Sistemul contra Mugur Isărescu
16 iunie 2020, 18:00 Cornel Nistorescu Editorial 0

Au fost ani în care am scris de nenumărate ori despre Mugur Isărescu. De la publicarea fotografiei în care se afla cu grupul tinerilor comuniști aflat în vizită, în 1989 la „ leader bien–aimé et bien respecté” Kim Ir Sen, în Coreea de Nord. De atunci, sistemul îl pregătea pe Mugur Isărescu. Așa că n-a mai crîcnit la contractele firmei sale din Drăgășani și la afacerile SC Măr SRL cu BNR, furnizoare de vinuri, castraveți, mere și alte bunătăți agricole.

Guvernator cărunt în rol de lup moralist
N-a reacționat nici dracul! De ce ? Pentru că Mugur Isărescu era folositor sistemului! Avea nevoie de el. Normal că era prezent în Coreea comunistă într-un grup împreună cu Adrian Năstase, Ion Mircea Pașcu și supravegheat de col Marian Ureche, Mugur Isărescu era un băiat cunoscut de la Institutul de Economie Mondială. Cînd au apărut primele amănunte din dosarul de colaborator al Securității, iarăși nu a reacțonat nici dracul. De ce? Sistemul avea nevoie de Mugur Isărescu!
S-a reagățat la putere fosta bandă politică a PD sub denumirea de PNL!? Gașca odraslelor și profitorilor din PNL a sărit și ea cu lopata pe cheltuirea banilor după nevoile sale. În șase luni, mașina de tocat bani a PNL-PD a produs o gaură uriașă în finațele României. Banda politică are nevoie urgentă de alte împrumuturi. Mugur Isărescu s-a opus pe neașteptate. În urmă cu două săptămîni, cînd guvernatorul nu mai era o problemă, la Cotroceni a avut loc o coliziune. Am publicat un editorial despre întîlnirea de la Cotroceni, trecută cu vederea de aproape toți. Reproduc fragmentul de text din Cotidianul din data de 26 mai, anul acesta.

”Și, totuși, care a fost subiectul la Cotroceni? Din surse demne de încredere (și acelea pot fi găsi pe la Timișoara, Cluj-Napoca și Iași, nu la București) la Cotroceni s-a discutat despre lipsa banilor. Guvernul Orban nu mai are bani. Și ca niște amatori într-ale guvernării României (și Iohannis și Orban și Cîțu) l-au chemat pe Mugur Isărescu. Între ideile stupide pronunțate cu acest prilej a fost ca BNR să rezolve (garanteze, acopere) un necesar de 30 de miliarde de euro. Mugur Isărescu ar fi făcut ochii cît cepele și ar fi spus că nu se poate.
-Și care ar fi soluția să facem rost de bani?
Guvernatorul le-ar fi spus să mărescă impozitele pe marile averi, cele mai multe depozitate prin Elveția, Monte Carlo, Miami și paradisuri fiscale. Liberalii ar fi răsăpuns că ei nu pot face așa ceva pentru că sunt liberali. Îi seacă la alegeri. O altă soluție ar fi să se adreseze Fondului Monetar Internațional. Dar în schimbul banilor, FMI va cere același lucru. Mărirea taxelor și impozitele pe marile averi.
După informațiile noastre, întîlnirea s-a încheiat în coadă de pește. Salvatorul Klaus Iohannis a rămas mut, iar cei doi liberali au plecat acasă, urmînd să găsească un răspuns la întrebarea simplă:
-De unde facem rost de bani?

Pentru prima dată, Mugur Isărescu încurcă sistemul iar acesta declanșează sacrificarea lui. Așa s-a înîmplat cu Dan Voiculescu. A fost bun cît a acceptat „soluția imorală” și formare unei majorități convenabile. La fel s-a întîmplat și cu Traian Băsescu. A fost de-al sistemului și a condus operațiunile cît a fost la putere, pînă cînd a început să încurce cu Partidul Mișcarea Populară. Nu a înțeles că trebuie să se retragă. Așa a pățit și Mona Muscă. A devenit un pericol și a fost „executată”. Exemplele sunt nenumărate. Democrația românească și-a sacrificat oamenii în funcție de trecutul lor, de nevoi, de atitudine și de interese de putere.

Bănuiala lui Gușă: „Care-i șmecheria cu Mugur Isărescu?!”
Ce înțelegem din asta? Că CNSAS, cel care a aruncat decizia bombă pe piață, este doar o pîrghie de putere, folosită pentru șantajarea sau pentru eliminarea celor periculoși pentru sistem. Am convingerea că CNSAS a fost înființat pentru a face curat în dosarele unora și pentru ca, mai apoi, să intervină în situații complicate. Ce nu pot rezolva procurorii, serviciile secrete și judecătorii, lămurește CNSAS! Că DNA-ul este tot un instrument de putere, prin intermediul căruia au fost eliminați cei care încurcau operațiunile aceluiași sistem (format din Binom, din urmași și odrasle, din clienți și agenți de influență externă) iarăși nu mă îndoiesc. Cînd Mugur Isărescu i-a încurcat pe copiii generalilor s-a trecut la ultima carte. Dosarul lui Mugur Isărescu. Adică eliminarea vechii gărzi pentru a face loc noilor profitori.

Cazul Isărescu „colaborator al Securității”: „Să demisioneze de urgență sau să fie demis de Parlament!”
Este vorba de un război nesfîrșit. N-au decît să se mănînce între ei, zic eu. eu.Problema cea mare nu este trecutul guvernatorului, ci opoziția sa față de planurile nebune de a mai împrumuta 30 de
miliarde de euro. Nenorocirea vine de la faptul că scandalul cu „informatorul” Mugur Isărescu a fost declanșat într-un moment de mare criză financiară pentru România. Și pe care președintele Klaus Iohannis, Ludovic Orban și Florin Vasile Cîțu încearcă s-o ascundă.