Mesaj de strictă actualitate primit pe Email:
*
|
08:50 (Acum 8 ore) |
|||
|
––
> Cum să cântăreşti
> porcul
> fără cântar
>
> Acum că ne-am lămurit în sfârşit
> din ce fel de bidoane o să curgă până la greaţă
> laptele tăiat şi mierea botulinică, e vremea
> să trecem la lucruri cu adevărat serioase. De exemplu,
> să răspundem solicitărilor, tot mai numeroase în
> această perioadă a anului, din partea cititorilor posesori
> de
> Sus scrofa domesticus, care se întreabă pe bună
> dreptate cum se poate afla greutatea unui porc fără să-l
> cântăreşti. Întrebare de bun simţ, de vreme ce aproape
> toţi n-avem cântar pe măsura râtanului, Ignatul bate cu
> înfrigurare la uşă, iar „prietenul”
> google.ro, după cum probabil aţi
> observat deja, anevoie se
> cunoaşte… Ce vă rămâne
> aşadar în afara metodei diletante a cântăritului din
> ochi, a scărpinatului la ceafă
> şi a fluieratului a pagubă din cauză de
> eroare?…
>
>
>
>
> Cum să cântăreşti un porc cu
> capul
> Ei bine, de ce să cântăreşti porcul
> din ochi ca ageamiii şi nu cu capul, precum meşterii?
> Există o metodă prin care se poate
> face o bună estimare a greutăţii unui porc fără să-l
> pui pe cântar (eroarea e de numai 3%). E nevoie
> de sfoară şi ruletă, un calculator şi formula
> magică pe care o să v-o dăm noi în rândurile ce
> urmează.
>
> Procedura e simplă şi constă în
> următorii 3 paşi :
> 1. Măsuraţi întâi circumferinţa
> (C) din spatele picioarelor din faţă
> (vezi imaginea). E ca la croitor, numai
> că de data asta clientul e porcul, care,
> surpriză, nu va protesta ci va sta cuminte,
> pentru că va crede că-i luaţi măsuri ca să-i
> croiţi niscaiva straie pentru revelionul lui
> Vanghelie. Dacă aţi încercat cu
> metrul de croitorie pentru oameni, aţi observat, desigur,
> că nu e destul de lung. Pentru măsurarea porcilor există
> sfoara. Dacă totuşi aţi reuşit să măsuraţi
> circumferinţa cu metrul de croitorie pentru oameni,
> înseamnă că porcul nu-i destul de gras şi probabil
> nu i-a venit vremea!
>
> 2. Măsuraţi apoi lungimea
> (L) de la baza urechilor până la baza cozii (atenţie,
> nu până la coada cozii, c-o să vă
> dea eroare!). Iarăşi, porcul nu va crâcni, crezând
> că-l scărpinaţi, ba chiar va lacrima niţel, bucuros să
> vă vadă cum daţi pe-afară de atâta omenie şi grijă
> părintească!
>
>
>
> 3. Scoateţi calculatorul şi calculaţi
> greutatea porcului
> după formula:
> G = 69,3 ×
> C × C × L
> unde
> G este greutatea estimată a porcului (în
> kilograme); C este circumferinţa din spatele
> picioarelor din faţă (măsurată în metri);
> L este lungimea de la baza urechilor până la baza
> cozii (măsurată în metri).
>
> Exemplu
> practic
> Să zicem că aţi măsurat
> C şi v-a dat 1,5 metri. Aţi măsurat şi
> L şi v-a dat 1.3 metri. Atunci greutatea
> estimată a porcului, potrivit formulei de mai
> sus, este:
> G =
> 69,3×1,5×1,5×1,3=202,7 kg (±3%),
> ceea ce înseamnă că adevărata
> greutate a porcului înainte de tăiere e undeva între
> 196,6 şi 208,8 kilograme. Cine nu ne crede,
> să-l ia binişor pe Ghiţă şi să-l aburce pe cântar,
> dacă-l are…
>
> Bonus: cum să afli greutatea porcului
> după junghiere
> Dar dacă vreţi să ştiţi cât
> o să cântărească carcasa porcului după junghiere? Unii
> zic că-i suficient să-i cântăreşti numai
> căpăţâna, a cărei greutate o înmulţeşti
> apoi cu 10. Dar de ce trebuie să apelăm la cântar? Am zis
> de la început că n-avem nici cântar, nici
> vecini posesori de cântar, iar singurele
> prăvălii deschise care vând cântare se găsesc la
> bulgari, la sârbi şi la unguri.
