Dr. Paulo Ubiratan – Porto Alegre, Rio Grande do Sul, într-un interviu acordat televiziunii locale, a fost întrebat despre unele sfaturi pe care le-a dat totdeauna …
Întrebare: exercitiile cardiovasculare prelungesc viata?
Raspuns: Inima a fost facutã pentru a bate de un numãr de ori … Nu-ti irosi bãtãile cu exercitii. Totul, în cele din urmã, se uzeazã. Accelerarea inimii nu vã va face sa trãiti mai mult. E ca si cum ai spune cã se poate mãri durata vietii unei masini, dacã o faceti sa meargã mai repede. Vrei sa trãiesti mai mult? Trage un pui de somn!
Î: Ar trebui sã mã opresc cu consumul de carne rosie si sa mãnânc mai multe fructe si legume?
R: Trebuie sã întelegi logica eficientei … Vaca ce mãnâncã? Iarbã si porumb. Ce sunt astea? Plante. Deci, o friptura nu este nimic altceva decat un mecanism eficient de a introduce legume în corpul nostru. Vrei sa manânci niste boabe – mãnâncã pui!
Î: Ar trebui sã reduc consumul de alcool?
R: Categoric, nu! Vinul se face pe bazã de fructe. Brandy este distilat din vin, ceea ce înseamnã cã acesta trage apa din fructe, astfel încât sã profiti din plin din ea. Berea se face, de asemenea, din cereale. Le puteti consuma!
Î: Care sunt avantajele unui program regulat de exercitii fizice?
R: Filosofia mea este: dacã nu aveti nicio durere … sunteti bine!
Î: Fripturile sunt daunatoare?
A: Nu m-ai ascultat! … Astãzi alimentele sunt prajite in ulei vegetal. Acestea rãman impregnate cu ulei vegetal. Cum ar putea uleiul de plante sa fie dãunãtor?
I: Flexiunile ajuta la reducerea grasimii?
R: Categoric nu! Exersarea unui muschi doar il face sã creasca în dimensiune.
Î: Ciocolata face rau?
R: Esti nebun? E cacao! O altã legumã! Este bunã pentru a fi fericit!
Si tine minte: viata nu ar trebui sã fie o cãlãtorie pânã la mormânt, cu intentia de a ajunge sãnãtos acolo, cu un corp atractiv si un organism bine conservat. Mai bine apucã celãlalt drum: bere într-o mânã, chips de cartofi în cealaltã, mult sex si un organism complet uzat, pe deplin folosit, strigând cã …
A MERITAT SA FACI CALATORIA!
Dacã a umbla inseamnã a fi sãnãtos, postasul ar fi nemuritor!
Balena inoatã toatã ziua, mãnancã doar peste, bea apã si totusi e TARE GRASA!
REMEMBER:
Un iepure aleargã toatã viata si trãieste 15 ani; broasca testoasã nu aleargã NICIODATA si trãieste 450 de ani.
Doctorul acesta brazilian a vorbit in fente ca la fotbal. A adancit si mai mult intunericul.
Cea mai buna investigatie in nutritie a fost facuta in China pe cca un milion de persoane pentru a se verifica ce este sanatos sa mancam. Studiul a fost coordonat de Dr. T. Colin Campbell, unul din cei mai buni nutritionisti ai lumii si printre putinii specialisti ce nu s-au aliat cu lichelele ce nu doresc sa fim sanatosi, pentru a depinde de costisitorul si ineficientul sistem sanitar.
Concluzia clara a studiului este ca toate produsele animale sunt la baza celor mai grave boli precum cele ale sistemului circulator, cancer, sau diabet.
In Romania a aparut traducerea acestei importante carti intitulata: „Adevarul despre alimentatia omenirii descoperit prin STUDIUL CHINA, cel mai complet studiu asupra nutritiei” publicata de Casa de Editura Advent din Ramnicul Valcea in anul 2007.
Comentariul Domnului Cristi este foarte elocvent in acest sens.
Deasemeni miscarea in aer liber si curat este foarte sanatoasa, pe cand sportul de performanta, legat adesea de dopaj, are deobicei efecte negative asupra longevitatii.
est modus in rebus.sau calea de mijloc este cea mai nuba.fac exercitii cu greutati pentruca imi place.gm
Un indian de 102 ani a alergat recent maratonul. Este vegetarian, adică mănâncă ce spune Dumnezeu să mâncăm în ziua a şasea a facerii. Toată viaţa a făcut sport. Problema nu este a face sport, ci a-l transforma într-o obsesie şi exces cum fac cei care se dopează şi suprasolicită organismul. Dacă nu faci excese, sportul prelungeşte viaţa, n-o scurtează. Speranţa medie de viaţă a culturiştilor profesionişti de top este de 50 de ani! Este sportul ceva rău, sau dopajul şi supraforţarea?
http://www.youtube.com/watch?v=WD9e1R_Tg-M
E simpatic domnul doctor…
Daca este bun in ingineria sociala, cred ca are rezultate pozitive.
Eu cred ca cel mai important factor este calitatea vietii… Ce inseamna? Cred ca e o medie a conditiilor de trai pe parcursul unei vieti inmultita cu satisfactia ca s-a facut totul cât mai bine. (luata individual)
Cu mîncarea cred ca trebuie sa ai masura la toate si mai ales sa nu manînci pîna te simti prea plin; si putina miscare, înot ne ajuta sa ramînem în forma, dar cum spun,toate cu masura.