instabilitate.
Al doilea comentariu este ceva obiectiv și adevărat. Critic faptul că oamenii nu sunt angajați unde trebuie, iar locurile de muncă trebuie restructurate pentru o producție de calitate mai bună la un cost mai mic și pentru o redistribuire a profiturilor într-un mod mai echitabil, și mai avantajoasă pentru angajați.
Iata cum, in cazul cenzurarii d-lui Nick, pierdeam aceasta informatie.