>
> Ei bine, ca să aflaţi greutatea
> porcului după junghiere e suficient
> să înmulţiţi greutatea porcului viu cu
> 0,725. Urmând exemplul de mai sus, înseamnă că din
> porcul viu de 202,7 kilograme, o să vă
> rămână fix 147 kilograme (±3%) de șorici,
> slănină, carne macră şi oase pentru gătit (cu tot cu
> cap şi adidaşi).
>
> Boieri mari şi gazde
> bune
> Formulele simple de mai sus vă vor
> scuti de o sumedenie de neplăceri şi neajunsuri.
> Profesionişti adevăraţi, veţi şti
> a priori, chiar înainte de a ascuţi
> cuţitul, de câte frigidere o să aveţi
> nevoie pentru depozitare, de câte cutii de Colebil,
> Redigest sau Anghirol să vă procuraţi de la
> farmacie…
>
>
> Gospodari în toată puterea
> cuvântului, veţi şti că nimeni alţii la câte pomeni
> ale porcului să vă încumetaţi şi de câte
> duzini de oaspeţi o să vă aveţi
> nevoie pentru
> a vă goli mesele de
> Sărbători…
>
> Oricât ar cântări porcul, unu lucru
> ştiţi sigur: cât de ospitalieri sunteţi. Doar v-aţi
> născut români! Oricâte bucate aţi
> găti din porcul dumneavoastră, faceţi în aşa fel
> încât să nu le mâncaţi singuri. Neajunsurile consumului
> solitar de porc nu numai că depăşesc cu mult
> beneficiile, dar sunt mortale pe termen
> lung…
> porcul
> fără cântar
>
> Acum că ne-am lămurit în sfârşit
> din ce fel de bidoane o să curgă până la greaţă
> laptele tăiat şi mierea botulinică, e vremea
> să trecem la lucruri cu adevărat serioase. De exemplu,
> să răspundem solicitărilor, tot mai numeroase în
> această perioadă a anului, din partea cititorilor posesori
> de
> Sus scrofa domesticus, care se întreabă pe bună
> dreptate cum se poate afla greutatea unui porc fără să-l
> cântăreşti. Întrebare de bun simţ, de vreme ce aproape
> toţi n-avem cântar pe măsura râtanului, Ignatul bate cu
> înfrigurare la uşă, iar „prietenul”
> google.ro, după cum probabil aţi
> observat deja, anevoie se
> cunoaşte… Ce vă rămâne
> aşadar în afara metodei diletante a cântăritului din
> ochi, a scărpinatului la ceafă
> şi a fluieratului a pagubă din cauză de
> eroare?…
>
>
>
>
> Cum să cântăreşti un porc cu
> capul
> Ei bine, de ce să cântăreşti porcul
> din ochi ca ageamiii şi nu cu capul, precum meşterii?
> Există o metodă prin care se poate
> face o bună estimare a greutăţii unui porc fără să-l
> pui pe cântar (eroarea e de numai 3%). E nevoie
> de sfoară şi ruletă, un calculator şi formula
> magică pe care o să v-o dăm noi în rândurile ce
> urmează.
>
> Procedura e simplă şi constă în
> următorii 3 paşi :
> 1. Măsuraţi întâi circumferinţa
> (C) din spatele picioarelor din faţă
> (vezi imaginea). E ca la croitor, numai
> că de data asta clientul e porcul, care,
> surpriză, nu va protesta ci va sta cuminte,
> pentru că va crede că-i luaţi măsuri ca să-i
> croiţi niscaiva straie pentru revelionul lui
> Vanghelie. Dacă aţi încercat cu
> metrul de croitorie pentru oameni, aţi observat, desigur,
> că nu e destul de lung. Pentru măsurarea porcilor există
> sfoara. Dacă totuşi aţi reuşit să măsuraţi
> circumferinţa cu metrul de croitorie pentru oameni,
> înseamnă că porcul nu-i destul de gras şi probabil
> nu i-a venit vremea!
