Tehnologia EcoHornet, o modalitate de ieșire din criză a României
17 FEBRUARIE 2024 MARIUSSUMEDREA

Tehnologia EcoHornet, o modalitate de ieșire din criză a României

România este într-o criză profundă creată de incompetenții sau răuvoitorii din vârful statului, slugi obediente ale străinilor și ea se va accentua. Prețul energiei de orice fel crește pe zi ce trece astfel încât la un moment dat românii nu-și vor mai putea plăti facturile hoților din energie.

În acest context, ing. Horneț a dezvoltat o tehnologie de ardere complete la 1300 de grade C a orice fel de gunoaie: sub-produse și resturi agricole, deșeuri zootehnice, resturi forestiere, deșeuri biodegradabile municipale și industriale, transformate în peleți cu un randament de 98% fără să scoată fum, ecologic 100%.

Tehnologia este diponibilă de la nivel de gospodărie individuală până la nivel de bloc, cartier, oraș. Se poate produce energie termică ieftin. Cu cât centrala este mai mare cu atât prețul scade. Are și dispozitivul de producere a peleților, am înțeles la un preț de 2000 de euro.

Arzatoarele pe peleti ecoHORNET înlocuiesc arzătoare pe gaze, motorină, ulei, păcură, GPL, CLU, etc. la echipamente noi sau folosite, facilitând accesul la o energie termică iefină si ecologică.

Rezultatele exceptionale obtinute cu ocazia omologării noului arzator: randament peste 94%, emisii de CO sub 250mg/m³, COV sub 10mg/m³ si, în special, al emisiilor de particule de sub 7,4mg/Nm³ au creat conditiile tehnice necesare fabricării arzătoarelor pe peleti tip injector si ne îndreptătesc să spunem “adio” injectoarelor si arzătoarelor pe gaze, motorină, ulei, păcura, GPL, CLU, etc.

Atât pentru industrie cât si pentru agricultură sau constructii, uz rezidential, arzătoarele ecoHORNET cu functionare pe peleti fabricati din biomasă, în locul celor pe combustibili fosili, poluanti, reduc semnificativ cheltuielile cu energia precum si emisiile de CO si particule. Utilizarea energiei regenerabile în activitatea întreprinderii determină cresterea eficientei energetice a întregii companii, produsele realizate au cost de productie competitiv, iar compania îsi îmbunătăteste imaginea corporativă prin respect pentru mediu.

Arzătorul

Arzătorului multisistem ecoHORNET patentat dezvoltă temperaturi de ardere a peletilor de peste 1250°C, toată puterea calorică a combustibilului este valorificată, transformându-se în energie termică. Randamentul arderii este aproape de 100%, arderea este completă, fără fum în gazele de ardere. Arzătorul ecoHORNET este mobil, cu autocurătire si accelerarea arderii pentru cazul utilizării unor peleti mai slabi energetic. Arzătorul si camera de ardere sunt fabricate din inox special, rezistent la temperaturi peste 1300°C si la variatii de temperatură.

Sistem de accelerare a arderii si curătare grătar
Arderea fără fum si gudron în gazele evacuate permite functionarea cu tiraj fortat. Exhaustorul este montat la evacuarea gazelor de ardere. Functionarea cu tiraj fortat asigură 100% controlul fluxului de oxigen necesar arderii, arderea este uniformă în toată masa de peleti aflati în arzător unde se realizează arderea completă, inclusiv a particulelor de fum. Fiecare particulă de pelete primeste oxigenul necesar arderii complete, astfel gazele de ardere au un continut minim de particule, umiditate sau compusi organici.

Schimbătorul de căldură

Ca si noutate, am introdus a III-a zonă de schimb, un recuperator de căldură, ce utilizează temperatura gazelor de ardere evacuate de 100-120°C pentru preîncălzirea agentului termic din retur înainte de intrarea în schimbătorul de căldură. În acest recuperator de căldură nu se formează condens deoarece, în urma arderii la peste 1250°C în arzătorul multisistem, gazele de ardere sunt “uscate”, nu contin vapori de apă.

Schimbătorul de căldură a fost special proiectat să functioneze la temperaturi ridicate, fără uzură în timp, si să asigure un transfer optim al energiei rezultate în urma arderii peletilor. Este executat din otel special pentru cazane, conform ultimelor reglementări în vigoare. Contine o mare cantitate de agent termic si preia functiile unui acumulator de agent termic (puffer). Este posibilă functionarea eficientă a centralei termice fără puffer.

Schimbătorul de căldura eficient, trasferă energia produsă prin arderea peletilor în agentul termic, chiar dacă în centrală se dezvoltă temperaturi de peste 1250°, temperatura gazelor de ardere la evacuare nu depășește 60-80°C. Diferenta de energie termică este transferată în agentul termic. De unde rezultă un randament de exceptie, ceea ce pentru utilizator se traduce în consum redus de combustibil. Are 2 zone de schimb de căldură, preiau atât radiatia flăcării cât si convectia gazelor de ardere.

Boilerul

În interiorul centralei este încorporat un boiler de înaltă eficiență, pentru producere si stocare apă caldă de consum. Apa caldă de consum se produce extrem de eficient, deoarece boilerul este scufundat complet în agentul termic fierbinte din schimbătorul de căldură, suprafata de schimb este mult mai mare decât la boilerele montate exterior cu serpentine. Este economică si eficientă utilizarea centralei pe timp de vară, doar pentru producere de apă caldă de consum, centrala porneste doar la câteva zile, în functie de consum.

Alimentarea cu peleti se face automat, cu un snec transportor comandat de un senzor capacitiv.

AVANTAJ: Rezervorul de peleti este independent de corpul centralei, în functie de spatiul disponibil, poate fi folosit cel din dotarea standard 600/800 litri sau un alt recipient de capacitate mai mare.

SIGURANTA: Sistemul de alimentare cu peleti este prevăzut cu elemente de sigurantă ce previn avarierea în cazul în care, accidental, sunt antrenate corpuri străine.

Prin automatizarea completă cu aparatură performantă si soft conceput împreună cu firma austriacă SIGMATEK GmbH &Co KG, se realizează controlul total al producerii energiei termice cât si al tuturor sistemelor ce compun instalatia si face posibilă integrarea acestora în sisteme complexe de încălzire.

Display-ul touch color vă furnizează informatii complete privind functionarea echipamentului. Echipamentele pot fi supravegheate si programate de la distantă, printr-o conexiune la internet, astfel aveti întotdeauna controlul sistemului Dvs. de producere a energiei termice.

Mai multe amănunte găsiți aici: https://ecohornet.ro/

Aceste sisteme sunt utilizate în unele zone ale țării deja, la mici fermieri cu animale sau pentru încălzirea serelor, precum și în anumite cartiere de locuit sau blocuri. Aceasta există de ani buni, dar cu toate că dl. Horneț a bătut la ușile multor miniștri nu a fost băgat în seamă. Gândiți-vă că noi dăm bani pentru a ni se lua gunoiul, ori dl. Horneț plătește pentru a-l procura și a-l transforma în peleți. La cât de sufocată este România astăzi de gunoaie, dl. Horneț spune că am putea deveni independenți energetic cu adevărat, ba am și exporta energie și am curăța țara de gunoaiele de orice fel.

Aici aveți o emisiune cu dânsul unde ni se explică totul: https://vk.com/video/@id629036819?z=video629036819_456242000%2Fpl_629036819_-2

Să vă fie de folos!