Shadow
51 aprobate

inamiculsistemului@gmail.com
86.120.171.184

 

Pe 6 septembrie 1940 e ziua insuccesului legionar in care regele si-a indeplinit misiunea de a dezintegra Romania si a fugit din tara cu un tren plin de valori inestimabile. Dupa 6 septembrie au intrat in actiune acoperitii din miscarea legionara care i-a facut pulbere si succesul in sine nu e decat un esec asteptat de multi si de serviciile secrete straine care monnitorizau tot ce misca in Romania….
Undeva in anii 50 …..
Sef in Securitate: ,, Ai facut de ras miscarea legionara. Ce naiba a fost in capul tau?
Spion german : Asta a fost si ideea.
Sef in Securitate: ,,Cum naiba?
E povestea unui singur acoperit in miscarea legionara care in timpul rebeliunii legionare isi desfasura misiunea de compromitere sub atenta conducere a consului Germaniei la Bucuresti…
Alt acoperit care a actionat in miscarea legionara e un spion britanic care era propus la canonizare de Noua Dreapta…. A adaposti trei spioni britanici din care unul a fost omorat si ingropat in curtea bbisericii. La terminarea razboiului o echipa de ofiteri britanici a venit si l-a dezhumat pe spionul mort in razboi si sub protectia armatei sovietice l-au medaliat pe preot cu o medalie ,,pentru servicii aduse coroanei britanice”…. Era comemorat in fiecare an de toata dreapta si cap de afis in Memorialul durerii …
Alt acoperit , spion sovietici. De fapt o intreaga pleiada de spioni sovietici din care unul ajunsese senator in discursuri pe legea lustratiei de era pe jos de ras tatal meu.
Sef in Securitate: ,,Tovarase, ce a facut regele Mihai la 23 august 1944?
Spion sovietic : ,,Majestatea Sa si-a trimis armata in Siberia. Era spion sovietic…”
A fost comedie , nu alta cu spionii sovietici infiltrati in miscarea legionara….
,,Dusman al poporului agent diversionist titoist…..”
Il comemorau nationalistii in discursuri care mai de care in fiecare an si stiau bine ca a fost spion sovietic pentru ca i-a aparut numele in revista Romania Mare… Pentru asa ceva in fiecare saptamana tatal meu cumpara revista Romania Mare si citea listele cu deconspirarile lui Vadim si a doua zi ii astepta la poarta pe sefii DIA care veneau ca turbati pentru fiecare rand si pentru fiecare deconspirare de fata cu mine care mai de care, in civil sau in uniforme plini de grade….si unul mai natang decat celalalt ca radea de ei de era pe jos de ras:
,,Uite , mai Adi! Curata si ei dosarul unui spion sovietic si se cred mari spioni!”
Si asa am ajuns sa am o colectie de carti cu dedicatii ca venea un secretar de stat ani de zile mai ales cand s-a comandat comunismul – trecuse in tabara lui Basescu care i-a publicat toata maculatura de fundamentalist catolic ungurofil…. Pai, a dat de acoperiti de nu mai stia ce sa mai faca cu ei si i-a aranjat unul cate unul de s-a trezit in fata sefilor Securitatii sa le spuna ce naiba a fost in capul lui sa trimita la reculegere la Poarta Alba o intreaga agentura care a actionat in miscarea legionara si in casa regala inainte de 23 august 1944….
Istoria o scriu invingatorii in teroare si ura pe copiii celor care v-au lasat o tara intreaga ca altfel… era vai de capul vostru….

*

Nota redacției – Domnule Zglobiu, comentariile dumneavoastră își pierd mult din valoare pentru că evitați să dați numele persoanelor la care faceți aluzii de neînțeles. Altminteri e știut că Mișcarea a fost infiltrată de agenți străini. Ei au acționat și în cazul Iorga – Magearu.