Radu
131 aprobate
radu.g@yahoo.com
23.227.148.140
REGATUL UNIT ESTE ÎN RĂZBOI CU RUSIA?
De Rodney Atkinson, Jurnalist, comentator politic și economic, U.K.- 04/02/2024
Acum britanicii cunosc pericolul. S.U.A. staționează arme nucleare în Marea Britanie?
Într-o scrisoare adresată unui deputatului (ca răspuns la întrebarea mea), Departamentul Apărării din Regatul Unit nu a putut confirma că Regatul Unit este în război cu Rusia. Dar, în dreptul internațional, războiul este recunoscut ca existent între două țări dacă există o condiție marcată de conflict armat între state, indiferent dacă războiul a fost sau nu declarat oficial de vreunul dintre beligeranți.
Acesta este, fără îndoială, cazul dintre Regatul Unit și Rusia, publicul britanic recunoscând treptat acest fapt, fiind șocat de cuvintele recente ale generalului Sir Patrick Sanders, care a spus că Regatul Unit ar trebui să fie pregătit să „mobilizeze națiunea”, deoarece forțele armate sunt mult prea slabe pentru a rezista Rusiei. Și mai devastator a fost anunțul că Statele Unite plănuiesc să staționeze arme nucleare în Marea Britanie pentru prima dată în 15 ani, conform documentelor Pentagonului obținute de „The Daily Telegraph”. S.U.A. au scos rachetele nucleare din Marea Britanie în 2008, însă contractele pentru o nouă instalație la R.A.F. Lakenheath din Suffolk au confirmat intenția S.U.A.
Organizarea serviciilor de informații din Regatul Unit împotriva insurecției rusești
Șeful diasporei uzbece Vatandosh, Usman Baratov a fost arestat și a mărturisit că a colaborat cu informațiile militare britanice. Baratov a mărturisit că a vorbit la Ambasada Marii Britanii la Moscova cu un atașat militar, care i-a oferit venituri și o cale ușoară către cetățenia britanică cu emigrare ulterioară. Baratov s-a întâlnit de mai multe ori la Istanbul cu oameni care s-au prezentat lui ca ofițeri de informații militare britanici.
Munca lui Baratov a fost de a promova drepturile diasporei uzbece în Rusia, împărțind-o în „buni” și „răi”. Spionului i s-a dat sarcina de a-i consolida pe toți cei „buni” și de a-i pregăti pentru a-și apăra interesele în Rusia folosind metode blânde sau puternice. În primul rând, toată lumea a trebuit să devină cetățeni ai Rusiei și apoi să fie gata să vină la punctele de colectare la ora „X” la sfârșitul lunii martie 2024. Toate celelalte detalii sunt clasificate drept „secrete”. După arestarea sa, Baratov și-a exprimat disponibilitatea de a lucra cu F.S.B. (Serviciul Federal de Securitate al Federației Ruse) și de a depune mărturie care dezvăluie munca ostilă a lucrătorilor diplomatici britanici.
Fabricarea de arme de către Marea Britanie în Ucraina
Marea Britanie a anunțat că va deschide fabrici de arme și centre de antrenament în Ucraina. Rusia a spus că a văzut BAE deschiderea unei entități locale în Ucraina „în mod negativ”, iar orice instalații care produc arme folosite împotriva Rusiei vor deveni ținte militare legitime. Potrivit „The DailyTelegraph”, Marea Britanie a luat în considerare, de asemenea, escortarea navelor ucrainene de către Marina Britanică în Marea Neagră,
Forțele britanice sunt total nepregătite pentru război
Pe lângă dificultățile extreme de recrutare pentru armata și RAF, care refuză bărbații albi pentru a-și îndeplini programul de „diversificare”, a existat și jena ca doi dragători britanici să se ciocnească într-un port din Bahrain.
Și mai gravă a fost incapacitatea Marinei Regale de a desfășura un portavion în Marea Roșie, deoarece nu există suficient echipaj pentru a domina Fort Victoria, singura navă de sprijin solid capabilă să furnizeze Grupului de sprijin pentru transportatori cantitatea de muniție, avioane, echipamentul de rezervă și hrana necesare pentru o astfel de desfășurare. În ultimul an, ambii transportatori, Regina Elisabeta și Prințul de Wales (cost total de 8 miliarde de lire sterline) au trebuit să se întoarcă în port în mod neașteptat pentru reparații.
