AKM
0 aprobate

KT321-AKM@yahoo.com
5.14.137.82
Cum de l-au asasinat pe liderul sindical Virgil Săhleanu de la TEPRO Iaşi şi au distrus si alţi zeci de sindicalişti, pe puţin, pentru că s-au opus privatizărilor?
.
Doar un ticălos sub acoperire sau un bolnav spune asemenea mizerii despre sindicate, că au fost numărl 1 la promovarea privatizării economiei României, la modul general, fiind un fals pe care vrea să-l impună ca normă ca să lovească în cineva anume, probabil. Toată presa, deja coruptă înaintea politicienilor, a sabotat sindicatele când acestea s-au opus privatizarii. Nimeni nu le asculta încă din anii ’90, o dată cu venirea la putere a CDR-PNL-PD, care aplica „terapia de şoc“ a lui Soros & Sachs, a privatizării distructive, lichidative.
„Terapia de şoc“ se aplica prin abuzuri fără număr şi asupra salariaţilor şi a reprezentanţilor lor, care trebuiau înlăturaţi. Nu mai promovaţi asemenea minciuni privind ataşamentul de privatizare a sindicatelor, domnule profesor Ion Coja!
Liderii de sindicat distruşi că se opuneau privatizărilor frauduloase nu au beneficiat de nici un ajutor de la nimeni, având împotriva lor şi presa şi statul şi pe cei care voiau să înhaţe economia românească.
De obicei de la liderii de sindicat ajungeau în presă informaţii împotriva privatizărilor aranjate şi prea puţine erau mediatizate.
Sindicatele au fost distruse şi de politicieni, prin legislaţia îngrăditoare de drepturi, pentru că au fost considerate o frână împotriva privatizării sau pentru că doreau privatizarea în favoarea salariaţilor români.
.
În anul 1998 SC TEPRO SA a fost privatizată de către stat (de Fondul Proprietăţii de Stat), fiind cumpărată către firma Zelezarny Veseli. În ianuarie 1999, patronatul a hotărât concedierea a peste o mie de salariați. n 12 februarie 1999, Virgil Săhleanu a fost ales ca președinte al Sindicatul Liber TEPRO Iași de o adunarea generală extraordinară a sindicatului. În paralel intra și în Biroului Executiv al federaţie sindicale “Cartel Alfa” din Iași. Trei zile mai târziu, Sindicatul TEPRO Iași a declanșat un conflict de muncă, acuzând concedierea a 1.278 de salariați și privatizarea frauduloasă a SC TEPRO SA de către SC Zelezarny Veseli din Cehia. Ca urmare a acestor evenimente, prin decizia nr. 307/18.02.1999, Virgil Săhleanu a fost concediat de către Administrația SC TEPRO Iași.
Deși concediat, el și-a continuat activitatea sindicală în afara întreprinderii, cu sprijinul FNS METAROM, el reușind să anuleze în justiție concedierea celor 1.278 salariați și în același timp intervenind la autoritățile de stat pentru anularea contractului de privatizare care a transformat o firmă profitabilă într-una falimentară. A organizat mai multe greve și mișcări de protest la adresa investitorului ceh Zelezarny Veseli, pe care îl acuza că vrea să falimenteze fabrica.
Virgil Săhleanu a fost amenințat cu moartea în această perioadă, i s-au intentat trei procese de către administrația SC TEPRO SA, el ripostând prin efectuarea demersurilor pentru judecarea proceselor la Curtea Europeană de la Strasbourg. S-a pensionat la 1 martie 2000, când a cumulat vechimea minimă cu sporuri, de pensionare.
Totuşi, în dimineața zilei de 7 septembrie 2000, când Săhleanu urma să se prezinte la tribunal pentru a fi de față la procesele ce-i fuseseră intentate, în timp ce acesta a ieșit din locuința sa, a fost atacat în scara blocului de către doi indivizi (Ioan Tofan și Claudiu Bahnă) care l-au ucis cu trei lovituri de cuțit, oricare dintre lovituri putându-i provoca moartea. Asasinii au fost tocmiţii de către patronul străin, unul Priplata, care a fost găsit vinovat de Justiţia română, dar statul român nu a făcut nimic pentru ca acesta, retras în Cehia, să execute pedeapsa.
.
Când au fost sindicatele „în fruntea Mafiei iubitoare de privatizare“, domnule profesor Ion Coja, cum se arată în minciuna pe care o promovaţi? Aţi întâlnit aşa ceva? Să nu ajungeţi instrumentul diversiunilor unor demenţi criminali, care cer ca descreieraţii „sânge“ de la sindicalişti! Aţi găzduit o iresponsabilă instigare la crimă.
Să nu fie aceeaşi diversionişti pe care i-aţi mai alungat de pe blog şi se întorc mereu sub alte chipuri, făţarnici şi criminali!

*

Nota redacției – Pledoaria în apărarea sindicatelor nu este convingătoare. Iar cazul de la Iași nu demonstrează că sindicatele au avut o politică anti-privatizare. N-a existat o asemenea politică din partea partidelor parlamentare sau a sindicatelor. Cel puțin eu nu cunosc! Ar merita o discuție mai amplă pe acest subiect: cine s-a opus privatizării?