denitsoc@gmail.com 75.57.36.95
CE SE MAI INTAMPLA PE LA ONU Campania internațională de sancțiuni pentru pedepsirea Rusiei din cauza conflictului din Ucraina se va întoarce impotriva celor ce au pornit Campania dar si a celor din prejur, provocând suferință oamenilor din întreaga lume, fără a promova pacea în fosta republică sovietică, a declarat un diplomat chinez de rang înalt Consiliului de Securitate al ONU. „Sancțiunile nu vor aduce pacea, ci doar vor accelera răspândirea crizei, declanșând crize alimentare, energetice și financiare mari pe tot globul”, a declarat joi, la New York, ambasadorul adjunct al Chinei la ONU, Dai Bing. El a adăugat că continuarea impunerii de sancțiuni Moscovei va forța copiii din întreaga lume să „suferă consecințele amare”. Dai a făcut comentariile în cadrul reuniunii Consiliului de Securitate pentru a discuta despre criza umanitară provocată de conflictul Rusia-Ucraina. Deși a vorbit și despre eforturile de a ajuta la protejarea copiilor afectați de lupte, cum ar fi încurajarea Rusiei și a Ucrainei să lucreze împreună pentru a permite mai multe evacuări de civili, el a spus că singura soluție reală este un acord de pace negociat. „Atingerea păcii este cea mai bună protecție pentru copii”, a spus Dai. „Dialogul și negocierea sunt modalitatea cea mai realistă și fezabilă de a ajunge la o încetare a focului și de a opri războiul. Comunitatea internațională ar trebui să încurajeze Rusia și Ucraina să revină pe calea negocierilor și să continue să acumuleze condiții politice pentru restabilirea păcii”. În schimb, încercând să forțeze o rezoluție prin sancțiuni, națiunile occidentale și aliații lor provoacă, de fapt, mai mult rău copiilor, în special celor care trăiesc în locuri devastate de război precum Afganistan, Yemen, Cornul Africii și regiunea Sahel, a spus Dai. SUA și aliații săi NATO au condus campania de sancțiuni, încercând să izoleze Rusia și să-i devasteze economia și moneda. Cu toate acestea, rubla este de fapt mai puternică astăzi decât înainte de începerea crizei din Ucraina, revenind de la un minim istoric atins în martie. De fapt, a fost moneda cu cele mai bune performanțe din lume până acum în 2022, chiar dacă economia Rusiei este pe cale de a se contracta cu aproximativ 12% anul acesta. Între timp, deficitul de alimente și energie se profilează în întreaga lume, iar inflația este la un nivel maxim din ultimii 40 de ani în SUA și în unele părți ale Europei de Vest. Președintele Vladimir Putin a susținut joi că sancțiunile declanșează o criză economică globală, iar vina „o revine în întregime elitelor țărilor occidentale, care sunt gata să sacrifice restul lumii pentru a-și menține dominația globală”. |
Sunt uimit ca domnul sorin in virtutea elanului nemasurat si necontenit de a ataca Rusia, a cotrazis flagrant ceea ce „Blooomerg News”scrie negru pe alb: „Joi05/12/2022, “Bloomberg News” a raportat că Rubla a depășit „Realul” Braziliei pentru a deveni „cea mai performantă monedă din lume în acest an”.
Rubla rusă este cea mai bună monedă din lume anul acesta. https://t.co/kmkZzZBfnf
— First Squawk (@FirstSquawk) 12 mai 2022
Pai cum sa contrazici tu biblia amerloca?
Cred ca se va lasa cu o penalitate grea, taierea soldei pe 3 luni.
Cine voieste poate sa se interesze personal cum sa-i faca donatii omului ce sta de veghe la Noua Ordine amerloca.
Urmăriți cu atenție interviul ăsta: (https://www.youtube.com/watch?v=cvf1doGG_nc&list=WL&index=2)
Independent de chestiile astea, in problema chineza:
Am vorbit saptamani de zile despre ascensiunea economica fuminanta a Chinei, de ascensiunea sa ca putere militara, de drumul care pare sigur catre preluarea suprematiei economico-finaciare. Despre comparatia Chinei generatiei parintilor sau bunicilor generatiei actuale si tara care a devenit acum.
In momentul de fata insa, au o problema (isi confectioneaza, mai bine zis o problema), care risca sa devina una mare, datorata unor politici aparent de neinteles. Ma refer in principal la politica ciudata de „zero Covid”. Este pentru a nenumarata oara cand baga in lockdown orase intregi imense, fiecare din ele avand populatie aproape egala cu a intregii Romanii. Nu are noima si explicatie, decat probabil in dorinta guvernului chinez de a detine un record la numarul mic de cazuri si eventual decese de covid, un soi de marketare a eficientei sistemului. Acum lumea se confrunta in principal cu Omicron, o varianta blanda, pe care in general, mapamondul l-a lasat „la liber”. Adica s-a renuntat la politicile vaccinarilor obligatorii, la idei de lockdown, cu o larga generalizare, cazurile sunt usoare sau medii, se renunta din ce in ce mai mult la restrictii si actiitatea isi revine la normal.