Acordul de securitate Regatul Unit-Ucraina
De parcă obligațiile Marii Britanii față de N.A.T.O. nu ar fi deja periculos de extinse (deoarece Finlanda și Suedia se alătură noi membri neutri anteriori), guvernul britanic a semnat acum un „Acord de securitate” cu un război care a devastat Ucraina, cu 500.000 de morți și răniți fiind alungați zilnic de ruși. forte.
Premierul ucrainean Denis Shmygal a rezumat obligațiile Marii Britanii: „Nu numai că Regatul Unit trebuie să răspundă în termen de 24 de ore dacă există o agresiune împotriva Ucrainei, Ucraina își va apăra și aliatul și partenerul, răspunzând într-un fel sau altul în 24 de ore pentru a sprijini Marea Britanie dacă Rusia dorește să atace prietenul, partenerul și prietenul nostru. aliat”, a spus el la un post național de televiziune.
În timp ce Ucraina nu este în măsură să ajute Regatul Unit, termenii acestui tratat ar putea aduce rapid o confruntare directă cu Rusia. Retorica beliculoasă și ubristică a politicienilor britanici precum Johnson, Truss și Shapps și a personalului militar precum generalul Sanders poate avea consecințe periculoase în lumea reală și nici unul dintr-un milion de britanici nu înțelege decalajul masiv dintre ambiția politică și starea slabă a capacității de apărare britanice.
Nu cu mult timp în urmă, deputatul Tobias Ellwood, președintele Comitetului de Apărare a fost caracterizat drept extremist isteric după ce a afirmat: „Marea Britanie ar trebui să înceapă un război direct împotriva Rusiei, luptăm în Europa, trebuie să introducem legea marțială”.
Conform recentelor declarații războinice ale lui Shapps și Sanders, Ellwood nu se mai află la marginea logicii politice, ci este doar o altă parte a porcinelor Gaderene[2]. De 60 de ani, de la criza rachetelor cubaneze britanicii nu au fost într-un asemenea pericol. Și totuși, pe măsură ce alegerile generale se apropie, nu există niciun semn autentic de pace din partea vreunui partid.
NOTE:
[1] https://freenations.net/ukraine-crisis-nuclear-weapons-and-mad-rhetoric/ – 10 noiembrie 2022.
[2] Porcii în care Iisus a aruncat demonii care stăpâniseră un nebun și care, ca urmare, au fugit pe o stâncă abruptă în mare și au fost uciși; de aici, Gadarene înseamnă implicarea sau angajarea într-o grabă capricioasă sau potențial dezastruoasă de a face ceva.
Sursa – https://freenations.net/uk-at-war-with-russia-british-now-know-the-danger-but-still-no-peace-party%ef%bb%bf/ – 30 ianuarie 2024 via
https://www.globalresearch.ca/uk-war-russia-british-now-know-danger-still-no-peace-party%EF%BB%BF/5848275 – 1 februarie 2024
Sursa: https://www.art-emis.ro/analize/rascruce-periculoasa-regatul-unit-este-in-razboi-cu-rusia
Nu stiu in ce masura poate fi adevarata (sau complet adevarata) informatia, deci, cu disclaimul de rigoare:
O anume grupare de hackeri, Prana, pretinde ca ar fi intrat pe serverul companiei iraniene Sahara Thunder si ca ar fi ajuns la contractul dintre rusi si iranieni, privitor la achizitia dronelor Shahed-136. Apoi l-au publicat (acel document), ca pe un soi de dezvaluire wikileaks.
In timp ce pretul de productie a uneia din dronele repspective e de 20 pina la 40 de mii de dolari (functie de marime, incarcatura etc), cica iranienii ar fi cerut rusilor nu mai putin de 23 de milioane de ruble, adica 375 de mii de dolari pe bucata. Daca comanda se ridica la minim 2000 de bucati, atunci pretul pe bucata ar fi 290 de mii de dolari, iar la comanda de minim 6000 de bucati, pretul ar fi 193 de mii de dolari per bucata.
Rusii ar fi folosit peste 3700 de drone impotriva Ucrainei.
