
Un judoka algerian care a refuzat să lupte împotriva unui israelian la Jocurile Olimpice a fost suspendat pe 10 ani
Algerianul Fethi Nourine a fost sever criticat la Tokyo urmare a retragerii sale din turneul de judo pentru a evita un posibil meci din turul doi cu israelianul Tohar Butbul la categoria 73 kg. Nourine trebuia să-l înfrunte pe sudanezul Mohamed Abdalrasool în turul 1, câștigătorul urmând să lupte cu Butbul.
După ce a aflat cine este potențialul său adversar din runda a doua, judoka algerian a decis să se retragă din competiția olimpică, invocând sprijinul său pentru palestinieni drept motivul deciziei sale.
La acea vreme, comitetul executiv al Federației Internaționale de Judo (IJF) i-a suspendat temporar pe Nourine și pe antrenorul său Amar Benikhlef. Comitetul olimpic algerian a retras, de asemenea, acreditarea ambilor, înainte de a-i trimite acasă din Tokyo.
În urma scandalului, atât Nourine, cât și Benikhlef au fost penalizați cu interdicții de 10 ani din acest sport. Nourine, în vârstă de 30 de ani, este de trei ori medaliat cu aur la Campionatele Africane de judo, în timp ce Benikhlef, în vârstă de 39 de ani, a câștigat o medalie de argint la Jocurile Olimpice de la Beijing din 2008.
“Este evident că cei doi judoka algerieni, cu rea intenție, au folosit Jocurile Olimpice ca platformă de protest și promovare a propagandei politice și religioase, ceea ce reprezintă o încălcare clară și gravă a Statutelor IJF, a Codului de etică al IJF și a Cartei olimpice„, a spus IJF într-un comunicat.
„Am fost acolo pentru a câștiga o medalie, dar în schimb am câștigat o cauză, este o onoare. Când văd palestinienii fericiți de decizia mea și sioniștii ssupărați de asta, este o onoare de care sunt mândru. Nu voi asupra deciziei mele, chiar dacă mă costă ceea ce este insuportabil pentru mine.” a spus Nourine după retragerea sa.
Butbul a avansat fără luptă în categoria 73 de kilograme din Tokyo din cauza retragerilor lui Nourine și a lui Mohamed Abdalrasool, care s-au retras înainte de a lupta cu Butbul. Abdalrasool a susținut că este accidentat, dar Butbul și echipa israeliană nu l-au crezut, citând faptul că sudanezul s-a prezentat la cântarul oficial cu o zi înainte de luptă.
Israelianul a fost eliminat în sferturile de finală ale categoriei sale de greutate, dar a făcut parte din echipa Israelului care a câștigat bronzul în prima competiție pe echipe mixte.
În aprilie, IJF a suspendat federația iraniană pe timp de patru ani, din cauza a refuzului acesteia de a permite luptătorilor iranieni să se confrunte cu israelienii. IJF a declarat că politicile Iranului au fost devoalate atunci când fostul judoka iranian Saeid Mollaei a susținut că i s-a ordonat să piardă în semifinalele campionatelor mondiale din 2019 din Tokyo pentru a evita potențiala înfruntare a campionului mondial israelian Sagi Muki în finală.
Mollaei a primit azil în Germania și cetățenie în Mongolia. El câștigat o medalie de argint reprezentând Mongolia la Jocurile Olimpice de la Tokyo.
Nourine și Benikhlef au dreptul de a face apel la interdicțiile lor la Curtea de Arbitraj pentru Sport.
Yahoo News, Times of Israel
Neamuri Criminale
Nu doar japonezii se ocupa cu masacrarea animalelor mării:
MASACRUL INCREDIBIL DIN INSULELE FEROE
Vânătorii sacrifică 1.500 de delfini
Cea mai mare vânătoare de delfini din istoria Insulelor Feroe a avut loc duminică, 12 septembrie, când au fost sacrificați 1.428 de delfini albi din Atlantic.
