Justițiarul nu se predă, niciodată!

Zorii zilei mi-au adus vestea că fratele Albin a trecut la Domnul! Cei mai mulți îl cunosc pe Marius Albin Marinescu sub renumele Justițiarul”, gazetarul care a dat tot ce a fost necesar, cu asupra de măsură, pentru a ține la lumină ADEVĂRUL atât de hulit la Sibiu!

Un Adevăr care s-a dorit și se dorește îngropat pentru ca nu cumva prostul orgoliu al sibienilor și iubitorilor de Iohannis să afle cât de inuman este acest parvenit. Un Adevăr despre valoarea lui umană, despre pasiunile lui sexuale. Un Adevăr despre felul în care nu pregetă să se folosească de absolut oricine ca să își atingă scopurile mercantile. În fine … un Adevăr despre cum minciuna, fardurile financiare și trădarea de țară poate face dintr-un rebut uman, un model apoi … președinte de România!

Albin este și va rămâne un OM care a refuzat să tacă, atunci când toți tăceau complice la Sibiu, ciugulind din palmele murdare de sânge și jaf!
Albin este și va rămâne un OM care nu a obosit să repete că trăim în minciună, nu a obosit să se lupte mai ales pentru dreptul și adevărul celor din jurul lui, nu a obosit să dezbrace minciuna până la goliciunea tragediei inumane care a ajuns să conducă o țară spre uitarea de sine!

Fratele Albin este și va rămâne mereu așa cum a dorit: un OM simplu, care a înțeles că fiecare dintre noi trebuie să construim și să lăsăm în urmă … o poveste.
Povestea lui a fost O BIBLIOTECĂ pe care Iohannis a călcat-o în picioare, odată cu câteva zeci de suflete evacuate ILEGAL!
Povestea lui nu a putut fi îngropată, deși au trecut peste 20 de ani, pentru că el a crezut în ea, s-a luptat pentru ea până la ultima răsuflare!

Fratele Albin, cu care nu am mai apucat să bem paharul de suc de mere în „bucătăria dezbaterilor” de pe Milea, rămâne unul dintre nebunii frumoși ai vremurilor pe care le-am apucat cu toții, dar pe care prea puțini s-au învrednicit să le asume … în prăfuitul dar orgoliosul Sibiu, în bogata dar săraca țară România!

Drum lin, prieten bun, frate Albin!