Oficiali din 40 de țări se întâlnesc pentru a discuta despre Ucraina
Marți, secretarul Apărării Lloyd Austin a condus o întâlnire la Ramstein, Germania, la care au participat peste 40 de națiuni pentru a trece în revista creșterea ofertei de arme către Ucraina, în speranța de a învinge Rusia. Agenda războiului sa schimbat de la apărarea Ucrainei la înfrângerea Rusiei.
Printre tările care au participat la întâlnire s-au numărat Japonia, Australia, Coreea de Sud și diferite țări europene. Se spune că întâlnirea va avea loc lunar pentru a analiza nevoile Ucrainei și progresul în războiul împotriva Rusiei.
Există multe motive pentru care această întâlnire este semnificativă pentru relațiile internaționale. Multe națiuni puternice s-au adunat pentru a sprijini Ucraina, ceea ce arăta că cea mai mare parte a lumii este solidară cu ele. Organizațiile orientate spre sarcini ale națiunilor invitate sunt adesea mai eficiente în tratarea problemelor de securitate atunci când sunt constrânse de timp.
Un alt lucru de remarcat, fie ca Rusiei îi place sau nu, Ucraina este acum parte a NATO. Aprovizionarea crescută cu muniții și arme NATO, includerea în luarea deciziilor și statutul aproape egal acordat Ucrainei, toate indică integrarea sa în NATO. Ucraina nu mai este atât de rusă cum lumea sau Rusia însăși au perceput-o.
Se crede că, pe măsură ce Ucraina devine echipată cu tehnologia adecvată și ajutorul militar, cum ar fi tancuri reale și vehicule de luptă de infanterie, ea va fi orice altă țară membră NATO. Un post ucrainean care a acoperit întâlnirea a raportat cât de nerăbdătoare este Ucraina să obțină echipamente care să respecte standardele NATO.
Atunci când echipamentul dat Ucrainei este la egalitate cu standardele NATO, acesta va asigura integrarea forțelor armate NATO și a armatei ucrainene. Standardizarea armatei este doar un pas inițial al standardizării NATO. Se presupune că în câteva săptămâni tehnologia din Ucraina va de la vechile tancuri NATO la echipamente C3I conform NATO.
Mulți cred că invazia Ucrainei se va întoarce în cele din urmă împotriva Rusiei și nu numai că rușii vor fi înfrânți, dar cele mai mari temeri ale lor se vor concretiza atunci când Ucraina va deveni stat NATO. Aderarea Ucrainei ar putea convinge și Suedia și Finlanda să se alăture.