VEȘTI FOARTE PROASTE
din ROMÂNIA de Est(Basarabia)
aflată ÎNCĂ SUB OCUPAȚIA CĂLĂILOR RUȘI

Domnule Profesor COJA,am ezitat foarte mult dacă să contrazic titlul articolului…
Însăși absența mea de pe blog-ul dumneavoastră este legată de o acțiune care A FOST SABOTATĂ ÎN CEL MAI PUR STIL KAGHEBIST de Coloana a-5-a RUSĂ din ROMÂNIA de Est(Basarabia)aflată ÎNCĂ SUB OCUPAȚIA CĂLĂILOR RUȘI.
M-am implicat personal în așa-zisul ”RECENSĂMÂNT” de la Chișinău.

Și pentru ca să nu fiu acuzat de părtinire sau că lansez acuzații nefondate,vă rog să citiți MĂRTURIILE NOASTRE,
ALE ROMÂNILOR basarabeni :

„Dragul” nostru BNS(Biroul Național de Statistică-nota mea) și „dragi” conducători ai Moldovei, cu ce sumă ați fost cumpărați pentru a vinde această țară, pentru a falsifica recensământul populației?
Am sunat la cei responsabili de recensământ și mi-a răspuns un vorbitor de limbă rusă, care mi-a cerut să vorbesc „po ruskii” deoarece el nu înțelege ceea ce îi spun. Cum să înțeleg acest lucru? Acesta este numărul care mi l-au dat cei de la BNS și la care am sunat: 022-72-73-82, puteți să verificați.

“Mă sună mama să-mi spună ca la noi acasă, la Telenești au fost „cu recensământul”. Doamna recenzor întreabă – mama răspunde, iar notițele se fac într-un fel de „общая тетрадь”. După ce o lasă să scrie un pic mama întreabă:

– păi ce nu aveți chestionare speciale pentru recensământ?
– avem și de acelea.
– și de ce nu scrieți în ele.

– ei dacă vreți așa, hai ș-așa, zise dânsa și scoase chestionarul.
P.S. La comanda cui se procedează astfel? Cât o să mai continuăm să gândim în halul ăsta?

Costi Burlacu

Natalia Oprea

„La Durlești este o doamnă recenzor care vine la bătrâni și îi întreabă doar când s-au născut, numele prenumele și le cere să semneze. Spune că nu vrea să le fure din timp să vină acasă și să deranjeze.
Restul(NUMELE ETNIC și al limbii vorbite-nota mea) a spus doamna că completează singură”.

George Lungu

„Salut, părinții mei locuiesc in satul Dominteni, raionulul Drochia, iar doamna care se ocupă cu recensământul nu a dorit să-i scrie mamei ca e de naționalitate româncă, argumentând ca nu are cetățenie română si a scris-o moldoveancă. Doar la insistenta mamei limba a scris-o română. Au argumentat ca la lecții le-au spus să-i scrie moldoveni pe cei care doresc să se declare români și nu au cetățenie română.”

Adrian Prisăcaru

„Am și eu o întrebare: De ce în satul Costești, raionul Ialoveni domnii cu recensământul refuză să scrie cetățean român când cineva solicită acest lucru, chiar dacă deține cetățenie română?”

Liliana Ionaș

„Salut. Vă scriu din Sângerei. Vine recenzorul la mama (la serviciu). Completează primele secțiuni si cere să-și pună semnătura. Mama ii zice ca nu a completat la limbă si naționalitate/etnie, el o dă cu teorii si ,„limbi moldovenești”, ea insistă, el, după dispute si nervi, cedează, indică ,,româncă” si ,,limba română”. Ajunge la formularele mele si ale lui taică-meu, întreabă numele complet si anul nașterii, celelalte secțiuni zice ca le va completa acasă si pune foile in mapa. Mama insistă sa fie scrise-n ambele formulare limba si naționalitatea/etnia, el repetă ca va completa acasă, invocând ca nu-i este comod să scrie. După altă serie de dispute, cedează din nou. Mă gândesc, însă, cum sunt manipulați alții.”

