CD
560 aprobate

denitsoc@gmail.com
75.57.36.95

 

CE SE MAI INTAMPLA PE LA ONU
https://alethonews.com/2022/05/12/russia-sanctions-will-trigger-global-food-and-energy-crises-china

Campania internațională de sancțiuni pentru pedepsirea Rusiei din cauza conflictului din Ucraina se va întoarce impotriva celor ce au pornit Campania dar si a celor din prejur, provocând suferință oamenilor din întreaga lume, fără a promova pacea în fosta republică sovietică, a declarat un diplomat chinez de rang înalt Consiliului de Securitate al ONU.

„Sancțiunile nu vor aduce pacea, ci doar vor accelera răspândirea crizei, declanșând crize alimentare, energetice și financiare mari pe tot globul”, a declarat joi, la New York, ambasadorul adjunct al Chinei la ONU, Dai Bing. El a adăugat că continuarea impunerii de sancțiuni Moscovei va forța copiii din întreaga lume să „suferă consecințele amare”.

Dai a făcut comentariile în cadrul reuniunii Consiliului de Securitate pentru a discuta despre criza umanitară provocată de conflictul Rusia-Ucraina. Deși a vorbit și despre eforturile de a ajuta la protejarea copiilor afectați de lupte, cum ar fi încurajarea Rusiei și a Ucrainei să lucreze împreună pentru a permite mai multe evacuări de civili, el a spus că singura soluție reală este un acord de pace negociat.

„Atingerea păcii este cea mai bună protecție pentru copii”, a spus Dai. „Dialogul și negocierea sunt modalitatea cea mai realistă și fezabilă de a ajunge la o încetare a focului și de a opri războiul. Comunitatea internațională ar trebui să încurajeze Rusia și Ucraina să revină pe calea negocierilor și să continue să acumuleze condiții politice pentru restabilirea păcii”.

În schimb, încercând să forțeze o rezoluție prin sancțiuni, națiunile occidentale și aliații lor provoacă, de fapt, mai mult rău copiilor, în special celor care trăiesc în locuri devastate de război precum Afganistan, Yemen, Cornul Africii și regiunea Sahel, a spus Dai.
„China cere din nou părților să rămână raționale și să dea dovadă de reținere, să depășească prejudecățile și conflictele și să depună eforturi neîncetate pentru rezolvarea rapidă a crizei din Ucraina”.

SUA și aliații săi NATO au condus campania de sancțiuni, încercând să izoleze Rusia și să-i devasteze economia și moneda. Cu toate acestea, rubla este de fapt mai puternică astăzi decât înainte de începerea crizei din Ucraina, revenind de la un minim istoric atins în martie. De fapt, a fost moneda cu cele mai bune performanțe din lume până acum în 2022, chiar dacă economia Rusiei este pe cale de a se contracta cu aproximativ 12% anul acesta.

Între timp, deficitul de alimente și energie se profilează în întreaga lume, iar inflația este la un nivel maxim din ultimii 40 de ani în SUA și în unele părți ale Europei de Vest. Președintele Vladimir Putin a susținut joi că sancțiunile declanșează o criză economică globală, iar vina „o revine în întregime elitelor țărilor occidentale, care sunt gata să sacrifice restul lumii pentru a-și menține dominația globală”.