CD
434 aprobate

denitsoc@gmail.com
75.57.36.95

 

PROPAGANDA NU SCHIMBĂ RĂZBOIUL
– Ucraina încă pierde – actualizare

https://www.moonofalabama.org/12i/ukrfmap1.jpg

Această hartă a situației din Ucraina din 24 martie este furnizată de Ministerul francez al Apărării.
Este probabil cel mai realist și neutru raport disponibil. Vine cu note scurte despre teatrele numerotate.

Forțele ruse din jurul Kievului nu fac mișcări ofensive, ci se apără împotriva unor contraatacuri minore nereușite din partea Ucrainei. Nu am văzut niciun indiciu că forțele ruse se străduiesc să ajungă la Kiev. Ar fi prea costisitor să facem acest lucru și pentru un câștig strategic mic.
Dar forțele de la est și vest de Kiev leagă o mare parte a armatei ucrainene și o împiedică să trimită rezerve spre Donbas.
Ieri, un atac aerian sau un atac cu rachete a distrus cel mai mare depozit de combustibil ucrainean în apropiere de Kiev. Armata ucraineană își va pierde în curând mobilitatea (dacă nu a făcut-o déjà).

Harkov este pe cale să fie încercuit.
Dnipro este o țintă strategică pe care forțele ruse vor dori să o izoleze sau să o ia venind din sud pe ambele maluri ale Niprului, precum și din nord.
Forțele ruse au distrus o gară între Dnipro și Donbas, de unde se revărsau rezervele către forțele ucrainene care luptau acolo.

După progrese mari ieri Mariupol este acum într-o situație de curatire. Forțele de la Azov nu au nicio șansă să supraviețuiască.
Trecerea Rusiei prin Mykolayiv spre Odesa s-a dovedit a fi dificilă. Artileria înmoaie acum liniile de apărare ucrainene.
Există rapoarte neconfirmate de pierderi mari ucrainene în Mykolayi, peste 300 militari din cauza unui atac cu rachete asupra cazărmilor lor.

Sursa: https://www.moonofalabama.org

MApN din Ucraina împărtășește imagini false ale armatei „eliminând cu pricepere patru elicoptere rusești”
De Chris Menahan
La doar câteva zile după ce președintele Zelenski a naționalizat toate mass-media TV pentru a „spune adevărul despre război”, Ministerul ucrainean al Apărării a fost prins distribuind imagini false cu jocurile video despre care susțineau că apartin luptei duse de armata ucraineană „cum elimină cu pricepere” patru elicoptere rusești Ka-52.
„În regiunea Kherson, în această dimineață, fortele de apărare aeriană ale Forțelor Terestre ale Forțelor Armate ale Ucrainei au eliminat cu pricepere patru elicoptere K-52 ale Forțelor Armate ale Federației Ruse”, a transmis ministrul apararii ucrainean pe Twitter la începutul zilei de joi. „Suntem mândri de soldații ucraineni [două emoji-uri simbol al inimii].”
Acest video de „distrugerea magistrală a patru #Russian Ka-52s” peste #Kherson a fost circulat de către #Ministerul Apararii ucrainian astăzi. Se pare ca acesta este un joc video Arma 3 cu vechi #Soviet Ka-50s în videogame.#Russia #Ukraine #RussiaUkraineWar pic.twitter.com/0nwSx5XD3A
Imaginile sunt de fapt din jocul video ARMA 3 și au fost lansate în urmă cu doar câteva zile de un YouTuber care trece sub numele de Norov.
MApN a șters videoclipul după ce s-a dovedit a fi o fraudă
Sursa: http://www.informationliberation.com/?id=62982