Cristina Zelinschi

13.05.14 „Bună ziua. Sunt inspector-controlor în satul Chetrosu, raionul Drochia. Din ziua de ieri, recenzorii din sectorul meu nu au chestionare, azi după câte știu au fost aduse vreo 200, care au fost împărțite așa cum se împarte ceva atunci când nu se ajunge, cineva a luat pe câteva zile, cineva rămâne câteva zile fără lucru. Ieri am sunat la BNS, unde mi s-a răspuns că din motive de securitate, se tapează foarte încet aceste chestionare. Cum să lucrăm mai departe? Nici manuale la instructaj nu am avut, nici legitimați, gențile sunt fără logo și șeful de circumscripție le-a zis să nu întrebe nimic de etnie.”

18.05.14
„După patru zile de zile de la începutul recensământului se poate spune cu siguranţă că acesta este pe cale de a fi fraudat de către forţele antinaţionale şi mancurţii din R.Moldova. Încălcările legislaţiei au fost chiar de la bun început.
Circumscripţiile de recensământ s-au constituit din mai multe sate, fapt prin care seful circumscripţiei nu este în stare să cunoască oamenii din alte sate, să organizeze normal activitatea sectoarelor de recensământ şi a recenzorilor. O să vorbesc numai despre circumscripţia de recensământ nr.4 din satele Chetrosu, Nicoreni, Miciurin. Trei sate care se află în trei direcţii diferite de la centru raional. Astfel satul Chetrosu se află la circa 10 kilometri de centrul raional spre Soroca, satul Miciurin la circa 6 kilometri spre oraşul Bălţi iar Nicoreni la o depărtare de centrul raional de vre-o 10 kilometri spre oraşul Râşcani. Judecaţi singur cum poate un sef de circumscripţie fără transport să organizeze lucrul șefilor de sectoare şi al recenzorilor, asigurarea lor cu anchete şi alte materiale necesare. De la bun început instruirea recenzorilor s-a efectuat fără manualele de instruire care au fost aduse abia pe data de 12 mai, recenzorii au purces la recensământ fără legitimaţii care, au fost aduse şi înmânate pe data de 13 mai, pe data de 14 mai sau terminat anchetele , altele noi au fost aduse de primar pe data de 15 mai, au fost luate de acei şefi de sectoare care au fost pe loc la moment, seful circumscripţiei fiind la acea oră la Nicoreni, şi au fost distribuite în număr mare recenzorilor de pe sectoarele lor, restul au rămas fără nici o anchetă.
Conform Manualului de instruire a recenzorilor, șeful de circumscripţie trebuie să selecteze viitorii recenzori, însă listele de recenzori au fost alcătuite de primării, în mare parte fiind incluşi angajaţi ai primăriei şi asistenţi sociali. Aceştia au petrecut şi recensământul din 2004 mai mult după cărţile gospodăreşti în incinta primăriei, decât pe teren. Două persoane nici nu au fost remunerate pentru lucrul efectuat în 2004, care a fost practic refăcut din nou după terminarea recensământului conform datelor din cărţile gospodăreşti. Şi acestor persoane li sa încredinţat să efectueze şi recensământul din 2014. Şi la data de 16 mai un sector duce lipsă de un recenzor, lucrul fiind efectuat de către alt recenzor. Cred că la aceste două sectoare vor trece recensământul după cărţile gospodăreşti.”

Maria Josan

”În Bălți, recenzorul Bârsanu Valeria, a scris în creion, a greșit numele, nu a scris și membrii plecați peste hotare, n-a completat la câmpul etnie, când a fost luată la întrebări, aceasta s-a înfuriat și a rupt formularul.”

