grigor.victor@yahoo.com 188.27.146.243 |
Ca răspuns la gelu.Dragii mei dectractori, am plecat si eu cateva zile in concediu si m-am pomenit cu o ploaie de comentarii,care mai de care mai acide la modesta mea adresa , culminand cu atacul „armenesc” a lui Gelu Antikhazaru’, prin care ma acuzati exact de ceea ce voi faceti, cu atata zel si abnegatie, zi de zi, de atata timp: dati vina exclusiv pe tabara ucraineana, ridicand in slavi virtutile imperialismului rusesc, si ,ca sa puneti cireasa pe tort, ma banuiti inca si de origini iudaice. Vorba lui Isocrate: „Cei mai rai dintre toti oamenii si cei mai vrednici de cea mai mare pedeapsa sunt aceia care indraznesc sa-i acuze pe altii de fapta ce li s-ar putea imputa in primul rand lor insile”. Sau vorba altui „Gica Contra”, de care voua nu va place sa prea auziti, care zicea despre rusi si Rusia:” Aceasta misiune istorica de care se face atata vorba nu-i o misiune care isi are originea in afara, ea e rezultatul unui gol sufletesc, a unei barbarii spoite cu frac si manusi, a unui desert care, de-ar stapani pamantul, tot nu s-ar umple. Pot sa treaca si Dunarea si Carpatii si sa ia si Roma veche, precum ameninta si pe cea noua, pot sa impresoare Europa intreaga cu cenusa si cadavre…cerul deasupra-l schimbi, nu sufletul, marea trecand-o”. Nu-i asa ca-i patetic, khazarul asta ucrainofil , Mihai Eminescu? Ce-ar mai rade el , de-ar mai trai astazi, de adeptii profetului Elpidie Analfabetul, ala care ne sfatuieste sa-i lasam pe rusi sa ajunga la Mediterana, ca sa faca „chiftelute” si pe acolo, precum in Ucraina ! Inchei cu o vorba de Lisias: „Mila voastra sa se indrepte mai degraba spre oamenii care au murit din cauza ticalosiei lor”. |
Cum se vede situatia europeana de la Singapore:
LA CE SĂ NE AȘTEPTĂM ÎN CONTINUARE DE LA RĂZBOIUL DIN UCRAINA
De Stephen Bryen
Unii experți văd că Rusia câștigă încet în Ucraina. Alții, cum ar fi șeful personalului de apărare și al forțelor armate ale Marii Britanii, Sir Tony Radakin, susțin că Rusia a pierdut deja războiul și continuă să se lupte in inertia luptei terestre.
În orice caz, Rusia își consolidează poziția în Donbas și își întrerupe efortul principal pentru a se odihni, regrupa și întări forțele terestre. Când forțele ruse reiau luptele, există motive să credem că Rusia va anexa mari părți din estul și sudul Ucrainei și chiar va amenința Kievul.
Citirea in zatul de cafea este dificilă, deoarece unele dintre armele furnizate de SUA i-au ajutat pe ucraineni să evite înfrângerea deocamdata.
Rușii și-au extins zona de atac folosind racheta de croazieră Kalibr 3M-54. Cinci rachete de croazieră rusești Kalibr au lovitit în centrul orașului Vinnytsia din centrul Ucrainei, ucigând cel puțin 23 de civili și rănind alți 100 sau mai mult.
Potrivit rușilor, atacul a fost împotriva unei adunări a forțelor aeriene ucrainene și a furnizorilor străini de arme, iar rachetele Kalibr ar fi fost lansate dintr-un submarin rus în Marea Neagră.
Deocamdată, nu există rapoarte de confirmare despre ofițeri superiori ai Forțelor Aeriene Ucrainene decedați sau contractanți străini.
În săptămâna trecută, într-o mișcare surprinzătoare, Ambasada SUA la Kiev, care a fost redeschisă în mai, le-a spus tuturor americanilor din Ucraina să plece cat mai repede folosind „transport terestru disponibil în privat” cât mai curând posibil și să facă acest lucru singuri ca ambasada nu este în măsură să ofere asistență. Ambasada a avertizat, de asemenea, americanii să nu se adune în grupuri mari sau oriunde ar putea fi vizați.
Notificarea Ambasadei SUA este destul de izbitoare și sugerează o îngrijorare considerabilă că Rusia va viza cetățenii SUA sau chiar că Ambasada SUA consideră că războiul merge greșit și rămânerea în orice parte a Ucrainei este grav periculoasă.
Rusia a început o sesiune extraordinară de urgență a legislativului său, Duma. Până acum, acea sesiune legislativă nu a produs nimic definitiv despre intențiile Rusiei în războiul din Ucraina, dar s-ar putea încă sa o faca.
