adevar
0 aprobate
weghweg@wegw.whwwe
193.218.118.91
Raspuns pentru comentariile de mai jos, comentarii pertinente, si intrebari bune, logice.

1. Nu Rusia, ci Anglia a furat tezaurul Romaniei in timpul razboiului mondial !!

Mai exact, Regele Ferdinand si cu Tarul Rusiei, care erau rude, au decis transferarea tezaurului Romaniei in Rusia Tarista deoarece Romania era ocupata de trupele germane, aproape in totalitate, si risca sa fie capturat de germani intregul tezaur romanesc.

Deci Rusia nu a furat tezaurul din Romania ! asta ca sa fie clar.

Ce a urmat? Anglia a trimis trupe engleze in Sankt petersbourg, si l-a instalat militar pe Lenin pe care l-a inarmat pana in dinti, ca sa primeasca la schimb tezaurul Tarului, care era imbracat in diamante si aur din cap pana in picioare, inclusiv lingura cu care manca ciorba!

Deci trupele engleze au capturat pur si simplu, au furat aurul romanesc, care era depozitat la Tarul Nicolae al Rusiei !

Nu Rusia, nu URSS au furat acest tezaur, ca sa fie clara treaba! Lenin nu avea nici macar o prastie cand a inceput revolutie bolsevica, el tinea doar discursuri total minciunoase in uzinele din Sankt Petersbourg, viitorul Leningrad, promitand speculatii si minciuni ordinare oamenilor, muncitorilor si mai ales taranilor, care au fost de fapt cei mai loviti din toata Rusia.

Apoi privind al 2-lea tezaur al Romaniei asazis ,,furat,, de URSS dupa 1944, situatia sta in felul urmator:

Regele Mihai a depozitat tezaurul BNR la Tismana, cea mai mare parte. Soldatii loiali regelui au primit ordin cu pretul vietii sa il apere. Sovieticii nu au aflat de locatia de la Tismana, fiind pastrata in secret.

Tezaurul Romaniei a fost in totalitate returnat BNR-ului in 1947, tot pe timpul Regelui Mihai ,si de regele mihai, deci speculatia cu ,,furtul,, tezaurului este un fals istoric.

Faptul ca ulterior, dupa 1948 comunistii au cheltuit acest tezaur in mod abuziv, tiparind bani fara acoperire, inflatie, salarii astronomice si abuzive, etc, coruptie si nepotism, este alt subiect.

Cheltuind tezaurul de fapt si banii Romaniei pe sov-rom-uri, care exploatau carbune, uraniu, padure, etc in favoarea URSS nu asa mult in favoarea Romaniei. Asta e adevarat.

Dar sa spui ca URSS a furat tezaurul de la Tismana este o afirmatie total gratuita.

E ca si cum ai spune ca America a furat tezaurul Romaniei pentru ca idiotii din BUcuresti de la putere, au acceptat dobanda FMI-ului si bancii mondiale, pe care americanii au propus-o.

Daca un prost vrea sa iti cumpere painea de 5 lei, cu 150 lei, e problema lui, nu a ta! asta ca sa fie clara treaba.