Zinovie Nenescu

„Bună ziua. Trăiesc în satul Costești, raionul Ialoveni. Ieri, 19 mai 2014, au ajuns și la mine domnii cu Recensământul. Țin să recunosc că sunt extrem de dezamăgită de modul lor de lucru. În primul rând. nu s-a prezentat nici unul din domni și doar la final când mi-a fost cerut să semnez, am observat că pe unul din domni îl cheamă Bivol Ștefan (care apropo avea ecusonul ascuns). Nu am avut parte de o adresare corectă sau politețe în vorbire. Fiind unica reprezentantă a familiei disponibilă, domnii mă întrebau concomitent diferite întrebări, despre diferite persoane și teme. O altă neplăcere a fost faptul că ei foarte multe întrebări nu mi le-au citit cum sunt scrise în chestionar. După plecarea lor, am citit de pe internet întrebările din chestionar și mi-am dat seama că mai multe întrebări nu mi-au fost adresate. Iar în timpul interviului, ambii domni puneau bife, fără să mă întrebe ceva anume.

Cel mai de prost gust moment, a fost, când la întrebarea: 21.Etnia/naționalitatea (la libera declarație a persoanei) eu am răspuns: ROMÂN, iar domnul A SCRIS MOLDOVENEASCĂ.

Când am cerut să fie scris răspunsul meu și nu cel dorit de ei, domnii s-au răstit la mine. Întrebarea mea este: cum pot rectifica informația, care a fost înregistrată de domnii cu Recensământul, referitoare la familia mea?”

Ana Meriacre

„Ziua bună. Localitatea Orhei, raionul Orhei, circumscripția 2, sectorul 8, secția 3, instructor-controlor Romanova Svetlana a instruit din start recenzorii aflați în subordinea ei să scrie cu creionul simplu ca să nu facă greșeli pe formulare; zice că numai prima zi, ca să se adapteze.
Recenzor Ciobanu Irina mi-a zis cum pot să fiu etnic român dacă nu am cetățenie românească.”

Anonim

„Bună ziua!
Vreau să vă relatez acţiunile revoltătoare în privinţa organizării recesămîntului pe teritoriul comunei Toceni, raionul Cantemir.
Primarul comunei Toceni, doamna Maria Capaţină nici nu a publicat pe panourile informative despre recrutatea recenzorilor pentru a nu avea persoane incomode în echipă. După un astfel de „concurs” au fost selectaţi contabilul Primăriei (efectuează o parte din recensămât la Primărie), două vînzătoare de la magazinele locale care efectuează recesnământul din magazine (una fiind membru activ a PCRM), asistentul social şi un fost pedagog la pensie – toţi susţinători ai Primarului. Mai mult – un recenzor dispune de studii de opt clase, doi – studii medii, cu toate că pe teritoriul comunei locuesc peste 25 de persoane cu studii medii speciale şi superioare. Între recenzori nu se regăseşte niciun şomer, uite aşa o dreptate, trasparenţă ori mai bine zic cumătrism. Evident că ne au de proşti.”

Anonim

Din sursele mele am aflat că HAITA KAGHEBISTĂ face presiuni asupra Țării Noastre MAMĂ ROMÂNIA SĂ-I SPRIJINE SĂ CÂȘTIGE ALEGERILE din toamnă.
COLOANA A-5-A RUSĂ Divizia Chișinău cere sprijinul COLOANEI A-5-A RUSE Divizia București.
Dacă vor primi sprijinul solicitat VOR ”COAFA” rezultatele ESCROCHERIEI mincinos numite ”recensământ”.
Se știe că NU CONTEAZĂ CE AM SCRIS NOI ACOLO.Nu a contat niciodată.
În final va rămâne numai ce vor să vadă TOVARĂȘII ”STATALIȘTI-moldoveniști”. MANKURȚII.
Adică în loc de 2% CETĂȚENI ROMÂNI în România de Est cum ”numărase” generalul KGB de miliție Voronin,ei vor ”număra” vreo 30% CETĂȚENI ROMÂNI.

Evident,RECUNOAȘTEREA ADEVĂRULUI ESTE EXCLUSĂ.
Este interzis să se spună oficial că PESTE 85% DINTRE NOI SUNT ROMÂNI.
Și punctum !