>
> 2. Măsuraţi apoi lungimea
> (L) de la baza urechilor până la baza cozii (atenţie,
> nu până la coada cozii, c-o să vă
> dea eroare!). Iarăşi, porcul nu va crâcni, crezând
> că-l scărpinaţi, ba chiar va lacrima niţel, bucuros să
> vă vadă cum daţi pe-afară de atâta omenie şi grijă
> părintească!
>
>
>
> 3. Scoateţi calculatorul şi calculaţi
> greutatea porcului
> după formula:
> G = 69,3 ×
> C × C × L
> unde
> G este greutatea estimată a porcului (în
> kilograme); C este circumferinţa din spatele
> picioarelor din faţă (măsurată în metri);
> L este lungimea de la baza urechilor până la baza
> cozii (măsurată în metri).
>
> Exemplu
> practic
> Să zicem că aţi măsurat
> C şi v-a dat 1,5 metri. Aţi măsurat şi
> L şi v-a dat 1.3 metri. Atunci greutatea
> estimată a porcului, potrivit formulei de mai
> sus, este:
> G =
> 69,3×1,5×1,5×1,3=202,7 kg (±3%),
> ceea ce înseamnă că adevărata
> greutate a porcului înainte de tăiere e undeva între
> 196,6 şi 208,8 kilograme. Cine nu ne crede,
> să-l ia binişor pe Ghiţă şi să-l aburce pe cântar,
> dacă-l are…
>
> Bonus: cum să afli greutatea porcului
> după junghiere
> Dar dacă vreţi să ştiţi cât
> o să cântărească carcasa porcului după junghiere? Unii
> zic că-i suficient să-i cântăreşti numai
> căpăţâna, a cărei greutate o înmulţeşti
> apoi cu 10. Dar de ce trebuie să apelăm la cântar? Am zis
> de la început că n-avem nici cântar, nici
> vecini posesori de cântar, iar singurele
> prăvălii deschise care vând cântare se găsesc la
> bulgari, la sârbi şi la unguri.
>
> Ei bine, ca să aflaţi greutatea
> porcului după junghiere e suficient
> să înmulţiţi greutatea porcului viu cu
> 0,725. Urmând exemplul de mai sus, înseamnă că din
> porcul viu de 202,7 kilograme, o să vă
> rămână fix 147 kilograme (±3%) de șorici,
> slănină, carne macră şi oase pentru gătit (cu tot cu
> cap şi adidaşi).
>
> Boieri mari şi gazde
> bune
> Formulele simple de mai sus vă vor
> scuti de o sumedenie de neplăceri şi neajunsuri.
> Profesionişti adevăraţi, veţi şti
> a priori, chiar înainte de a ascuţi
> cuţitul, de câte frigidere o să aveţi
> nevoie pentru depozitare, de câte cutii de Colebil,
> Redigest sau Anghirol să vă procuraţi de la
> farmacie…
>
>
> Gospodari în toată puterea
> cuvântului, veţi şti că nimeni alţii la câte pomeni
> ale porcului să vă încumetaţi şi de câte
> duzini de oaspeţi o să vă aveţi
> nevoie pentru
> a vă goli mesele de
> Sărbători…
>
> Oricât ar cântări porcul, unu lucru
> ştiţi sigur: cât de ospitalieri sunteţi. Doar v-aţi
> născut români! Oricâte bucate aţi
> găti din porcul dumneavoastră, faceţi în aşa fel
> încât să nu le mâncaţi singuri. Neajunsurile consumului
> solitar de porc nu numai că depăşesc cu mult
> beneficiile, dar sunt mortale pe termen
> lung…
|
08:50 (Acum 8 ore) |
|||
|
Apropierea Saturnaliilor la romani ….asa zisul craciun .
Romanul cu aburi de alcool in cap ,cu ochii injectati ,invoca cuvinte sacre ..tine-l ,injunghie-l ,curtea se umple de guitaturi disperate si injuraturi si blesteme ,demonii se aduna sa admire spectacolul .. cu cutitul plin de sange in fata copiilor ingroziti ,romanul isi face o cruce larga si in mintea lui tulbure nu mai are loc de elevare spirituala ..De fapt ce o fi aia !
