CD
1.395 aprobate

denitsoc@gmail.com
149.102.242.180

 

N-A FOST LUNI DAR S-A INTAMPLAT MARTI
Agregat

TOKYO – Banca Japoniei s-a predat marți (31 octombrie) în fața realpolitikului financiar, permițând randamentelor obligațiunilor să ajungă la doar 1%. Guvernatorul bancii, Kazuo Ueda rămâne legat de un nivel de irealitate politică care va menține yenul sub o puternică presiune descendentă.

Pasul lui Ueda a fost cel mai mic cu care ar fi putut scăpa BOJ[Banca Japoniei] fără a verifica piețele globale. Înseamnă mult mai puțin decât ar putea gândi comercianții de valută în ceea ce privește când și cum ar putea Japonia să iasă dintr-un experiment de Relaxare Cantitativă (QE) de 23 de ani.

Reuniunea BOJ „s-a sfârșit într-un mod oarecum confuz, dar în mare parte convenabil, lăsând yenul încă vulnerabil la o nouă serie de vânzări față de dolar”, spune Gary Dugan, director de investiții la Dalma Capital.

De fapt, evenimentele din ultima lună ar fi putut asigura că echipa lui Ueda rămâne blocată în nisipurile mișcătoare QE mai mult decât apreciază piețele.

De când a preluat conducerea bancii japoneze în aprilie, Ueda a testat gradul de pregătire a piețelor pentru „conducerea” BOJ. Nu a mers bine până acum.
O mișcare de la sfârșitul lunii iulie, de exemplu, de a lăsa randamentele obligațiunilor pe 10 ani să crească de la 0,5% la 1%, a coborat yenul mai mult decât se aștepta Tokyo.

Incercarea Japoniei de a se elibera din reteaua bankara internationala, nu a reusit.
Nu s-a mai procedat la vanzarea bomurilor de trezorerie ale SUA, deoarece asta ar fi dus pur si simplu la deprecierea catastrofala a yenului de catre cele trei agentii de rating “independente si secrete” ale lui Rothschield.

Modificarea de marți este la fel cu precedentele. Pe măsură ce ratele SUA continuă să crească, provocând tensiuni extreme între dolar și yen, BOJ nu are de ales decât să se ajusteze.
Rămâne de văzut câte alte mișcări de înăsprire din SUA sunt pregătite pentru piețele globale.