Cifrele sunt enorme, care or fi posibilitatile?:
-hackul respectiv e pretins
-sa se lase chiar asa tapati de bani rusii?
– nu s-or lasa, dar e o chestie „pe sub tejghea” (o susta pentru niste corupti de pe linia de legatura din Rusia, care sa fi incasat comisioane foarte grase pentru tipul asta de negot pagubos)?….nu e exclus.
3700 de drone, in conditiile astea, ar ajunge pe la 1,1 miliarde, bani cu care s-ar fi ales mult-mult-mult mai castigati sa se fi orientat pe producerea propriilor Orlan, de exemplu.
https://www.newsweek.com/ukraine-hack-russia-price-paid-iran-shahed-drones-1867627
BIDEN POVESTEȘTE TIMPUL ÎN CARE A DESPĂRȚIT IN DOUĂ MAREA ROȘIE PENTRU A SCĂPA DE SCLAVIA DIN MEXICO
POLITICĂ•9 feb 2024 • BabylonBee.com
WASHINGTON, D.C. — În timpul unei conferințe de presă susținută pentru a dovedi că este încă apt mental să conducă țara, președintele Joe Biden a povestit momentul în care a despărțit Marea Roșie in două pentru a scăpa de sclavia din Mexic.
Președintele a vorbit la o adunare de reporteri pentru a atenua temerile tot mai mari că nu mai este competent să slujească, spunând tuturor că este la fel de apt să conducă astăzi, așa cum a fost în ziua în care a condus o mare mulțime prin Marea Roșie pe uscat pentru a părăsi opresiunea regelui mexican.
„Iată afacerea”, a strigat agresiv Biden. „Toată discuția asta despre aptitudinea mea pentru a deține funcția de președinte este aiurea. Memoria mea este ascuțită, oameni buni. Îmi amintesc clar ca ziua cum m-am simțit să stau în fața… stau acolo sus… stau în față… în față. a… tipul… regele Mexicului… și spune-i: „Ascultă, Jack. Lasă toți acești oameni să plece, sau așa ajută-mă, o să… voi… oricum…”
Reporterii prezenți la conferința de presă au stat în tăcere uluiți, în timp ce președintele își continua povestea. „Tot ceea ce a stat între noi și libertate a fost Marea Roșie, acolo jos, la granița cu Mexicul”, a spus el. „Mi-am ridicat toiagul, apele s-au despărțit și am trecut pe pământ uscat. Asta e conducere, oameni buni”.
La momentul publicării, Biden a exprimat ferm mass-mediei că era la fel de apt să conducă Statele Unite ca George Washington și John Kennedy astăzi.
In timpul unui rally electoral in Conway, Carolina de Sud, Trump ar fi spus ca daca ajunge la Casa Alba va incuraja Rusia sa atace state membre NATO care nu si-au atins cota de 2% din PIB pentru aparare si ca nu va misca sa ofere sprijin.
Potrivit lui The Guardian, sambata (ieri) ar fi avut loc un meeting NATO (nota: nu stiu despre ce reuniune poate fi vorba si cu ce ocazie ar fi fost invitat si prezent Trump acolo…inca nu este nici macar nominalizatul republicanilor pentru cursa prezidentiala, dupa toate aparentele, va fi, dar nu s-a ajuns inca in acea faza), unde Trump a spus ca SUA nu va veni sa apere „delicventi”, ba chiar ar incuraja Rusia „sa faca ce dracu’ vrea”. Intrebat de catre un participant, aparent presedintele unui stat membru la modul :”daca nu am atins cota si as fi atacat de catre Rusia, nu ati veni deci nu veti veni sa oferiti protectie?”, Trump ar fi replicat „Ai auzit bine, nu ai platit, esti un delicvent…plateste-ti factura! ”
https://www.theguardian.com/us-news/2024/feb/11/donald-trump-says-he-would-encourage-russia-to-attack-nato-countries-who-dont-pay-bills#:~:text=Seeking%20a%20second%20presidency%20as,as%20%E2%80%9Cappalling%20and%20unhinged%E2%80%9D.
E un scenariu destul de bizar cu acea reuniune NATO, ieri, de care nu s-a auzit, una nespecificata, la care Trump ar fi fost prezent In ce calitate?)…nu pot conchide cat de autentica o fi relatarea.