..EL saracul crede ca elevare este ruda pe care se insira carnatii si damigeana cu posirca.
La asta se rezuma spiritualitatea a 95% din romani si se mai intreaba ..dar oare de ce sintem bolnavi si fizic si sufletesc ,caci romanul inainte de a fi bolnav fizic , este bolnav sufletesc…….e valabil si pentru jidan ,bulgar ,ungur etc.
haida de bre, nea Nicule! Ai dat-o iar cu vegetalele. De ce evreii suferă de alțaimar, parchinson, demență și alte boli de bibilică, după care cer donații de la fraieri? Românii au trăit bine și mult, fiind omnivori, nu vegetarieni.
ai auzit de boli etno-patologice? Vezi că există o întreagă literatură pe subiect. De ce n-o studiezi, înainte de a te afirma? Și nu uita că bolile etno-patologice se înscriu în codul genetic.
lipsa de proteine animale duce la boli de bibilică. Am uitat să adaug și paranoia la sataniștii lui matale. Iar de bolnavi fizic și spiritual, nu știu zău cine a mai bolnav la minte, românul sau evreul?!
în afară de ce mîncăm mai e important și cu cine ne căsătorim, pentru că și asta produce boli etno-patologice. Semiții acceptă căsătoria între veri, nepoți cu mătuși, unchi cu nepoate, care dă rebuturi în majoritatea cazurilor. Studiează domeniul, că ai multe de învățat! Românii încă de la traci au respins acest comportament incestuos, tocmai pentru că dă rebuturi. În afară de asta e și imoral să te căsătorești cu rude de sînge apropiate. La traci era un păcat înainte de apariția creștinismului.
fiecare nație are bolile ei etno-patologice, înscrise în codul genetic, datorate alimentației, mediului în care au trăit și comportamentului social pe care l-au adoptat. E valabil pentru toate națiile de pe pămînt.
știu că pentru matale românii sînt plini de defecte, pentru că se spurcă la porc, dar mai știu și că evreii sînt putrezi de bolnavi, așa cum am arătat mai sus, atît la suflet cît și la minte, și nu uita că incestul mai produce și boli fizice biologice. Una frecventă la ei e hemofilia. Vezi casele regale din Europa!
ar fi multe de spus, pentru că există o literatură medicală foarte bogată pe subiect.
ți-am atras atenția că se cer donații pentru bolile etno-patologice ale evreilor, dar nu cer donații pentru goimul care lucrează în mină. Cînd vei auzi că se cer donații pentru silicoză și alte boli aferente mineritului, cancer din radioactivitate și altele, te rog să mă anunți și pe mine!
teoria cu cruzimea românilor, face parte din mișcarea de dezavuare și denigrare a românilor. Vezi că ai suporteri pe la Cluj, care consideră că noi românii am fost sportivi, și nimic altceva și că asta ni se trage din mentalitatea vînătorului, care era crud și războinic. Mai mult ni s-a înscris deja în codul genetic. Am produs chiar și holocaust. Mari ”doctori” în arheologie și istorie, din categoria varză a la Cluj. Dar ei confundă sportivii cu soldații. Sportivii au fost și sînt gladiatorii, care întrețin publicul, nu soldații. Soldații României au fost unii precum Mircea cel Bătrîn, Matei Basarab, Iancu de Hunedoara, Vlad Țepeș, Ștefan cel Mare, Mihai Viteazul, AL.I. Cuza, etc. Lista e foarte mare, dar ”doctorii” voștri de la Cluj confundă gladiatorii cu soldații. Fără ei nu mai apucai matale să-i critici pe români și țara unde pretinzi că te-ai născut, pentru numele România ar fi fost șters de mult de pe fața pămîntului. Halal istorici și arheologi, care confundă merele cu perele, și pe deasupra ne mai fac și o radiografie genetică de pomină. Vai de capul studenților români care au picat și pică mereu pe mîna lor.
http://sareinochi.com/2012/02/19/tablitele-de-la-tartaria-si-boala-protocronismului-intr-un-apel-patetic-catre-romanii-care-tac/
ar mai fi și goana după bani și averi a evreilor, care și ea e tot o boală etno-patologică, care s-a înscris în codul genetic, așa că mai lasă-i pe români și vezi ce poți face să-i salvezi pe-ai tăi, dar nu le propune numai vegetale, pentru că nu ajută la creer.