Președintele Dumei, Vyacheslav Volodin, a avertizat că Ucraina și-ar putea pierde suveranitatea dacă războiul continuă.
„Refuzul regimului de la Kiev și al stăpânilor lor occidentali de la negocieri pașnice nu afectează în niciun fel planurile și acțiunile țării noastre. Dar acest refuz afectează direct perspectivele de păstrare a statului ucrainean ca atare. De fapt, prin aceste acțiuni, regimul de la Kiev creează condițiile pentru ca Ucraina să dispară ca stat în viitor”, a declarat Volodin.
Nu este clar dacă Volodin face doar propagandă pentru poporul rus sau dacă reflectă o viziune întărită a Kremlinului asupra jocului final din Ucraina. Volodin este strâns asociat cu președintele rus Putin și este creditat că a contribuit la organizarea celei de-a treia alegeri ca președinte și i-a promovat trecerea la politici mai conservatoare și naționaliste.
În sudul Ucrainei, Evgeny Balitsky, șeful administrației de ocupație din Zaporizhzhia, a anunțat că la începutul toamnei va avea loc un referendum pentru a decide dacă regiunea va deveni parte a Rusiei. Balitsky nu a definit „regiune”, dar remarcile sale par să se refere la regiunea de sud aflată sub ocupația rusă.
Zona de sud de-a lungul Mării Azov și a Mării Negre este acum controlată de Rusia. Dacă zona este anexată de Rusia, ar lega orașe care se întind de la Herson în vest până la Mariupol și peste graniță până la orașul rusesc Rostov-pe-Don. Toate aceste locuri sunt legate de drumul M-14.
Singurul oraș important până acum care nu este sub controlul rusesc, dar cu siguranță de interes rusesc considerabil este Odesa. Deși au existat ocazional bombardări ale teritoriului în jurul orașului, nicio bătălie majoră nu a fost încă purtată acolo.
În timpul operațiunilor de la Luhansk și Donbas, forțele ruse, după ce au luat Mariupol, au reușit doar o operațiune de reținere în sud, concentrată la nord de Herson. Dar pentru ca Rusia să anexeze zona, ar trebui să inainteze mai mult, să termine de luat Zaporizhzhia și să forțeze forțele terestre ucrainene să se îndepărteze de Herson, deschizând posibilitatea unui atac terestru asupra Odessei.
Zonele din Herson și din jur au fost infiltrate de partizani, unii puternic înarmați. Oamenii din aceste zone auziți vorbind rusă au fost agresați, iar unii au fost uciși. Dacă Rusia va întări regiunea, așa cum pare probabil, armata ucraineană se va confrunta cu o perioadă grea.
Potrivit rapoartelor din Ucraina, aproximativ 80% dintre luptătorii din prima linie ai Ucrainei de la începutul războiului au fost uciși, răniți sau scoși din acțiune. Rapoartele de presă spun că există puțin entuziasm în rândul tinerilor din Ucraina de a se alătura armatei. Mulți au părăsit țara. Soldații de înlocuire nu au pregătirea și abilitățile luptătorilor originali.
Presupunând că SUA și NATO continuă să-l încurajeze pe președintele Volodymyr Zelensky să rămână în război și să nu negocieze cu Moscova, rușii pot răspunde în următoarele moduri.
Încheierea războiului ar necesita un acord politic între părți. Actualul guvern ucrainean, în ciuda presiunilor din partea Franței și Germaniei, a refuzat să negocieze cu Rusia.
De fapt, discuțiile recente, aparent de succes, de la Istanbul, găzduite de guvernul turc pentru a arbitra livrările de cereale din Ucraina pentru expedierea din porturile Mării Negre, au fost tratate ca o întâlnire militară, nu politică.
Gazda turcă a întărit acest punct prezentându-se la ședința de negocieri în uniformă completă. Reprezentanții ruși și ucraineni au venit în civil.
Deoarece nevoia de petrol și gaze rusești va crește în Europa odată cu schimbarea vremii de la sfârșitul verii, europenii ar putea să nu fie capabili să păstreze solidaritatea cu SUA cu privire la viitorul Ucrainei.
Dacă SUA continuă să susțină Ucraina și să susțină opoziția guvernului lui Zelensky la negocieri, cel puțin unii dintre europeni s-ar putea separa de SUA și s-ar putea ridica sancțiunile împotriva Rusiei.
În practică, aceasta înseamnă că marii jucători europeni precum Franța și Germania ar rupe consensul NATO. Dacă Marea Britanie sau Polonia, ceilalți doi jucători importanți, păstrează solidaritatea cu Ucraina este o întrebare deschisă dacă aceste evenimente ar putea avea loc.
