D.D. Rujan
10:31 (acum 1 oră)
către eu

OFENSIVA FUNDATIEI SOROS pentru a disemina in neant cultura creștin-ortodoxă a României

Intre primii care s-au ocupat subteranele Fundatiaei Soros in Estul Europei si de activitatea Capital Research Center, a fost ziaristul Jacob Grandstaff, Acesta a analizat extinderea caracatiței multiplelor organizații patronate de George Soros inca din 1989 . In Romania, Soros urmarea „tentativa de a disemina in neant cultura creștin-ortodoxă a României prin promovarea … agresiva a valorilor liberal-sociale . Solicitat să definească termenul de „societate deschisă“, ideologie pe care el însuși a creat-o Astfel George Soros dezvăluie asumarea unui relativism cultural tipic tuturor mișcărilor politice anti-creștine. De altfel, majoritatea celor crescuți în umbra organizațiilor lui Soros difuzeaza agresiv idei anti-creștine și critică în mod constant credința ortodoxa a românilor. Astfel, malefica Monica Macovei ,comunista convinsa este o neobosită susținătoare a intereselor homosexualilor,si consideră societatea românească drept „primitivă“, iar creștinismul drept „incredibil de înapoiat“. Prin intermediul unei adevarate retzele antiromanesti sub ochii intredeschisi ai „serviciilor” George Soros a creat n România „o armată loială de soldați ai societății civile plini de recunoștință față de el“. Vă prezentăm cele mai importante dintre dezvăluirile publicate de Capital Research Center.

La trei zile de la executarea Ceaușestilor deja pe 30 decembrie 1989 s-a devoalat existentza Grupul pentru Dialog Social. care a primit ” CADOU” de la Siviu Brukan ,reprezentantul noilor autorități care au dat lovitura de stat, cea mai selecta cladire chiar pe Calea Victoriei, fosta a CC al UTC ,ce fusese sub patronajul lui Nicu Ceaușescu, Prima întrevedere pe care Soros a avut-o în acele zile in România a fost cu fondatorii GDS, inclusiv cu „discretul” Silviu Brukan. Soros, care …de unde ,oare, stia…totul , a venit în România cu primul avion ce a aterizat în București după Revoluție. si a oferit Grupului pentru Dialog Social (GDS) un ditamai…pe-atunci milionul de dolari cu care să construiască o rețea favorabilă de organizații neguvernamentale în România. Astfel GDS i-a pus la dispoziție spații generoase din fosta cladire a CC-UTC – plus grupul video și alte facilități în folosința deplina ,.. La nici o j jumătate de an , Soros a fondat, în România, Fundația Soros – o organizație neguvernamentală cu un buget inițial de 1,5 milioane de dolari. Legătura dintre GDS și Fundația Soros a fost făcută de …blandul sociolog Alin Teodorescu , primul președinte al GDS și, în același timp, președinte al Consiliului Fundației Soros (între 1990-1996).Până spre finele anilor ’90, Fundația Soros a fost singura organizație neguvernamentală din România care primea fonduri externe. În următorii 4 ani, Soros a investit aproape 5 milioane usd în scrierea și publicarea de manuale școlare prin intermediul Ministerului Educației !!! Unde erai SRI ? Macar ajutorul explicit al presei sa-l fi cerut… De la an la an, sumele investite prin Fundația Soros au crescut, ajungând la 10 milioane de dolari anual !!