nu știu zău cine sînt mai bolnavi: românii sau evreii?!
așa că las-o mai moale cu vegetalele matale! Și știi ce? Lasă-ne pe noi cu ruda și cîrnații, și butelcuța, să trăim în pace, pentru că nu am mers noi la voi, ci invers, voi ați venit la noi, că n-avem nevoie de controlul și aprecierile voastre. Vrem să trăim cum au trăit strămoșii noștri, mult, bine și sănătoși, și tot aici în Balcani unde am trăit de mii de ani, și nu ne-am înghesuit să le luăm averile și pământul altora. Vrem să trăim și să murim așa cum vrem noi, nu cum ne dictați voi, iar pe deasupra vă mai și bateți joc de noi, de istoria și limba noastră, după ce ne-ați chelit complet, și ne-ați făcut și datori pe vecie.
dai în sataniștii tăi pe ecranul de sticlă, că oricum nu-i afectează, ca să ne aburești că tu ești corect, dar nu uiți să dai în români și tot ce e românesc, tot timpul. Ai uitat că ai supt țîță în România și-ai crescut cu sarmale și cîrnați. Cum de ai scăpat la holocaust de cruzimea românilor vînători și carnivori, înscris în codul genetic, după unii specialiști de-ai voștri?!
în afară de cele spuse mai sus, vizavi de boli patologice, voi mai aveți o boală tot patologică, aceea de ai șterge pe traci, strămoșii noștri, și pe noi românii urmașii lor, din istorie. Ați uitat că după ce romanii v-au șters după hartă majoritatea v-ați aciuat la traci în Anatolia și Balcani. Vezi ce spune istoria adevărată și Noul Testament!
nici n-ai avut timp să vezi și să ”cîntărești” cu mintea, inventivitatea românului, cînd vine vorba de a cîntări porcul fără cîntar, pentru că n-aveai timp ca să spurci românii și să dai în ei din nou cu rahat.
Am uitat sa mentionez ….toti incearca sa se aleaga cu cite o ciozvirta din cadavrul inca cald ….cel mai privilegiat dintre „romani ” , ii maninca coaiele ..cu sare.. ,”delicatesa ” ..altii sfirteca de zor prin maruintaiele cadavrului ….inima strapunsa de cutit o taie unul mai tulbure la cap si o duce acasa la copii ….corpul e hacuit si impartit . Ca sa le treaca stresul ,ţuica cit de multa –alcool –al kohol in araba – care se traduce aproximativ – „bautura demonica – Al desemnind Diavolul.
Moment de credinta si spiritualitate traditionala romaneasca …demonii privesc si rid .
Neica, romanul isi mananca porcul cu sau fara voia corectilor politic, si asta de mii de ani, iar gestul ritualic la sacrificarea porcului este crucea pe care o cresteaza in fruntea porcului dupa ce-i ia viata, asa cum romanul face cruce si peste paine, si peste orice mancare mananca el, si peste perna pe care pune capul la culcare. In general romanul e omnivor; daca a devenit uneori alcoolic, asta e din cauza crasmarilor de secol XIX – majoritatea kazari pripasiti din Rusia – care le-au vandut posirca proasta si tuica de pufoaica, dupa cum constatau Eminescu si alti jurnalisti romani cu capul pe umeri din acea perioada. Asa ca demonii isi luau talpasita la crucea romanului pe fruntea porcului, ramanand doar demonii insirati pe rafturile din crasmele sus-pomenite. Romanul bea la Craciun vin curat, facut de el si care tocmai ce se limpezise in butoaie. Inainte de Craciun copiii colindau: ia auzi!
https://www.youtube.com/watch?v=bCPz6vOwWek
O elevare mai mare decat atat nu exista. Restul e tacere (iar cine comenteaza aiurea, sa i se usce limba!)
:))) faina tare…
Breeeee, multam de informatie, am si imprastiat-o pe la neamuri, cunostinte, prieteni, doar-doar o fi vreunul (slabe sanse!) destul de recunoscator ca sa ma cadoriseasca la pomana macar cu un muschiulet…