În Israel se organizează un seminar de formare pe tema Holocaustului pentru 25 de profesori de istorie
By Basalau Fabian08/06/2022Updated:08/06/2022
Share
Pentru seminarul de formare pe problematica Holocaustului, din perioada 7-14 august 2022, institutul Yad Vashem din Ierusalim o să recruteze 25 de profesori de istorie, titulari sau suplinitori, conform unei adrese trimise de Ministerul Educației către inspectoratele școlare. Dosarul se va depune online la adresa international@edu.gov.ro, până la data de 13 iunie, ora 16:00, conform documentului.
Detalii despre înscriere
Pe lângă cei 25 de profesori, o să mai fie selectate 5 cadre didactice de rezervă. Institutul Yad Vashem și Ministerul Educației vor acoperi integral costurile.
Fiecărui dosar în parte va primi un cod ce, după, o să fie tansmis prin mesajul de confirmare a depunerii. Comisia desemnată la nivelul Ministerului Educației o să se ocupe de evaluarea dosarelor, în perioada 14-15 iunie 2022. Rezultatele o să fie anunțate pe 15 iunie. Contestațiile o să poată fi depuse până la data de 16 iunie, ora 16:00, iar rezultatele finale o să publicate pe 17 iunie.
Criteriile de selecție
Criteriile de selecție sunt următoarele:
„motivația participării precizată în scrisoarea de intenție – 10p;
organizarea de activități vizând tematica Holocaustului (de exemplu: comemorări, vizite la locuri memoriale, lecții deschise, cercuri), susținute cu adeverințe, diplome sau alte documente eliberate de școală, muzee, locuri memoriale, alte instituții – 30p;
participarea la cursuri de formare organizate în România pe tematica Istoriei evreilor, Holocaustului, dovedită cu diploma/atestat sau adeverința de participare eliberată de instituția care a organizat cursul de formare – 10p;
articole, lucrări sau cărți publicate pe tematica Istoriei evreilor, Holocaustului, justificate de fotocopii ale articolelor, coperților, primelor pagini sau linkuri către paginile web pe care sunt postate lucrările din care rezultă faptul că este autor sau face parte din colectivul de autori – 10p;
cunoașterea limbii engleze nivelul B1, dovedită prin certificate, atestate de competențe lingvistice sau alte documente similare. Nu vor fi luate în considerare autoevaluări – 10p.”
Conținutul dosarului de aplicație, conform documentului:
CV în format Europass (însoțit de documente care permit punctarea criteriilor de selecție, preferabil urmărind ordinea acestora);
scrisoare de motivație (max.2 pagini format A4);
declarație privind exprimarea acordului de prelucrare a datelor cu caracter personal, asumată prin semnătură. Se va avea în vedere ca documentele transmise să fie, de preferință, în format *.pdf, *.jp(e)g sau *.png.
Participanții trebuie să aibă un pașaport valabil la data efectuării călătoriei.
Cheltuielile de cazare, masă și transport intern, pe teritoriul Israelului, vor fi suportate de către Institutul Yad Vashem, iar cele privind asigurarea medicală, diurna și transportul internațional, de către Ministerul Educației.
În urma participării la seminar, cadrele didactice vor elabora un raport privind activitatea de formare, având obligația organizării de activități școlare și extrașcolare legate de tematica Holocaustului.
”….Un mall şi o zonă rezidenţială se vor construi pe locul fostei fabrici Armătura Zalău
Autor: Andreea Năstase
Publicat: 01/03/2023 18:26
Sursa foto: specialarad.ro
atrium mall
Un complex comercial şi o zonă cu clădiri de locuinţe se vor construi, la Zalău, pe o suprafaţă de 12 hectare pe care, în perioada comunistă, funcţiona Întreprinderea de Armături Industriale din Fontă şi Oţel (IAIFO), cunoscută ca Armătura Zalău, cumpărată ulterior de compania Rominserv.
„În imediata vecinătate a mall-ului Zalău Value Center va începe curând construirea noului ansamblu propus de dezvoltator împreună cu investitorii – ansamblu compus din complex comercial şi pentru servicii, practic încă un mall, o zonă rezidenţială şi zonă cu servicii de agrement. Este terenul de pe bulevardul Mihai Viteazul cuprins între pensiunea Ramona şi mall-ul Zalău Value Center, care merge în profunzime cât să acopere peste 12 hectare, în locul fostei întreprinderi Rominserv, pe care proprietarul a decis să o demoleze în favoarea noului proiect”, a precizat viceprimarul Zalăului, Teodor Bălăjel, într-o postare pe Facebook.
Potrivit acestuia, administraţia locală a discutat cu proprietarul şi investitorii mai multe variante propuse şi pentru a găsi soluţiile corecte pentru oraş, din punct de vedere urbanistic.
„Săptămâna trecută am avut din nou tratative cu reprezentanţii dezvoltatorilor implicaţi, pentru că Primăria Zalău trebuie să se asigure că ceea ce se construieşte respectă norme importante atât pentru estetica oraşului, cât şi pentru funcţionalitate. Şi am şi convenit asupra unui protocol cu aceştia. Termenii colaborării cu municipalitatea să fie clari, să fim siguri că aprobăm un plan urbanistic care să fie cu adevărat util cetăţenilor, având în vedere că este vorba de o zonă centrală aflată în maximă dezvoltare. Totodată, pe termen foarte scurt, am cerut şi degajarea rapidă de molozul rezultat din demolări şi pregătirea terenului pentru construire, având în vedere că este o zonă cu mare vizibilitate şi, chiar şi până se va construi, locul trebuie să arate bine. (…) Am cerut, după reguli fireşti în urbanism, ca regimul de înălţime al clădirilor să fie în creştere începând de la bulevard. Având în vedere că planul include un complex comercial, clădiri de servici, spaţii de agrement şi clădiri de locuinţe, am cerut ca accesul să fie asigurat separat pentru maşinile care transportă mărfuri şi pentru maşinile particulare. Intrările şi ieşirile trebuie să fie generoase. Şi separate”, a mai menţionat viceprimarul Teodor Bălăjel.
IAIFO Zalău a fost înfiinţată în anul 1969, fiind specializată în proiectarea, fabricarea şi comercializarea unei game largi de armături industriale din fontă şi oţel, precum şi de supape de siguranţă cu arc, potrivit Agerpres.
Rominserv, parte a grupului Rompetrol, a achiziţionat, în 2004, partea de producţie a întreprinderii, cu 4,2 milioane de euro, după ce mai întâi s-a reuşit vânzarea unor active din afara fluxului de producţie (cantina, casa de oaspeţi, bază sportivă).
Rominserv Valves IAIFO din Zalău a fost vândută integral, în 2021, către o companie privată, care decis demolarea halelor de producţie şi realizarea unui ansamblu rezidenţial şi a unui complex comercial…”
https://www.stiripesurse.ro/un-mall-si-o-zona-rezidentiala-se-vor-construi-pe-locul-fostei-fabrici-armatura-zalau_2813930.html
…și uite așa, ni se ”pre gătește” viitorul! :(
(și totuși nu) Păcat
Cât de simplu e! Cu o simplă excursie ai mai produs un holocaustolog. Beneficiile depășesc la nivel astronomic „investiția”. Plus că va fi aproape imposibil să se revizuiască ceva, noua armată de holocaustologi autohtoni va fi ca număr net superioară revizioniștilor.