surena
69 aprobate

surena_surena@outlook.com
86.122.243.249

 

Sorin dezinformat și dezinformator când în intreaga ei istorie logistica Rusiei a funcționat după primele atacuri? Generalul Suvorov a ajuns până la Milano înfrângând armata franceză, ce făcuse minuni sub Napoleon, cu resurse epuizate. S-a retras, și la rugămințile austriecilor pe lângă Țar, în Elveția.
In primele zile ale Războiului Iernii rușii au avut probleme grave, dar pe urmă au remediat situația. Poți verifica in presa vremii din Suedia, Finlanda cum tratează aceste ziare, cu uimire, „schimbarea la față” a rușilor după o lună de război la niște temperaturi inumane. Germanii nu su reținut nimic din acel război si acesta este un motiv pentru care au pierdut războiul. S-au amuzant în loc să invețe…
După cum ți-am spus nu ai făcut armata! Te-ai plimbat, ai frecat menta și atât. In cazul Ucrainei, țară care se apără situația logistică este diferită. Depozitele de muniție, de alimente, medicamente sunt apropiate de unitățile militare. Fiind in defensivă sunt in apropierea punctelor fortificate ale armatei, sunt mai bine protejate, ascunse, camuflate. Convoaiele rusești de aprovizionare sunt urmărite 24 din 24 de sateliți americani, avioanele Boeing RC 135 W de spionaj, drone ce informează în timp real AA ucraineană, trupele de la sol. Despre efiviența rachetelor rusești comentezi ca Nea Ion, e și el om și dă din gură… Au avut americanii probleme logistice in Afganistan când banii, materialele, mijloacele de transport nu erau o problemă. Au avut ptobleme in America după Urganul Katrina când wu trebuit să aducă militari de pe fronturi să stabilească ordinea și aveau probleme cu aprovizionarea lor. Wi tu probleme organizatorice acolo unde lucrezi, dar să calculezi cu precizie tot ce are nevoie o Armată. Ce a surprins acum a fost că in Al Doilea Război Cecen, in Georgia nu s-au văzut așa evident. Dar, atunci rușii nu au venit cu tehnică de acum 50-60 de ani, poate și fără revizie făcută, adică rebuit.
Normal că etalonul aur nu inseamnă nimic pentru tine, tu fiind inginer te pricepi la toate …dar nu la economie .După ce îl citești pe Rugină, economistul româno-american, ce propuse României in anii 90 un astfel de mecanism pentru economia românească, in scopul evitării dezechilibrelor macroeconomice pe care le anticipa pentru economia noastră poate înțelegi și tu ceva. Apoi, după ce te-ai luminat îți revezi comentariul pentru….amuzament.
Lasă-i pe alții să vorbească despre etalonul aur, școala de la Viena, Chicago, keynisisnism, monetarism, adică pe economiști.
Stai calm, nu te agita! Rubla și-a oprit prăbușirea iar gazul vine cu porția….La orizont se prefigurează nori negri pentru cereale, metale, apoi urmează criza semiconductorilor etc., prețuri mari, inflație, șomaj. Războiul economic nu este așa cum îl crezi tu…e o stradă cu dublu sens…
În timpul celor două războaie irakiene, precum și in perioada dintre ele, in timpul sancțiunilor americane, In Irak au murit 500000 de copiii irakieni. Intrebată, in timpul unui interviu, de ziaristă dacă a meritat acest preț schimbarea lui Saddam Hussein, fostul aliat al Americii, Madeleine Albright a spus că a meritat…. Acesta este cinismul imperialist, rasist al SUA. Dacă Ucraina va fi distrusă militar, economic, social, cultural, uman doar pentru a pune la zid regimul lui Putin, Biden și clica lui va considera, exact ca bestia Albright, că prețul a meritat.
Sorine nu mă interesează părerea ta vizavi de ce a făcut America in Irak, pentru că ce vezi azi e aceeași politică pe care tu o aprobi, o susții și o aplauzi. A veni și a-mi spune că tu ai fost împotrivă atunci, dar aplauzi demența lui Biden și a lacheilor lui, lipsa lor de umanitate de a găsi o soluție pașnică a conflictului, a îngrijorării justificate, nejustificate a Rusiei cu privire la OTAN (nu mai cobtează), la tratatul bilateral nuclear, este o simplă modalitate de a scăpa de povara unor întrebări stânjenitoare și de a nu intra în contradicție cu ideile pe care le proclami. Ceva de genul susțin democrația, valorile, lupta impotriva barbarilor, primitivilor de ruși, susțin masacrele din Afganistan, dar nu am sustinut minciuna din Irak. In schimb susții minciunile din Ucraina unde rușii au bombardat o maternitate după modelul celei din Kuweit de irakieni. Câte minciuni au fost in Primul Război din Golf? Cum explici că Irakul s-a consultat inaintea invaziei cu…SUA prin intermediul ambasadorului? Cum explici că Putin a avertizat SUA că dacă continuă cu OTAN în proximitatea Rusiei nu va accepta? Ai citit Cronica unei morți anunțate a lui Marquez? Ucraina este cronica unui război anunțat….
Spre deosebire de tine, eu am apărat, chiar aici, America și valorile ei, așa cum au fost văzute de pătinții ei fondatori, am criticat imperialismul rus, am vorbit de momentul in care Rusia a fost percepută de noi ca un inamic tradițional, am prezentat legăturile, alianțele cu Rusia așa cum au fost ele și mai ales m-am delimitat de momentele in care SUA a luat-o pe arătură.
Cunoști expresia „bate șaua să priceapă iapa”?
Așa s-ar putea rezuma intervenția militară rusă din Ucraina.
În altă ordine de idei, într-un conflict ideologic intre suveranism și globalism, între nățiune și cosmopolism, între creștinism și ateism, intre famile și dușmanii ei nu sunt decât de partea celor dintâi. Indiferent că dezaprob războiul, dictaturile conduse de securiști ( ce lupte am dus aici cu colaboratorii, securiștii), modul cum a înțeles Putin cel Groaznic să rezolve provocările Americii, nu voi susține globaliștii al căror unic scop a fost revenirea la capitalismul sălbatic, cosmopolismul ce amintește de URSS din anii 1920-1940 și mai ales ateismul și anticreștinismul promovat sub sloganul corectitudinii politice.
Din păcate, in acest moment, SUA este susținătorul unei ordini mondiale ce este impotriva naturii umane, a bunului simț, a familiei și valorilor creștine pe care s-a clădit Europa, America. SUA a devenit o URSS sub aparența unei democrații oligarhice (politicieni din tată-n fiu sprijiniți de corporații) în care poporul e prea puțin important și ridicat pe postament in preajma alegerilor, a crizelor când acești uzurpatori ai Părinților Fondatori.
Tu nu ești decât o rotiță dezinformată și dezinformatoare…Când apele se vor liniști, timpul va trece, minciunile lui Biden vor ieși la iveală, oamenii de aici vor uita…vei veni și vei spune placa cu Irakul….