Nu există nicio îndoială că majoritatea țărilor europene se confruntă cu condiții economice dificile și chiar tulburări dacă combustibilul pentru încălzire și energia electrică sunt întrerupte sau restricționate sever în sezonul de iarnă.
Șansa ca industriile majore să se închidă sau să-și elibereze lucrătorii ar fi deosebit de dăunătoare.
Dacă Germania și Franța încheie un acord cu Rusia pentru a menține fluxul de petrol și gaze naturale, SUA vor fi în cea mai mare parte singure în sprijinul Ucrainei. Turcii au încetat deja să livreze dronele TB-2 Bayraktar la Kiev.
Ungaria nu sprijină inițiativele de război ale NATO.
Există semnale clare că consensul NATO se destramă, chiar dacă Uniunea Europeană, depasita de realitatea politică, încearcă să înăsprească sancțiunile împotriva Rusiei, care pare a fi o modalitate sigură de a crește ostilitatea Rusiei și de a risca securitatea economică europeană în această iarnă.
Sursa: https://asiatimes.com/2022/07/what-to-expect-next-in-the-ukraine-war
Traducerea: CD
@Victor Mc Grigor – Maret gest Qixotian, ai aplauze la scena deschisa, lumea va urmareste in lupta dumneavoastra cu „morile de vant”. Orice moara de vant trebuie jignita, defaimata si pedepsita, doar ca se invartesc fara voia Marelui McGrigor, comisar al Propagandei NWO cu bursa Soros la centiron. Un spectacol cam patetic/jalnic care nu te predispune totusi la lacrimi ci la ingrijorare: pana unde poate ajunge divortul intre credinta/convingerea qixotica si realitate?
Kamaradul Sorin apare si el pe langa martoaga conquistadorului asa cum ii vedea si Cervantes.
Patetic…
Nea Florica, poate primesti acum matale raspuns la postul dumitale. Il acuzai pe Victor de atac la persoana si cereai dovezi….dovezi la ce???
Asta e abordarea aici, invariabil. Victor, de pilda, sau eu, vorbesc de rusi, de ce face Putin, de ce scrie cutare intr-un articol publicat pe site (de autorul original, nu de cel care il aduce pe blog). Ei, precum Cordin, in cazul de fata, vorbesc de Victor sau de Sorin. Dar Victor face atac la persoana….
Observi usor cum pentru ei, orice atac la rusi, Rusia, Putin, politica kremlineza, e o chestie personala, care ii face sa intre in conflict direct cu autorul ideii. Ei nu contrazic ideea, nici nu contraargumenteaza, ci zic de tine ca esti securist, iudeu, soroist samd. Victor vorbeste de ispravile de buni vecini ale rusilor, astia se ocupa de biografia si originea etnica a lui Victor. Sesizezi?
Asa a inceput Surena timp de vreo luna de zile (dupa ce avusese o alta repriza anul trecut), l-am lasat in pace, dupa care am inceput sa-i atrag atentia. S-au alaturat haitei si Codrin sau CD. Cand am inceput sa le raspund la fel, brusc au sesizat ca au loc jigniri. Pe ei titulatura de trolli rusii-a ofuscat, dar ei, care incepusera, aveau voie. Pina cand i s-a prabusit fenshuiul si mi-a dat, cica „damnatio”…paguba-n ciuperci. Ma pot duce cu luni in urma sa reiau cronologia si sa-ti arat. La postaci precum Gelu, nici nu vag de seama, omul e pur si simplu de asa natura, ca nu poti avea vreo pretentie..Nici pe stilul lor macar nu-s stabili. Latra dupa gard si considera ca merge treaba intr-un singur sens, daca li se raspunde la un moment dat cu aceeasi moneda, devin snowflakes (fulgusori de nea), atunci conchid ca celalalt ii jigneste. Niste micuti smior-smiorc.
Bun, asta pentru matale si am pus-o ca raspuns catre Codrin ca sa vezi contextul. Cat priveste pe autorul de mai sus, ramane valabil ce i-am zis lui Victor.