In anul 1997 Fundația Soros a devenit Fundația pentru o Societate Deschisă (FSD), un nume similar cu cel al … organizației-mamă din Statele Unite, Open Society Foundation. Bugetul anual al Fundației a crescut la 12 milioane de dolari. Mare parte din fondurile Fundației au fost folosite pentru a selecta și a finanța tineri români în universități occidentale, cât și la Universitatea Centrală Europeană de la Budapesta. Singurele condiții impuse de Soros acestor studenți a fost ca la terminarea studiilor să revină … în România și să devină activi în viața socială și politică a țării. Unul dintre acești studenți a fost Mirel Palada. Ulterior, simtind „jocul” ,el s-a distanțat de „infanteria“ lui Soros, pe care a numit-o ,fiind bine documentat, „lipsită de scrupule“ și care se poziționează împotriva intereselor naționale ale României. Soros a continuat să crească sumele alocate pentru scopuri ideologice în România, la începutul anului 2000 FSD având un buget anual minim de 16 -17 milioane de dolari. Cu 17 milioane de dolari poți face multe ,dar bugetul maxim era aproape dublu… În același an, 2000, FSD s-a divizat în 12 grupuri de lucru separate, ele însă funcționând sub tutela aceleiasi organizații de tip umbrelă numită Soros Open Network – România (SON). Articolele publicate de CRC discută tranziția treptată a organizațiilor lui Soros de la un activism strict civic la unul politic. Potrivit Capital Research Center, Soros și organizațiile pe care le-a plătit el în România au finanțat mișcarea civică împotrivă proiectului minier de la Roșia Montană. O organizație similară cu cele ale lui Soros, Charles Stewart Mott Foundation din Michigan a contribuit, afirmă CRC, cu corupti la activitățile lansate împotrivă proiectului Roșia Montană…care se juca „traznet ” pe Bursa . Fondurile au fost folosite pentru propagandă, angajarea jurnaliștilor corupti – influențarea mass-media și a publicului împotriva proiectului. În 2006-2009, Soros s-a sucit : a anunțat că este împotriva proiectului Roșia Montană și că va folosi „toate metodele legale și civice pentru stoparea lui“. Explicatia a fost convingatoare: cand ajungem la butoanele puterii, rezervele de aur,nu tot ale noastre vor fi?

La nivel politic, Soros a început să … înregistreze succese în România începând cu alegerile din 2004. Oricum ,la Presedentie …cam erau ! În 1990, Sandra Pralong a demisionat din funcția de ofițer de presă la publicația americană Newsweek !! și a devenit primul director executiv al Fundației Soros în România. A ajuns ,O Doamne !, chiar consilieră a președintelui Constantinescu și astăzi e consilieră a președintelui Iohannis. Alo,ce facusi SIE? Apoi a publicat o carte despre Karl Popper,… fostul profesor al lui George Soros din Viena anilor ’40, care a influențat vederile politice ale acestuia. Ea asigură legătura dintre zecile de ONG-uri finanțate de Soros și Președinția României. Pana l-au ghicit,si Alin Teodorescu a fost între anii 2000 și 2004 chiar șef de cabinet al prim-ministrului Adrian Năstase, iar în 2004 a intrat în Parlament… Si Renate Weber a fost liderul Consiliului Director al Fundației Soros din România între 1998 și 2007. Începând din 2004, a fost chiar consiliera președintelui Băsescu, dar derbedeul stia cu cine are de-a face In noiembrie 2007 doar EL a impins-o în Parlamentul European, unde se aflat vreo 8-10 ani.Trebuie menționat că Renate Weber a fost, împreună cu Levente Salat și (atenție!) Andrei Pleșu, membră în Consiliul Fundației. preluand prerogativele fondatorului Fundației fiind sunt numiți PE VIAȚĂ.

Levente Szalat este o figură mai puțin proeminentă, dar este un adept activ al autonomiei Transilvaniei. Nu-l uitam pe Andrei Pleșu, un vârf … cam bont al intelectualității noastre,dar cu mare influență politică (a participat la aproape toate guvernările între 1989–2005), și unul dintre susținătorii fățiși ai lui George Soros, el ridiculizându-i public pe cei care susțin implicarea acestuia în demantelarea societății românești pentru înglobarea ei în marele proiect de construcție al Noii Ordini Globaliste.Criza economică începută în 2008 l-a constrâns pe Soros să canalizeze 100 milioane de dolari pentru combaterea „populismului“ în Europa de Est, inclusiv în România. Într-un articol din Financial Times, Soros a numit atunci … populismul din Europa de Est drept ,ce sa vezi „xenofobic și de extremă-dreapta“.La randul lor, Rumânii bursieri Soros și-au schimbat si ei viziunea despre societate.După 2012 -2o15, sumele investite anual de Soros în România au început să scadă. A fost însă doar o schimbare în strategie, și nu de obiectiv. George Soros a continuat să canalizeze fonduri în România, dar printr-o structură nouă, numită Trust for Civil Society in Central and Eastern Europe (Fondul pentru Societatea Civilă în Europa Centrală și de Est).Din cele 12 organizații neguvernamentale care formau la început Fundația pentru o Societate Deschisă s-au format ulterior alte zeci de ONG-uri, care aveau ca scop „să transforme cultura creștin-ortodoxă și conservatoare a României, promovând valori sociale seculare de stânga“.

