On Sunday, January 5, 2014 12:30 PM, Adrian Boeru <aboeru@gmail.com> wrote:
–––- Forwarded message –––-
From: Adrian Draghici <draghiciadrian3@gmail.com>
Date: 2014/1/5
Subject: Fwd: Tribunalul a decis: gazele nu sunt ale Statului, ci ale taranilor!
To:
From: Adrian Draghici <draghiciadrian3@gmail.com>
Date: 2014/1/5
Subject: Fwd: Tribunalul a decis: gazele nu sunt ale Statului, ci ale taranilor!
To:
–
–

Tribunalul a decis:
*
gazele nu sunt ale Statului, ci ale țăranilor!

Final de an fierbinte! Decizie istorica: redevente de miliarde de euro pleaca de la Guvern, la români!
Consiliul Local din comuna Suletea (Vaslui) a interzis, ca si la Pungesti, exploatarea gazelor de sist prin fractionare hidraulica.
Prefectura i-a dat in judecata. Cica:
-
“statul este singurul subiect de drept care poate avea în proprietate resursele subsolului și singurul care asigura și reglementeaza exploatarea acestora”
-
“bogatiile subsolului sunt de interes national”
Tribunalul a dat insa DREPTATE TARANILOR:
- “Cum gazele de șist nu se regăsesc în Legea petrolului și nici nu au fost declarate de interes național, Consiliul Local avea competența să se pronunțe cu privire la acestea“
- “în art.1 al 3. din Legea 238/2004, gazele de șist nu sunt prevăzute, pentru a se putea reține faptul că aparțin statului“.
BRAVO judecatoarei Elena-Gabriela Aionitoaie! O femeie curajoasa si dreapta.
E o decizie istorica.
Pentru prima oara de la venirea comunistilor in 1945, Statul român pierde (legal, la tribunal) controlul asupra resurselor subsolului (citeste si ziarul vasluian Vremea Noua: http://www.vrn.ro/suletea-a-treia-comuna-care-invinge-prefectura-vaslui-in-instanta).
Prin aceasta decizie, Statul se cutremura din temelii: redevente de sute de miliarde de euro vor merge din clipa asta, nu in bugetul Statului (ca sa fie ciordite de partide). Ci in buzunarul amaratilor de tarani din Vaslui, care devin brusc oameni bogati. Si bogati pe drept, nu prin furt!
Iar Vasluiul e doar inceputul.
Capitalism pe Paine a sustinut asta din prima clipa!
Nici un proprietar nu poate fi obligat de Stat sa primeasca pe pamantul lui sonde, camioane, explozivi si alte bazaconii. Pentru ca proprietatea e sfanta si garantata prin Constitutie:
Statul n-are nici un drept sa negocieze nici o redeventa! Nici la aur, nici la gaze de sist, nici la petrol. La nimic! Nici cu Gabriel Resources, nici cu OMV, nici cu altcineva.Pentru ca bogatiile subsolului, in mod normal, nu sunt ale Statului. Sunt ale oamenilor care detin pamanturile. Bogatiile alea nu pot fi exploatate niciodata – decat daca te apuci sa confisti proprietatile oamenilor. Altfel, stai si te uiti la ele!
Goanga cu “interesul” national e o minciuna comunista: ce-i aia, interes national? singurul interes al comunistilor e spaga – si nu e deloc national! E anti-national!
Vrea Chevron, Gazprom, OMV, Gold Corporation (sau oricine) sa scoata gaze, petrol, aur (sau orice), de pe pamantul meu? Pai, sa vina sa vorbeasca cu mine! Nu sa dea spagi la Ponta, ca da degeaba. Ponta nu detine nimic. Guvernul nu detine nimic.
România nu e a Guvernului: e a românilor!
Citeste si
__._,_.___
Reply via web post | Reply to sender | Reply to group | Start a New Topic | Messages in this topic (1) |
Recent Activity:
.
__,_._,___
–
Nelly
–
Nelly
Din presa americana
Apa din cel puţin patru state americane a fost contaminată din cauza exploatării gazelor de şist. Autorităţile din Pennsylvania, Ohio, Virginia de Vest şi Texas au primit sute de plângeri privind poluarea surselor.
Numai în Pennsylvania s-au înregistrat în 2013, aproape 400 de reclamaţii, iar în 2012 au existat 499 de plângeri. Printre problemele sesizate se numără reducerea debitului de apă, poluarea cu gaz sau alte substanţe.