Draga Dulcinea S. Codrin, n-am stiut ca te-ai angajat mai nou ca secretara a marelui mistic Gelu Antikhazaru’, cel care a orbit cu lasere avioanele si elicopterele Armatei Rom^ne prin Dobrogea, angajate in slujba Satanei. Faptul ca, din noua ta pozitie, ma confunzi cu Don Quijote de La Mancha, dovedeste doar ca in Toboso-ul tau natal nu exista nici o biblioteca care sa contina opera marelui Miguel de Cervantes, si ca toata cultura ta se bazeaza, dupa cum ne-ai aratat-o si cu alta ocazie, numai pe filmele vizionate la televizor pe vremea cand erai doar” una ninia”visand la o cravata rosie de pionier legata la si asa prea impovaratul tau gatisor. In fond, comparatia ta ar trebui sa ma maguleasca, dar numai daca ea ar veni din partea unei persoane dotate cu o judecata matura, cu o moralitate fara de pata si cu o cultura solida, pentru ca personajul cu pricina a fost cu siguranta un om superior, traind printre niste” fleacuri umane”, cum s-ar exprima Emil Cioran. Ceea ce altii vedeau doar „han”sau „carciuma”, el vedea „castel”, avand deci , ca orice nobil adevarat, nobilul obicei de a sublima si idealiza realitatile mizerabile ce fojgaiau in jurul sau. Lipsa ta de cultura si de moralitate se vadeste insa cu prisosinta in momentul cand alaturezi, in mod ridicol si stupid, numele unui cavaler, asa cum Don Quijote a fost, cu cel al unui propagandist al Kremlinului _ Mc Gregor, si cu cel al miliardarului George Soros. Acest amestec sordid este, fara indoiala, expresia fidela a coctailului Molotov existent in mintea ta, care nu a depasit inca momentul plangerii de sub castani, cand, simtindu-te respinsa grav de colectiv, regretai ca nu implinisesi inca cei noua ani. „Un spectacol , cam patetic/jalnic, care nu te predispune totusi la lacrimi, ci la ingrijorare: pana unde poate ajunge divortul intre cap si minte/ convingerea dulcineica a alfabetizarii si realitate?” Tovarasul Gelu apare si el pe langa magarita putinista cu cravata legata la gat, asa cum ii vedea si Eminescu.
Patetic… PS: La biblioteca, accesul rusofilelor este si astazi complet gratuit.
In alta ordine de idei, a inceput animalul kremlinez sa admita ca Rusia se confrunta cu dificultati foarte mari datorate sanctiunilor. In special in sectorul tehnologic.
” „Putin a spus că Federația Rusă se confruntă cu o cantitate imensă de dificultăți din cauza sancțiunilor.
Moscova. 18 iulie. INTERFAX.RU – Președintele rus Vladimir Putin a spus că sancțiunile anti-ruse reprezintă o provocare uriașă pentru țară, dar Rusia nu va renunța, ci se va dezvolta și mai intens, folosind potențialul existent.
„Este clar că aceasta este o provocare uriașă pentru țara noastră, dar nu numai că nu vom renunța, nu vom fi într-un fel de confuzie sau, așa cum prevăd unii dintre „bine-doritorii” noștri, ne vom retrage cu zeci de ani în urmă”, șeful statului a declarat luni la Consiliul pentru dezvoltare strategică și proiecte naționale.”
„Desigur, nu, dimpotrivă, realizând cantitatea enormă de dificultăți cu care ne confruntăm, vom căuta intens și competent noi soluții, vom folosi efectiv rezervele tehnologice suverane existente, evoluțiile companiilor inovatoare interne”, a spus Putin.
Deși a recunoscut că toate acestea sunt o sarcină extrem de dificilă, Putin a spus că autoritățile ruse „sunt conștiente de acest lucru”. „Este clar că nu ne putem dezvolta izolați de întreaga lume, dar nu o vom face, este mai degrabă imposibil să punem garduri uriașe în lumea modernă – este imposibil”, a spus președintele. ”
https://www.interfax.ru/russia/852712
Daca asta ajunge sa admita asa ceva, se poate sti clar ca situatia reala e de 10 ori mai grava. Restul bravadei „nu ne lasam, ne vom infoia mai abitir bla…bla…” e doar un fel de mantra de gradinita „nu ma doare, c-am mancat fasole tare! „. Ma rog…ce naiba altceva sa le spuna poporenilor lui, care stau cu gura cascata si ochii bulbucati, asteptand sa auda ca tatucul are raspuns la toate.
Nu pune la suflet :)) . Bucura-te, daca se manifesta asa, inseamna ca faci bine ce faci. Ia-te de ganduri daca-ti dau dreptate, atunci poate ai spus vreo prostie.
Și care e răspunsul? Acesta este un atac la persoană. Nici măcar acuze la obiect nu sînt ci doar acuze generale, nesusținute de dovezi ci de …citate din clasici.
Raspunsul este: sa nu acuzi pe altul de alogenitate, atunci cand tu insuti esti, chiar dupa numele ce-l porti, un posibil alogen.