Toată planeta caută la această oră un medicament contra coronavirusului, însă surse din domeniul militar românesc spun că acest remediu s-ar putea foarte bine produce la noi, la Institutul Cantacuzino. Sau ce a mai rămas din el!
Este vorba de bătrânul Polidin, cu care au crescut generații întregi în această țară! Am putea să avem acest medicament, dacă am mai avea unde să-l fabricăm. Din păcate, așa cum știm, Institutul Național de Cercetare-Dezvoltare Medico-Militară „Cantacuzino” a fost pus pe butuci Sub diverse pretexte, ba că trebuie echipamente noi, ba că sunt clădirile prea vechi ori vaccinurile de slabă calitate. Adevăratul motiv este unul singur – România nu trebuia să fie lăsată să-și producă singură vaccinurile când poate să le importe pe multe milioane de dolari.
Polidinul era recomandat, în trecut, de mulți medici și promovat în cabinetele medicale din școli sau în întreprinderi. Era singurul imunomodulator produs în România, cu eficiență dovedită, și era folosit în fiecare sezon atât de adulți cât și de copii, sub supraveghere medicală. În vremurile de glorie, respectiv anii 1970-2000, acest preparat era administrat sub formă de injecție, într-o gamă largă de afecțuni. După anul 2000, deși producția acestui preparat a continuat, el nu a mai fost atât de intens promovat de autorități din rațiuni lesne de înțeles. Ca orice alt produs românesc de succes, Polidinul trebuia să moară pentru a lăsa loc, prin absență, valului de medicamente și vaccinuri produse de institute similare din întreaga lume, pe principiul post-decembrist, atât de nedrept, “dacă e străin, e neapărat bun, iar dacă e românesc, e prost“.
La sfârșitul anului 2000, Institutul Cantacuzino producea peste 15 milioane de fiole de Polidin pe an și peste 20 de milioane de fiole de Cantastim. Solicitările erau mari, în permanență, la Institutul aflat în București, acolo de unde se puteau achiziționa, la prețuri modice, aceste vaccinuri, find cozi în permanență. Ulterior, după 2005, acest vaccin a fost scos treptat din producție fiind omorât definitiv în jurul anului 2010 în urma unor norme venite de la Uniunea Europeană. Nu a existat și nu există, în prezent, un înlocuitor pentru acest medicament.
Institutul de seruri şi vacinuri a fost transferat acum mai bine de 2 ani de la Ministerul Sănătăţii la Ministerul Apărării, devenind astfel unitate militară. Cu acea ocazie, ministrul Apărării de la acel moment, Mihai Fifor, promitea că la Cantacuzino se va produce vaccin împotriva gripei în cel mult 2 ani. Timpul a trecut, iar acum ni se spune că vor mai trece vreo șapte ani până mai vedem vaccinuri românești pe piață.
Medici de renume spun că Polidinul este medicamentul care poate distruge coronavirusul, însă surse militare române confirmă că nu sunt lăsați să producă din nou. România ar putea câștiga miliarde de dolari dacă ar putea să scoată pe piață bătrânul Polidin, ca să nu mai vorbim de prestigiul național.
La ora actuală, la nivel internațional, singurele produse folosite pentru combaterea virusului sunt antiviralele, în special cele fabricate de firma americană Gilead, producătoarea controversatului Tamiflu.
Pentru punerea pe picioare a Institutului Cantacuzino este nevoie de bani, care, logic, nu există. În schimb, s-ar putea să auziți în zilele următoare cum se deblochează ca prin farmec milioane de dolari pentru achiziționarea de antivirale!
*
Nota redacției: Am putea afla, cu nume și prenume, cine se face responsabil de închiderea Institutului Cantacuzino?
Generalul Florin Paul, medic epidemiolog: „Dacă ar fi să recomand ceva ar fi ca TOATĂ LUMEA SĂ STEA ACASĂ, în familie”
„Dacă îi izolăm pe toţi 21 de zile, acasă, procesul epidemiologic este fracturat , nu mai există acea transmitere a agentului patogen de la purtător-contaminat la masa receptivă”
„COVID 19 supraviețuiește câteva zile, chiar dacă nu se află într-un organism, ceea ce nu se întâmplă cu virusul gripal sau cu alte virusuri”
„Pandemia înseamnă extinderea unui proces infecţios pe mai multe continente despărţite de mări; este clar că ne confruntăm cu pandemie – aşa scrie definiţia, la carte”
”Chinezii au făcut cel mai bun lucru din toate – au realizat o centură carantinară în jurul zonei afectate prin care nu a mai trecut nimeni”
„Aceste coronavirusuri, la origine, sunt virusuri de origine animală, cea mai frecventă gazdă a lor sunt șobolanii sau animale înrudite cu ei”
“A fost publicat un articol care pune sub semn de întrebare evoluția naturală și apariția acestui virus, în care se spunea că forța de penetrare a acestui coronavirus se datorează ataşării unei secvențe din structura virusului SARS, ceea ce îi dă o asemenea agresivitate și această capacitate de a invada corpul uman”
În mod normal, coronavirusurile nu sunt în general capabile să populeze „humanoizii”
Interviu cu generalul medic Florin Paul, medic epidemiolog ca formare, cu experienţă internaţională de excepţie dobândită în zone periculoase pentru misiunile de peacekeeping şi umanitare ale ONU; A activat 24 de ani în misiuni internaţionale efectuate în Africa, Europa şi SUA
Reporter: Stimate domnule general Florin Paul, care este opinia dumneavoastră cu privire la evoluţia coronavirusului COVID 19?