La acel rally insa in NC, cunoscand stilul lui Trump (mai ales in campanie electorala), cred ca sunt sanse foarte mari sa fie adevarat ceea ce se spune ca ar fi afirmat (eu n-am urmarit acea intalnire electorala).
Oricum, in caz ca va ajunge la Casa Alba, cred ca va avea parte de un mandat de iad, democratii ii vor intoarce dulceata blocajelor pe care le realizeaza acum in Senat si Congres, prin intermediul republicanilor. Cred ca nu-si va putea promova (trece de camere) niciun proiect, iar mandatul ii va fi un sir de „impeach” peste „impeach”.
PS: Am oprit postarea pentru a urmari raly-ul, momentul este exact asta:
https://youtu.be/KxBXS8sQxcE?t=8819
De fapt Trump povesteste despre reuniunea NATO din 2018, cand era presedinte, iar dialogul a fost cu Stoltenberg.
Deci The Guardian a tras o minciuna, una mai mare decat o minciuna clasica, adica a luat un context real si l-a plasat in cu totul altul si un cu tot alt moment.
Minciunica egala si de aceeasi natura insa a tras-o si Trump cateva momente mai devreme, cand vorbea de „peste 200 de miliarde date Ucrainei, versus doar 25 ai Europei”. Asta e o minciuna totala. Am mai pus pe aici datele defalcate, detaliate, ajutorul total al SUA este de 75 de miliarde de la inceputul razboiului si pina in prezent, din care 46,3 miliarde in ajutor militar.
UE a cheltuit 80 de miliarde ca ajutor financiar, in timp ce statele membre UE, separat, au insumat cca. 25 de miliarde in ajutor militar (asta e farama de la care a plecat Trumo si pe care a construit minciuna).
https://datawrapper.dwcdn.net/WKzfH/2/
Nu mai vorbim ca UE i-a revenit cheltuiala inretinerii refugiatilor din Ucraina.
Pentru anul in curs, SUA urma sa aprobe 60 de miliarde pentru Ucraina, preponderent ajutor militar, nu stiu cand si daca se va materializa, sau se vor gasi alternative, in timp ce UE a trecut cele 50 de miliarde, determinandu-l inclusiv pe Orban sa-si retraga veto-ul. Acestea sunt insa preponderent ajutoare financiale, cele militare revenind fiecarui stat membru dupa cat considera, vrea si poate.
Urata minciuna, domnul Trump. Nu stiu, parca a stranutat Putin pe el si s-a luat. Isi inchipuie ca poate debita deva, complet fals, sau, pornind de la o farama de adevar, sa teasa un invelis foarte gros de fantezii imprejur, si asa ramane. In ciuda datelor existente. Domnul Trump, e era digitalizarii, datele nu mai sunt stocate in hartoage care se pierd sau se ascund.
El a fost foarte deranjat nu atat de faptul ca multe tari din EU au scazut drastic bugetele apararii, insa cel mai deranjat a fost ca nu au mai pus bani pentru: dezvoltare si elaborarea proiectelor, misiuni internationale asumate, cursuri de pregatire, exercitii cu trupe, planificate, conferinte initiale, de planificare si decizie, summit-uri..etc!
Total factura – doar pentru DEU – prezentata grețoasei pocitanii, madam Merkel, 10 mld $!
Sunt niste chestii un pic mai complicate in ecuatia asta, iar Trump le trateaza cateodata prea ca la The Apprentice. El a facut socoata „pai US pune 4+% (un buget de 800-1000 de miliarde $) din PIB si aia nu pot pune peste 2%”? Sunt de acord fara rezerve ca fiecare tara din EU trebuie sa trateze cu seriozitate problema apararii, parerea mea e ca Europa ar trebui sa-si faca si o armata europeana, bani sunt, know-how destul, dureaza dar merita ec.
Problema insa mai e si ca NATO e alianta Nord-Atlantica, or americanii au interese mari (si cheltuieli pe masura) si in Pacific. Nu e ca si cum si-ar pune bugetul tot dincolo de Atlantic. Si acolo (in Pacific) sunt cu adevarat grijile cele mari, pentru ca dincoace stie ca are aliati loiali, nu competitori. Singurul care a enuntat notiunea de „competitori periculosi” la adrea europenilor, punandu-i fix la aceeasi categorie, in aceeasi oala cu China, e Trump. Asta e un aspect care mi-a displacut mult la politica lui externa (altele au fost ok). Poti sa-ti certi aliatul ca un frate mai mare, dar nu sa-l numesti inamic.