Mai mult de 100 de astfel de sesizări au fost confirmate în ultimii cinci ani.
Una dintre familiile care a depus plângeri a obţinut o înţelegere cu firma de exploatare şi a primit 1,6 milioane de dolari despăgubire.
1. Cineva ce lucră pentru OMV spune că Statul, cu ce drept?, i-a lăsat și pe iei să caute gaze și petrol dar nu pot că nu-i lasă oamenii.
2. În altă țară, democrată nu-i vorba, ceva companii aruncau într-o groapă, fostă carieră, tot felul de gunoaie. În jur case și uneori puțea a ouă stricate; cine știe ce aruncau că iera îngrădită. Oamenii după plîngeri nenumărate au angajat un avocat ce, s-a văzut mai tîrziu, iera de partea lupului. Le-a făgăduit vrute și nevrute iar în final le-a propus din partea lupului o despăgubire de doi bani găuriți și nici o obligație să se-nchidă ghena de gunoi. Nu i-a adunat pe toți să le spuie ci a mers la fiecare-n parte. Unii, se bănuie că ierau deja de partea ailaltă sau pentru niscai bani în plus, au semnat. A mai semnat altul, și altul, pînă ce cei mai îndîrjiți și cei ce au văzut hoția, ca să nu rămîie pe din afară, au cedat. Și-n ziua de azi pute.
Anul are semne bune si cu condamnarea lui Nastase. Numai ca sentintza asta cred ca nu este definitiva. Deci judecatorii de fond pot fi cat se poate de curajosi atat timp cat hotararea lor nu este definitiva si irevocabila. Cand se judeca la ultima instantza, atunci se dau telefoanele cu sfaturi practice, indicatii pretioase, amenintzari, santaj, atunci se dau si se primesc (sau refuza, da Doamne!), spagile.
O stiu pe doamna judecator, este fost procuror. Dar nu stiu nimic despre profesionalismul dumneaei.
Ca o parere personala, stiu ca, conform Constitutiei, bogatiile solului si ale subsolului apartin statului si nu proprietarului pamantului. Chiar daca gazele de sist nu sunt reglementate prin vreo lege speciala, eu cred ca intra la categoria bogatii ale subsolului. In fond cred ca gazul este acelasi, modul de extragere este diferit. Oricum „scaparea” asta poate fi oricand „redresata” prin vreo ordonanta de urgenta… a la Ponta!
Cat despre dorintza tzaranilor de a-si vinde terenurile pentru vreo suma de bani, eu ma indoiesc ca ar fi cazul acestui gen de tzarani razesi, care au ramas in satele lor si au refuzat tentatia orasului si/sau al occidentului. Pentru oameni ca ei, pamant inseamna viata, un mod de viata. De fapt asta este pentru toata lumea, dar unii dintre noi inca mai cred ca anumite produse cresc direct in supermarketuri!
In orice caz, hotararea pare sa fie de fond (nu am destule date, dar asa pare) deci nu este definitiva. Poate fi atacata cel putin cu recurs. Asa ca…semne bune anul are, dar nu definitive si irevocabile! :)
„gazele de sist nu sunt reglementate prin vreo lege speciala”
Cine să le „reglementeze”? Băsescu?, Ponta?, Crin?, parlamentarul ix, i-grec? Cine le-a dat dreptul?
Să zicem că am o casă și/sau pămînt într-un loc precum o gură de rai. Mă scot afară, dărîmă casa-n care-am copilărit, răscolesc mormintele bunilor și străbunilor mei din fundul livezii, strică izvoarele…are asta preț în bani? Mai ieste oare un alt loc la fel?
Felicitari domnule Nae!
Toate imperiile au incercat sa scoata aurul din tarina romaneasca dar nu au reusit
iar acum cind intr-adevar s-ar putea sa raminem fara el….suntem salvati de Soros….Isarescu….si partenerii…sau chiar de o judecatoare….
Ce frumos ca cineva a sarit in ajutorul nostru in aceste momente grele si ne va lua de pe suflet aceasta proprietate ucigatoare…
Din momentul in care nu vom mai fi noi proprietarii acestei tarine romanesti, nici capul nu ne va mai durea…..
Vom putem calatori sau trai unde dorim si insfirsit vom fi liberi.