Florin Paul: Din punct de vedere medical, consider că este o evoluţie oarecum normală a procesului epidemiologic, având în vedere că, în prima lună de la debutul şi de la apariţia procesului infecţios, nu prea a ştiut nimeni despre ce este vorba şi care sunt problemele COVID 19.
De obicei, atunci când apare un virus nou, lumea medicală încearcă să vadă care sunt similitudinile cu alte procese asemănătoare din trecut.
Din punct de vedere al structurii antigenice, al modului în care se diseminează în populaţie şi al procesului de incubaţie, există diferenţe semnificative între COVID 19 şi virusul care a fost considerat iniţial– SARS, dar şi virusul gripal care este luat cumva ca un model sau ca un etalon.
Virusul SARS a creat în 2003-2004 o epidemie destul de serioasă din punct de vedere al consecinţelor, dar pe un spaţiu relativ restrâns, iar virusul gripal – pe care deja îl ştim – are o particularitate faţă de alte virusuri că, sezonier, îşi schimbă într-un anumit procent structura antigenică şi atunci poate să provoace îmbolnăviri şi la indivizi care fie au fost vaccinaţi în anul precedent, fie au avut gripa cu formula virusului de anul trecut sau din anii trecuţi.
Acest COVID 19 este diferit, ceea ce a produs un pic de confuzie în lumea medicală.
Un lucru bun din punct de vedere al materialului şi al probelor de analizat a fost că acumularea îmbolnăvirii într-o zonă bine definită (Wuhan, China), foarte populată, a permis celor care se ocupă de identificarea proceselor epidemiologice, celor care fac predicţii, celor care fac estimări matematice despre cum va evolua virusul, să înţeleagă anumite lucruri.
În același timp, evoluția extrem de rapidă a numărului de îmbonăviri în provincia chineză Hubei a fost absolut exponențială și a impus niște măsuri extrem de drastice – aș putea spune că măsurile de la noi sunt niște firimituri în comparaţie cu ei – pentru a se interveni cu ce se putea la momentul respectiv, deoarece metodele moderne medicale – gen vaccinare, tratamente medicamentoase – nu au nici un efect.
Chinezii au făcut cel mai bun lucru din toate – au realizat o centură carantinară în jurul zonei afectate prin care nu a mai trecut nimeni. Acest lucru este scris și în raportul Comisiei echipei comune OMS-China care a analizat evoluția bolii și fenomenul epidemiologic din China, cât și modul în care Guvernul și populația chineză în general au răspuns la această problemă.
Prin crearea acestei centuri carantinare, populația a rămas acolo unde era. S-au format clustere pe familii, s-a întrerupt activitatea foarte multor organizații, din toate domeniile economice și sociale, și oamenii au stat acasă. Teoretic, numărul de pacienți potențiali era același – câteva multe milioane de oameni – , dar în momentul în care i-au pus să stea acasă, în familie, focarele s-au transformat practic în clustere familiale.
Chiar dacă un procentaj destul de mare din populaţie a fost afectat şi s-a îmbolnăvit acest lucru nu s-a întâmplat deodată. Cazurile au fost etapizate. A mai existat temerea ca nu cumva să fie implicate mai multe tulpini virale, cu structuri antigenice un pic diferite. Din fericire nu a fost așa.
Reporter: Presa internaţională a scris, însă, că oamenii de ştiinţă de la Școala de Științe a Vieții de la Beijing și Institutul Pasteur din Shanghai au descoperit că virusul a evoluat în două tulpini majore – denumite tipuri „L” și „S”. Cele mai vechi „tip S” par a fi mai blânde și mai puțin infecțioase, în timp ce „tipul L” care a apărut mai târziu, se răspândește rapid și reprezintă în prezent aproximativ 70% din cazuri. Cum vedeţi această evoluţie?
Florin Paul: COVID 19 nu are mai multe tulpini. Vorbim în fapt de două variaţii în agresivitate ale virusului COVID-19, respectiv varianta S-Type este mult mai blândă comparativ cu varianta L-Type. S-a observat că varianta L este este mai prevalentă decât varianta S. Dar structura lor antigenică este identică.