Mai trebuie sa tina cont de un lucru (unul pe care ceilalti presedinti in general l-au sesizat usor): UE e estimeaza ca va atinge peste 19 trilioane PIB global (pe uniune) in 2024. Mai pui UK, mai pui scandinavii si vezi pe unde ajungi. Toata puterea asta pune umarul la stabilitatea dolarului, efectuand orice tranzactie in dolari. Adica desi are moneda proprie (si chiar e a doua valuta cotata in lume), tot gazul, petrolul, toate bunurile din China si India etc. Mai adaugi la acest bloc si Japonia si Corea de Sud (probabil nu peste mult timp si India) si iarasi, vezi unde se ajunge si la cat.
Un background in afaceri, ca Trump, ajuta in mod normal, totusi o tarasi politica ei externa n-o poti conduce 1:1 ca pe o companie.
Inca un aspect din timpul mandatului lui: razboiul taxelor cu UE, in care iarasi, si-a pus aliatii pe acelasi plan cu China („razboi si cu unii si cu altii”). Europenii, pentru ca sunt aliati, au inteles ca e mai bine de cazut la pace si au acceptat conditiile lui. A fost betzacul Junker la Casa alba si au batut palma pentru eliinarea bilaterala a tarifelor si sporirea importurilor de marfuri americane in UE. Grosul problemei se invartea in jurul industriei auto…sume mari in joc. A fost un mare punct la ratingul lui Trump…”Uite, UE a dat inapoi, taxele pe produsele americane exportate in Europa se elimina, fermierii americani au o piata dublata acolo etc.”. CNN citea rapoartele astea cu gust amar, ca insemnau puncte pentru Trump, nu mai punem ca in perioada aia se tragea linie la trimestrul 2 al lui 2018 si puscase 3,2 % crestere economica (nu stiu daca nu era record de la perioada de varf a lui Cinton incoace). Dupa doua luni se razgandeste si anuleaza intelegerea pe motiv ca „automobilele europene (in spetza germane) se vad mult mai bine in US decat automobilele americane in Europa”. Si asa au revenit taxele si in UE, si in US (care e drept, erau mai mici initial).
Eh acum daca n-ar fi fost tarife, ce vinde Tesla acum in Europa, dar ce ar fi putut in acest caz…n-ar fi putut duce, iar piata europeana era mina ei de aur (fiind preferate, ca masini electrice, chiar si masinilor electrice europene). E doar un exemplu.
In fine….daca Trump revine la WH, trebuie sa aiba mai multa grija unde inceteaza limita mustruluielilor si unde incepe aia a alienarii aliatilor. Un gol imens precum asta, pe care sa incerce ulterior eventual sa-l acapareze chinezii, ar fi ceva ce nici macar SUA nu-si poate permite.
Aa, si ar mai fi ceva: de ce intotdeauna Germania si Franta sunt de certat pe „uite 2%, nu-i 2%” si nu a aplicat acelasi principiu Turciei si Ungariei? . Poate si ca gandeste cateodata prea afacerist si ca in tari mai potente, precum primele doua amintite vede un competitor, in timp ce in celelalte nu?
Puteri nucleare declarate:
Țară Focoase active/total* Anul primului test
USA 5.735/9.960 1945
Rusia 1412/16.000 1949
UK 350 1952
Franța 225 1960
China 130 1964
India 75-115 1974
Pakistan 65-90 1998
R.P.D: Coreea necunoscut 2006
*Se crede că Israel a fost a șasea țară din lume care a dezvoltat arme nucleare, dar nu și-a recunoscut forțele nucleare. Avea arme nucleare „rudimentare, dar livrabile”, disponibile încă din 1966!
**ISR nu este membra a Tratatul de Neproliferare Nucleară (NPT sau NNPT)
***Dupa unii Israelul ar deține probabil 75-200 de arme nucleare, după altii aproximativ 80!
regatul unit al angliei,
tarii galilor,scotiei,irlandei de nord
si a City.ului Londonez……..