Roxana Martin, activist LGBT care a primit un grant Soros pentru a studia în Scoția , declara în anul 2017 pentru revista Foreign Policy: „Bursa de la Soros mi-a schimbat viziunea despre predarea în școală, despre societate, despre tot. Și a fost pentru prima dată când ieșeam din România. Oricine a dovedit atasamnt pentru programele Soros,a primit astfel de granturi si își amintește cu multumire acum de acel grant de la Soros, de acea experiență de la Soros“. Acesta este motivul principal pentru care in ultima vreme Trustul subteran Soros și-a putut reduce implicarea pe fatza , directă si nesimtita în România: pentru că el a cumparat si a lăsat în urmă o adevarata armată loială de soldați ai falsei societăți civile, plini de recunoștință față de el. Ce credea si …mai crede,probabil ,Soros despre el? Într-un interviu, George Soros a oferit două motive pentru care finanțează masiv fundațiile din estul Europei: „Cred în principiile mele privind societăți deschise și îmi permit financiar să fac asta. Admit că nu sunt un om obsedat de detaliile organizării. Dar îmi rezerv dreptul de a formula strategia organizației“. Întrebat ce anume fac organizațiile sale, Soros a răspuns: „E imposibil de spus. În fiecare țară am identificat un grup de oameni, unele personalități, altele mai puțin cunoscute, care îmi împărtășesc credința într-o societate deschisă, iar apoi le-am dat sarcina să stabilească prioritățile“.Întrebat cum definește „societatea deschisă“, Soros a explicat că filosoful Karl Popper l-a învățat că „conceptele nu trebuie definite, ele trebuie explicate“. Atunci când Monica Macovei a primit un telefon de la președintele Traian Băsescu pentru a prelua Ministerul Justiției, ea s-a consultat,cu Mungiu. „Trăim într-o societate ipocrită, la fel ca pe vremea lui Ceaușescu. Pe atunci eram cu toții comuniști… Acum suntem cu toții ortodocși. Creștinismul nostru ascunde o înapoiere incredibilă“, a declarat atunci ,ipocrit , Mungiu-Pippidi pentru Le Monde.

Si pentru Monica Macovei, regulile UE au fost mai importante decât regulile românești ! Întrebată la TVR , cum comentează rata scăzută de condamnare a cazurilor instrumentate de DNA, Monica Macovei a aruncat vina pe judecătorii corupți, care nu își îndeplinesc datoria. „Există judecători care emit mandate de arestare. Bravo lor! Există judecători care stabilesc condamnări. Bravo lor! (…) Acesta e motivul pentru care am intrat în Uniunea Europeană, să jucăm după reguli. După regulile lor!“. „Deci nu după regulile noastre?“, a întrebat-o atunci realizatoarea emisiunii, fără să primească răspuns de la Monica Macovei.Analiza Capital Research arată, mai departe, cum „puternica rețea de activiști ai lui Soros din România a folosit cruciada anti-corupție pentru a obține puterea politică, și asta fără să câștige alegeri democratice“. George Soros, ca un investitor înțelept ce se află, ține o listă de nume ale parlamentarilor europeni care îi sunt favorabili. George Soros scrie despre Renate Weber că este o „suporteră hotărâtă a Societății Deschise“, pe Cristian Preda îl consideră un „progresiv timid“, iar pe Monica Macovei o caracterizează drept „o progresistă absolută, un aliat indiscutabil al Societății Deschise“. Pe timpul DNA , Ambasada SUA a dictat Parlamentului legislația Monica Macovei, cu cooperarea președintelui Băsescu, si a lansat o controversată cruciadă împotriva corupției de nivel înalt din România. Într-o întrevedere cu fostul ambasador SUA la București, Nicholas Taubman, procurorul-șef al DNA, Laura Codruța Kövesi, și-a exprimat îngrijorarea cu privire la amendamentele propuse de Parlament la Codul Penal, pe care translatorul american al întrevederii le-a tradus ca fiind „amendamente infracționale“… Ulterior, în înregistrări interne, reprezentanții Ambasadei SUA s-au lăudat că au reușit, cu ajutorul Ambasadei engleze, să își impună voința asupra Parlamentului României în privința amendamentelor la Codul Penal.

