CD
1.077 aprobate

denitsoc@gmail.com
75.57.36.95
SFATURI PE SCURT
De Dr Mercola

Evitarea uleiurilor industriale din semințe, datorită conținutului lor ridicat de acid linoleic (LA), poate contribui în mare măsură la protejarea sănătății dumneavoastră.
Exemple de uleiuri de gătit care trebuie evitate includ ulei de canola, porumb, rapiță, bumbac și soia. Ca regulă generală, orice peste 10 grame de LA pe zi poate cauza probleme

Pentru gătit, substituțiile excelente includ untul, seul, ghee/untulseparat de apa și uleiul de cocos organic. Uleiul de măsline și uleiul de avocado sunt problematice, deoarece majoritatea sunt alterate cu uleiuri ieftine din semințe.

Dacă sunteți mai în vârstă sau aveți o dietă vegană sau vegetariană, aveți un risc ridicat de deficiență de vitamina B12, care poate avea ramificații grave asupra funcției dumneavoastră neurologice. Scăderea B12 poate duce, de asemenea, la creșterea homocisteinei, ceea ce crește riscul de demență și probleme cardiovasculare

Carnozina, care se găsește în carne, ajută la reducerea stresului oxidativ, mai ales în legătură cu LA. Carnozina se leagă de produsele secundare nocive ale LA și vă ajută corpul să le excrete. Este, de asemenea, important pentru construirea mușchilor, iar acetil carnitina este foarte benefică pentru memorie.

Oxalații, găsiți într-o mare varietate de fructe, legume și nuci, pot cauza probleme atunci când se supraacumulează. Efectele nocive includ fibromialgia, inflamația cronică și pietrele la rinichi.