Sigur, au fost probabil de inteles masuri radicale de genul asta in 2020…o varianta mai dura a virusului, lipsa vaccinurilor de orice fel, lipsa tratamentelor (cel putin a celor omologate si distribuite la scara), prea putine cunostinte legate de boala in sine. Sa continui insa pe termen lung, iar si iar si iar, cu inchideri totale, cu inghetari ale economiei, cu scoaterea a zeci de miloane de oameni din circuitul economic la fiecare ocazie in care apar cate cazuri de infestare, e calea catre sinucidere economica treptata. Sigur, toata lumea are de suferit in momentul in care productia de acolo si exporturile dintr-acolo se opresc sau isi diminueaza drastic volumul, dar prima linie a resimtirii efectului, tot la ei va fi.
Mai exista si problema erodarii pe termen mediu a increderii companiilor straine in posibilitatea de a mentine un flux de productie stabil. Clar, investitiile acolo sunt mari, tipul de infrastructura economica creata e greu de replicat rapid in alta parte, relocarile ar aduce pierderi mari pentru companii si eforturi financiare notabile, plecarea din mijlocul pietii chineze etc. Dar s-ar putea ca in ritmul asta, tot mai multi antreprenori sa ajunga la concluzia ca pierderile acelea sunt mai recuperabile decat cele provocate de inghetari complete ale activitatii, care revin periodic si des. Cred ca este o politica radicala si care se poate dovedi paguboasa.
„Campania internațională de sancțiuni pentru pedepsirea Rusiei din cauza conflictului din Ucraina se va întoarce impotriva celor ce au pornit Campania dar si a celor din prejur, provocând suferință oamenilor din întreaga lume, fără a promova pacea în fosta republică sovietică, a declarat un diplomat chinez de rang înalt Consiliului de Securitate al ONU.”
De acord, Putin trebuie sa promoveze pacea, isi ia carabalacul soldatesc, si-l duce acasa, ca si asa e vai de capul lui, si se face pace. Simplu.
” De fapt, a fost moneda cu cele mai bune performanțe din lume până acum în 2022, chiar dacă economia Rusiei este pe cale de a se contracta cu aproximativ 12% anul acesta.”
Pentru ca, nu-i asa, o contractie economica anuala incomparabil mai nasoala decat in conditiile unei crize sau a unui lockdown repetat generat de chestii gen pandemie, cu inghetarea economiei pe luni de zile, cum a fost cazul lui 2020, plus o inflatie de 18% pina in prezent, nu pot fi decat semne clare ca rubla „stabila” are o baza. La fel si bursa inchisa, pentru a impiedeca investitorii sa-si vanda activele din Rusia, sau faptul ca nimeni in Rusia nu are voie sa cumpere un dolar.
Ca si reper, la criza din SUA din 2008, GDP-ul s-a contractat de la 14,769 trilioane la 14,478 trilioane, adica cu 1,9%. In anul de pandemie, intesat cu blocarea economiei prin lockdownuri, Pibul a scazut de la 21,372 trilioane la 20,893 trilioane, adica cu 2,2%.
Si nu, nu va fi de 12%, pentru ca nu se ia in calcul caderea completa a sistemului de transport aerian si feroviar, motivul fiind lipsa pieselor de schimb, ca urmare, reviziile si reparatiile nemaiputand fi efectuate. Apropo, China nu ajuta nici la aspectul asta, TASS o spune. Adauga scaderea treptata, chiar pe parcursul acestui an, al importurilor de petrol si gaze din UE, si ajungi la o contractie care va bate pe 20%. Si asta va fi un an de dulce amintire.
Kommersant :
„Există doar două scenarii în strategie – de bază și suplimentar (pesimist).
În cea de bază, se presupune că participanții de pe piață vor găsi niște canale pentru completarea stocurilor de componente și consumabile, ținând cont de faptul că până la o treime din flota existentă va fi demontată pentru piese de schimb. „Ca urmare, până la sfârșitul anului 2025, cel puțin 70% din flota străină va rămâne în funcțiune”, se arată în prima prognoză.
Scenariul pesimist reflectă așteptarea ca nu va fi posibilă completarea stocului de piese de schimb, iar apoi, din a doua jumătate a anului 2022, flota de aeronave străine „este redusă intens, iar în viitor dezmembrarea acesteia asigură ramanerea restului flotei în funcțiune”. Nu se precizează ce flotă va rămâne în funcțiune, dar, potrivit unei surse Kommersant din Ministerul Transporturilor, cel mai rău scenariu vine din „amenințarea de a opri jumătate până la două treimi din flotă”.”
https://www.kommersant.ru/doc/5329222
Aterizeaza miracolele.