Nu vom mai fi legati de patrie, de pamint, de aur , de padure, de ape, de limba, de neam, de colind, de traditii….de nimic.
Vom fi insfarsit liberi.
Liberi de tot !
Precum maidanezii dintre blocuri care incearca in zadar sa scape de boli, de purici, de foame si de hingheri.
Da ! Asta vom fi cu totii,
noi si copii copiilor nostri….cainii pribegi ai Europei si ai lumii….
Marcati, vaccinati, sterilizati, inregistrati si liberi la ghenele de gunoi
ale noilor stapini….in cautare de hrana sau baraca de munca.
Romanii care traiesc in afara tarinei romanesti si-au reamintit prea tarziu de zicala batrinilor ; glia parinteasca nu se vinde !
Sa speram ca cel putin cei ramasi in tara vor sti sau vor invata, ce trebuie facut……Exemple avem destule….
Poate ca asa vom intelege dece Ceausescu nu a vindut-o…..
Istoria nu s-a terminat…. Ne asteapta sa-i “gustam” surprizele….care pot fi fatal de amare…
Oricum, populatia mondiala trebuie redusa drastic in foarte scurt timp…
Dece sa nu fim noi primii disparuti?
Si nu va faceti griji !
Carpatii se vor obijnui sa inteleaga si alte limbi….
Vor uita ca-n jurul lor a dansat cindva un popor de naivi cu ochelari de cal,
ce s-a lasat condus spre o sinucidere fara lupta, de mercenari cu genunchii juliti prin cazinouri….
http://www.youtube.com/watch?v=MIjrirW3Gno
Nae
Da, argumentele antevorbitorilor sunt si argumente ale noastre, dar mai mult…Dle Coja, dvs nu mai stiti ce spune constitutia…daca o judecatoare stie sa gaseasca argumente mai bune pt impotrivire la un rau venit din partea statulu, la ceva rau, dar nu bate la legea suprema si nu are argumentul de virf?
si v-ati uitat cine e si ce insulte grave arunca acest capitalist cinic asurpa poporului roman, ca nu cred ca ne-ati adus asta pe tava sa ne stricati sarbatorile ..sau ca credeti ca o noua lege sarlatan facuta ajuta cu ecav Romania…Asta era cand se faceau incercari de legi (si abuzuri) in anii 90 sub scuza nestiintei (mai exact a “nestiintei” )..dar erau corectate prin presiunea societatii civice, a patriotilor, a inteleptilor..Dar acum, cind tara e impinsa in prapastie, mai e timp de a ne bucura doar de „semne”??..mai ales de cele periculoase cu substrat ? Va jucati cu focul si pierdeti ultimul tren, ultimele momente si sufetele tinerilor romani de buna credinta..? Ce sa mai faca ei s va trezeasca, sa se sacrifice pt. dvs, adultii care aveti datorii fata de tara dar nu vi le faceti sau nu destul, caci nu mai puteti spune ca doar a scrie lucruri relevante din trecut si prezent ajunge..? Ce sa mai fac eu sa va trezesc? Sa anunt ca inchidem muzeul, chira la aniversarea de 30 de nai care ar fi trebuit sa insemne un salt in mentalitati- (macar fata de realtiile sociale cum le tineti..si mai ales de organizare si semn de incurajare pt. multi, daca nu model de curaj si actiune) in semn de protest la adormirea intelectualilor pretinsi patrioti !Este inca Anul Nou si sper ca va redresati la timp ! Mu,tumiri anticipate si sperante dar si rabdare impinsa la limita, caci Dle Coja, dvs ati avut si aveti sansele de a stimula schimbari mut mai mult decit altii. Sau ati avut recomandari cum sa dezvoltati primii pasi in intimpinarea altor mai amri ai nostri, dar ..taceere..Mia va asteotam aceste zile pina la Boboteaza,,ca e inca Anul Nou pt acest an hotaritor 2014 de „SALVARE A ROMANIEI” ..Rodica Perciali, Romanian Museum
Bravo pentru aceasta adevarata judecatoare!
