„Un articol trist și realist…”
No issue detected

surena27 minutes ago
.
Romania ca de acolo ne vine numele. De ce credeti ca in basmele noastre apar numai imparati ? Nu avem voievozi,cnezi,regi ca vecinii nostri pentru ca ne-am nascut intr-o imparatie in care autoritatea suprema era imparatul. Pamantul este cel mai important si domnitorii si boierii si-au dat agoniseala si taranii la biserica, taranii nu. Au fost si ei ctitori,dar nu si-au dat pamantul. Uitati-va cu atentie la sensul de Tara lui Papura Voda si pe urma intelegeti ca si atunci era exact ca si acum.
Uite un text interesant din Neculce: ” Petru-Voda Rares, fugind pin târg pin Piatra, si gonindu-l pietrenii, l-au fost agiungând din urma un popa pe cal. Si au tras Petru-Voda inapoi in popa cu arcul si l-au lovit cu sageata doar in oblâncul selii. Si i-au dzis: „Intoarce-te, popo, inapoi, nu-ti lasa liturghia nesfârsita“.

Iar dupa ce au vinit Petru-Voda domnu cu a doa domnie, au scos ochii si popii si pietrenilor acelor ce l-au gonit si le-a facut si blastem, si afurisanie”. Ce parere ai ?

.

NR: Nevrednicia scriitorilor noștri se măsoară și prin asemenea momente istorice care au trecut pe la urechile clăpăuge ale scriitorilor fără să producă niciun ecou literar!…