Un alt ambasador american, poate cel mai nociv ,venit la Bucuresti sa faca avere , Mark Gitenstein, a făcut presiuni directe asupra unui om slab si compromis ca președintele Traian Băsescu , pentru extinderea mandatelor lui Kovesi (ca procuror general) si lui Daniel Morar (ca procuror-șef al DNA). Mark Gitenstein a afirmat că nu cunoaște în profunzime legislația celor două instituții, dar, dacă va fi nevoie, România va trebui să își schimbe legislația pentru ca mandatele celor doi să fie prelungite. Atunci, Monica Macovei, deja parlamentar european, a apărat interferența Ambasadei SUA în politica internă a României. „Ambasadorul american are tot dreptul să facă astfel de comentarii, pentru că SUA, Departamentul de Stat, a finanțat atât DIICOT, cât și DNA, adică parchetele specializate pe crima organizată și pe corupție. Sigur că-i interesează ce se întâmplă cu investiția lor, în sens de eficiență. Investorii străini sunt interesați să nu fie corupție în România“, a afirmat atunci Monica Macovei.La rândul ei, procurorul-șef al DNA, Laura Codruța Kövesi, a învățat, într-o manieră demnă de Machiavelli, să trateze ambasadele SUA și ale UE ca și cum ar fi supervizorii șefului ei , Băsescu . Această strategie a făcut-o intangibilă și i-a adus avantaje pe plan internațional.

Cazul Colectiv: Cum a dat jos ,indirect, rețeaua Soros Guvernul Ponta: Mai departe, analiza Capital Research arată cum „ONG-urile fondate de Soros și aliații acestora din Occident au făcut presiuni pentru realizarea unor revoluții anti-democratice în Europa de Est“. Autorii consideră că „aliații-fantomă ai lui Soros din România au încercat, cu încăpățânare, să dea jos Guvernul de la București, cu sprijinul ONG-urilor americane de extremă-stânga, al mass-media occidentale și al Departamentului de Stat de pe vremea lui Barack Obama“. Si autorul Capital Research Center se întreabă apoi cum au reușit 60.000 de protestatari Soros , bine organizați, să dea jos guvernul unei țări de peste 20 de milioane de locuitori, și consideră că totul a început cu… incendiul de la Colectiv. La scurt timp după demisia Guvernului Ponta, președintele Klaus Iohannis și-a atribuit victoria, afirmând că „a trebuit să moară oameni pentru ca acest Guvern să demisioneze“.Doar două zile însă mai târziu, primul sondaj de opinie de după tragedia de la Colectiv a arătat o ruptură serioasă între protestatarii din stradă și restul populației. Numai 7% din respondenți considerau Guvernul responsabil pentru tragedie și doar 12% acuzau clasa politică, în timp ce 69% dintre respondenți considerau răspunsul Guvernului la tragedie drept potrivit. O lună mai târziu, un sondaj realizat de o companie diferită ajungea la aceleași concluzii, descoperind că doar 14,8% din populație acuza Guvernul de tragedia de la Colectiv.„Și totuși, într-o țară cu 22 de milioane de oameni, un grup de mai puțin de 60.000 de oameni, susținuți de mai puțin de 15% din populație, a reușit să forțeze Guvernul să își dea demisia“, conchide analiza realizată de Capital Research Center.