Se doreste cumpararea disperarii taranilor, dezbinarea lor si continuarea fara obstacole a exploatarilor tuturor resurselor, plata redeventelor fiind numai un drept pe hartie, o iluzie! Cate drepturi prevazute in legile tarii stau neplatite de statul roman democrat? Legile care obligau statul la despagubirea refugiatilor(aprobate in 2003), legea privind despagubirea persecutatilor politici, a deportatilor, legea caselor nationalizate, etc. Pana vor cauta companiile bani sa plateasca redevente taranilor,pe ei ii vor tine cu noi promisiuni, cu ordonante de urgenta date de guverne, si alte minciuni, isi vor face plinul si se vor cara in alta tara de prosti. Prinde orbul scpate-i ochii!!Cand fluturi,in fata unui amarat tinut ani de zile flamand si in umilinta, iluzia unui castig de milioane de dolari(cand el nu a numarat in viata lui milioanele de lei),stii sigur ca sarmanul va fi gata sa renunte si la argumentele ecologice si la proprietate, lasand vrabia din mana pentru cioara de pe gard,numai sa scape si el de saracie!Gogorita asta ii vinde taranului blana ursului din padure!Taranii, daca isi vor pastra pamanturile curate si le vor cultiva corespunzator, vor trai si ei bine si urmasii lor si restul populatiei Romaniei, dar daca pamanturile, apele vor fi distruse si otravite de companiile rapace,romanii isi pot rezerva de acum loc pe lista de plecare la Polul Nord, in Sahara sau pe Marte. Aici, in „Gradina Maicii Domnului”, nu va mai fi de trait!Chiar cred lacomele companii straine ca taranul roman e prost,si ca nu isi mai iubeste tara? Ce sa faca cu drumurile pavate cand nu va mai avea apa de baut si ii vor muri vitele de foame?Poate se va dezvolta turismul negru intr-o tara care va arata ca iadul!Petarda asta e ca jocul de artificii, straluceste putin, face zgomot mare si ineaca in fum si pucioasa toata populatia. Cu ochii la scanteile colorate mai te trezesti si ca hotii ti-au furat protofelul! ATENTIE MARITA!
Asa este, cum spune dl.MS, taranii isi vor vinde pamamtul fara sa stea pe ganduri daca li se va face o oferta tentanta. Lucru valabil in toata tara. Si pana acum multi au incercat sa-si vanda pamantul, chiar pe sume foarte mici. Imaginati-va ce va fi de acum inainte daca strainii vor fi interesati sa cumpere pamant. Cei mai multi il vor vinde fara nici cel mai mic proces de constiinta.Mai anii trecuti, margand de la Sibiu la Sebes, pe ambele laturi ale soselei erau o multime de anunturi cu vanzari de terenuri. Mi se facea rau cand le vedeam gandindu-ma la ce va urma din momentul liberalizarii vanzarilor de terenuri.
Aici e un articol interesant despre ce se afla sub pamantul Dobrogei:
http://povestidangheorghe.blogspot.ro/2012/05/fluviul-subteran-din-dobrogea-o-legenda.html
M-as bucura daca as sti ca Tribunalul a lucrat cu buna-credinta. Eu, mai banuitor din fire, ma tem sa nu fie o stratagema a Chevron-ului, sa scoata gazele de sub controlul statului si sa le treaca in proprietatea taranilor, pe care-i va putea cumpara mai usor. Iese si mult mai ieftin: preturile date taranilor vor fi muuuult mai mici decat spagile date autoritatilor.
Ma tem ca semnele nu sunt bune deloc. Taranii nu au datele si cunostintele ca sa negocieze corect, vor fi fericiti ca li se ofera o suma care lor li se va parea fabuloasa si-si vor da bucurosi gradina unor samsari care vor fi adevaratii beneficiari si vor face de aci incolo ce doresc pe pamantul „lor”. Pana decideau oamenii politici, guvernul, mai puteau fi presati de opozanti, de Piata Universitatii, de rezistenta de la Pungesti, se mai temeau ca pierd la alegeri. Dupa ce taranul decide ce face cu pamantul lui ce proteste sa mai faci? Si toata tara va fi praf si pulbere. Pentru ca efectele nocive raman, ba se vor inmulti exploziv pentru ca taranii nu se vor mai impotrivi ci se vor inghesui sa-si dea pamanutul primului venit.
M-ați pus pe gânduri!… E o privire extrem de lucidă! Gândiți-vă mai departe ce se poate face!
o trupa de juristi nationalisti sa studieze problema si sa reprezinte taranii la negocieri la preturi modice , deoarece spetele sunt identice. sa nu se lacomeasca la procente de 10% cit este practica. se poate face si o instruire prealabila a taranilor interesati la primarii.