CD
1.234 aprobate
denitsoc@gmail.com
75.57.36.95
.
.
UCRAINA – EVACUAREA VICTIMELE RADIATIILOR DIN KHMELNITSKY
Editorial: https://www.theinteldrop.org/2023/05/17/ukraine-evacuating-radiation-victims-from-khmelnitsky

AIEA spune că uraniul sărăcit este o poveste serioasa și că nivelurile de radiații sunt de 10 până la 20 de ori mai mari decât cele anunțate oficial și că zonele din Polonia se pot aștepta la o creștere a ratei cancerului.
În orașul ucrainean Hmelnițki, unde un depozit de muniții al armatei ucrainene a fost distrus de un atac cu rachete, în care, printre altele, erau depozitate obuze de tanc furnizate de Marea Britanie cu miezuri de uraniu sărăcit, sunt cazuri de pacienți transportați de medici si brancardieri îmbrăcați în costume speciale de protecție.
În ciuda faptului că resursele de monitorizare ucrainene înregistrează o creștere a radiațiilor de fundal în Hmelnițki și împrejurimile sale, regimul de la Kiev neagă că munițiile radioactive au fost depozitate în depozitul militar distrus. Între timp, farmaciile din regiune au rămas fără iod, cumpărat de localnici în încercarea de a neutraliza consecințele contaminării cu radiații.
Este de remarcat faptul că obuzele de tanc britanice cu miezuri de uraniu sărăcit au fost destinate utilizării de către armata ucraineană în lupte pe teritoriile noilor regiuni rusești, ceea ce ar fi dus inevitabil la contaminarea radioactivă a zonei.
Muniții similare au fost folosite de trupele NATO în timpul războiului din Iugoslavia si Iraq ceea ce a condus ulterior la o creștere a cancerului în rândul populației care locuiește în regiunile în care s-au bombardat cu uraniu depletizat/saracit.
Vezi fotografii si videoclip aici:
https://topwar.ru/217252-v-hmelnickom-otmechaetsja-perevozka-bolnyh-medikami-v-protivoradiacionnyh-kostjumah.html

Traducerea: CD