Vânătorii de pe bărcile rapide și jet ski-urile au condus o turmă mare de delfini în fiord. Mamiferele marine împinse în ape puțin adânci au fost sacrificate brutal. Videoclipurile grafice de pe scenă arată că unii oameni râd în fundal în timp ce copiii urmăresc masacrul sângeros.
S-a spus că vânătorii au presupus că vor exista aproximativ 200 de mamifere în fiord, dar aproape 1.500 de delfini au fost uciși. Uciderea atâtor delfini s-a dovedit a fi inutilă, deoarece vânătorii au obținut prea multă carne și acum nu știu ce să facă cu ea. Se crede că multe dintre carcase vor trebui aruncate în mare.
Potrivit Sea Shepherd, o organizație non-profit, mulți vânători nu au avut o licență, deși acest lucru este necesar pe Insulele Feroe.
Vânătoarea delfinului cu fețe albe este legală pe insulă. Mulți localnici consideră că carnea de balenă și de delfin este o parte importantă a culturii și istoriei lor alimentare, datând din momentul în care s-au stabilit pentru prima dată pe insulele îndepărtate.
Cu toate acestea, chiar și cei care susțin practica se tem că amploarea vânătorii din acest an va atrage atenția nedorită, deoarece vânătorii au ucis de 40 de ori mai multe animale decât de obicei.
Vânătoarea din 2021 a devenit cel mai mare măcel de balene înregistrat vreodată în lume.
Insulele Feroe sunt situate la jumătatea distanței dintre Norvegia și Islanda. Ca și Groenlanda, este un teritoriu autonom al Regatului Danemarcei. Insulele au o suprafață totală de aproximativ 1.400 de kilometri pătrați, cu o populație de 53.358 de locuitori în iunie 2021.
JAPONIA ÎNCEPE CONTROVERSATA VÂNĂTOARE DE DELFINI SI BALENE
Japonia a început vânătoarea anuală controversată de delfini în orașul de coastă Taiji.Vânătoarea vede animalele conduse într-un golf unde majoritatea sunt sacrificate pentru carnea lor cu cuțite în ape puțin adânci. Alți delfini sunt vânduți acvariilor și parcurilor marine.
Vânătoarea taiji a fost efectuată de zeci de ani și a câștigat atenția la nivel mondial atunci când a fost subiectul documentarului premiat cu Oscar The Cove în 2009.
Japonia a reluat anul acesta și prinderea balenelor pentru profit, sfidând criticile internaționale. Vânătoarea taiji din acest an a debutat duminică, dar, potrivit presei japoneze, bărcile s-au întors fără delfini.
Potrivit grupului ecologist The Dolphin Project, cinci delfini Risso au fost uciși luni.
Cota totală pentru acest sezon permite ca peste 1.700 de animale să fie ucise sau capturate.
Ecologiștii spun că vânătoarea este extrem de crudă, iar delfinii pot indura până la 30 de minute pentru a muri prin sufocare sau înec.
Cu toate acestea, pescarul din Taiji spune că mijloacele de subzistență ale comunității depind de comerț.
Sezonul de vânătoare de delfini este de așteptat să dureze aproximativ șase luni.
Cererea de carne de delfin și de balenă a fost în scădere în ultimii ani și s-a constatat că ambele au niveluri nesănătoase de mercur.
Animalele prinse în viață și vândute parcurilor marine aduc un preț mult mai mare decât carnea, dar există o presiune tot mai mare asupra parcurilor pentru a nu cumpăra delfini capturați în Taiji.
Japonia a fost deja criticată în acest an pentru reluarea vânătoarea comercială de balene după ce a părăsit Comisia Internațională pentru Vânătoarea de Balene (IWC).
Navele comerciale de vânătoare de balene au părăsit portul la 1 iulie anul acesta, iar primele balene au fost deja ucise și vândute.
În temeiul unui moratoriu IWC, vânătoarea de balene a fost efectiv interzisă din 1986.
Japonia nu a oprit niciodată pe deplin vânătoarea de balene – a continuat efectuarea misiunilor de uciderea a sute de animale în fiecare an.
A sacrificat mult pentru a obține și mai mult
https://www.theguardian.com/world/2011/feb/28/iran-london-olympics-logo-zion