1955
General Alexandru Roman sef in Securitate: ,,Tovarasi, astazi avem un milion de deportati din Basarabia in Siberia.”
Tatal meu: ,, Bun, tovarase Roman, si noi ce facem? Asteptam sa ne trimita si pe noi in Siberia?”
General Alexandru Roman : ,,Si ce vrei sa facem?”
Tatal meu: ,,Tovarase Roman, hai sa-i omoram pe rusi!”
In sistem sovietic un conflict teritorial se termina doar cu eliminarea definitiva a adversarului si pierderea Buceacului si a Basarabiei pe anii 50 inseamna dezintegrarea totala a Romaniei cu pierderea Banatului si a Transilvaniei in acelasi timp- planul Valev are la baza o serie de incercari de dezintegrare astazi cenzurate cum e cazul granicerilor cu gaturile taiate.
Asa ceva a insemnat o serie de revolte antisovietice in Securitate toate cenzurate dupa 1989 pentru ca la ordinul lui Ion Iliescu s-a intrat in arhive in 1990 si ce a mai ramas a facut pulbere Vladimir Tismaneanu cu clica lui – eram de fata cum un secretar de stat de la Ministerul Cultelor din CDR care a fost preluat de Basescu si de PDL venea cu carti cu dedicatii pe ,,memorialul durerii ” si cu sacosa plina cu capul plecat cu :
,,Buna ziua, domnule,….. Am si eu ceva pentru dumneavoastra.”
Eu unul era sa fac infarct….
Prima revolta antisovietica in fata pierderii Basarabiei a fost al unui sef din Securitate care la o sedinta a sefilor Securitatii cand se punea problema trimiterii la poarta Alba a unei retele de fosti spioni sovietici le-a zis in fata :
,,Si-au tradat tara? Foarte bine le-ai facut-o , tovarase! Incepand de astazi oricine isi tradeaza tara sa primeasca cate 10 ani la Poarta Alba!”
A fost soc si groaza intre sefii Securitatii de care tatal meu spunea ca toti erau spioni sovietici de la gruparea lui Dej si pana la gruparea lui Ana Pauker cu Boico in frunte… pentru care avea si o vorba:
,,Am intrat cu capul sus si nu stiam daca mai ies viu de acolo….”
Alta revolta a fost la inlocuirea ofiterului de transmisiuni DIA Setu impuscat la Berna cand mai bine de 10 ofiteri in fata generalului Roman au refuzat postul si sa lucreze pentru sovietici incat in 1955 toti stiau ca oricine cedeaza in fata sovieticilor va fi executat – problema Basarabiei si a executiilor de etnici romani din Timoc a dat peste cap planurile sovieticilor: din 1951 se practicau operatiuni de monitorizare a consilierilor sovietici cu obervarea atenta a modului de operare care a fost analizat la fel ca modul de operare al securistilor iugoslavi UBDA pentru reorganizarea Securitatii. Deja in 1958 Securitatea a trecut la reancadrarea ofiterilor antisovietici…..si asa ceva nu se mai spune.
Astazi constat cu uimire ca dreapta liberala si guvernul Citu a trecut la proiecte legislative in care armata romana ofera sprijin total armatei ucrainiene in care se ofera Ucrainei tehnica noua , mentenanta si directiile militare ale Romaniei sunt puse pe tava Ucrainei mai rau decat in anii 50! Astazi PNL si USR au transformat bugetul Romaniei in sursa de subventii pentru armata ucrainiana cand tara noastra e la un pas de incapacitate de plata pentru continuarea ocupatiei ucrainiene in Buceac. Ani de zile au urmarit cu interes cum fostul presedinte Traian Basescu impreuna cu securistul ucrainian Eugen Tomac au actionat ca agenti de influenta ai Ucrainei in Romania si in UE fara nici o reactie in media evreiasca sau sarbofila .
Astazi dreapta liberala si-a tradat tara prin punerea resurselor Romaniei la dispozitia Ucrainei si prin transformarea armatei romane in forta de sprijin pentru armata ucrainiana . Ce a facut guvernul Citu se numeste tradare de tara si in ziua de astazi liberal inseamna tradator de tara ce nici in anii 50 nu a existat asa ceva.
Astazi pot sa spun ca sunt mandru ca sunt fiu de securist si consider ca e o rusine pentru oricine sa fie fiu de liberal .