În momentul de față sunt 6 tulpini de coronavirus care pot să provoace patologie pe organismul uman, la trei dintre ele infecția și boala trec aproape neobservate și durează o zi-o zi jumătate. Două sunt mai serioase: este vorba de virusul SARS – China și virusul MERS, care se află într-o zonă relativ bine delimitată în Orientul Mijlociu. Peste 80-85% dintre pacienții cu MERS au contactat virusul de la cămile; este vorba de crescătorii de cămile. Este și cel mai agresiv, totul depinde de condițiile medicale, de asistenţa medicală. MERS este prezent de câțiva ani buni în acea zonă.
Reporter: Cum vă explicați apariția acestui virus în WUHAN și răspândirea lui rapidă la nivel global? A existat informaţia că virusul provine de la animale, dar unii au spus că ar fi vorba şi de o greşeală în laboratoarele din China.
Florin Paul: Aşa cum am spus, coronavisurile sunt virusuri ale căror gazde sunt rozătoare. Ele nu sunt virusuri cu caracteristici umane, au căpătat această capacitate de a invada corpul uman probabil prin treceri succesive prin alte gazde decât cele orginale, pentru că ele se diseminează.
De exemplu, virusurile hepatitice au fost iniţial virusuri ale păsărilor, dar din cauza conjuncturilor în care sunt crescute animalele, sunt hrănite, au apărut și niște aberatii care s-au materializat în existența unor virusuri hepatice care produc infectarea ficatului și a organismului la om.
Sunt chestiuni de genetică care sunt normale în natură, pentru că fiecare organism, indiferent cât de mic sau mare este, luptă să supraviețuiască. Și bineînțeles structurile cele mai simple, precum virusurile și bacteriile, au cea mai mare mobilitate. Mai greu e să supraviețuiască un mamifer sau o pasăre.
Dinozaurii au dispărut în momentul în care nu s-au putut adapta climei și modificărilor condiţiilor de pe planetă care s-au schimbat într-un timp extrem de scurt.
Reporter: Doctorul Raed Arafat a spus, recent, că COVID 19 va avea un “vârf” în perioada Paştelui, apoi numărul cazurilor va scădea, dar va reveni spre sfârşitul anului. Dumneavoastră ce părere aveţi?
Florin Paul: Sunt niște caracteristici ale virusurior ca și ale tuturor organismelor care preferă o anumită sezonalitate, un anumit anotimp, un anumit mediu.
Ține de diversitatea vieții pe această planetă.
Este foarte greu să prevedem acum că acest virus se va întoarce sau nu, pentru că suntem la primul episod – nu sunt nici trei luni de când boala a apărut și virusul și-a semnalat prezența, este adevărat cu foarte mare agresivitate.
Așa că va trebui să vedem exact ce și cum se va întâmpla în continuare. Nu pot nici să susțin, nici să infirm declaraţiile domnului Arafat.
Dar ceea ce știu eu este altceva – extinderea acestui patogen depinde de măsurile pe care fiecare comunitate – fie că e țară, regiune etc – le ia, pentru a o controla cât de mult se poate, cu miijloacele pe care el avem acum.
Coronavirusurile au o transmitere respiratorie. La COVID 19 – transmiterea aeriană respiratorie nu este cea mai importantă, ci este vorba de transmiterea de contact, ceea ce este ceva cu totul nou.
De exemplu, când un individ are virus gripal, acesta tușește și strănută, iar virusul, prin picături, poate să ajungă și la 5 -7-10 metri.
La noul coronavirus – COVID 19 – s-a constatat că particulele respective cad foarte repede, maxim 1,5-2 m. Ceea ce este, însă, extrem de important este că el supraviețuiește câteva zile, chiar dacă nu se află într-un organism, ceea ce nu se întâmplă cu virusul gripal sau cu alte virusuri.
Reporter: Consideraţi că măsurile luate până acum de autorităţile române au fost suficiente?
Florin Paul: Nu aș vrea să supăr pe nimeni, dar am urmărit conferinţele de presa despre acest virus şi ce m-a suprins foarte mult este că acolo nu am văzut nici un epidemiolog.
S-au spus multe lucruri, idei de bun simţ până la urmă, dar nu prea aveau amprenta unui specialist care să spună ce trebuie să facă România cu adevărat.
Vă dau un exemplu: noi închidem școli. Ce se întâmplă cu copiii aceștia? Stau acasă, dar părinții se duc la serviciu și se întorc. Dacă nu au cu cine să îi lase, vin bunicii sau alte persoane care și ei merg pe afară. Riscul de îmbolnăvire este același.
Dacă închiderea școlilor și ţinerea copiilor acasă au fost luate ca să nu fie folosiți ca sursă de transmitere, eu cred că această măsură reduce transmiterea infecției cu 5%-10%, ceea ce este absolut insignifiant.
Personal, închiderea şcolilor mi se pare o măsură puțin analizată.
Dacă ar fi să recomand ceva ar fi ca TOATĂ LUMEA SĂ STEA ACASĂ.
În China, în zona Wuhan, autoritățile i-au pus pe locuitori să stea acasă, cu familiile, să nu se miște de acolo, le-au asigura logistică, cele necesare.
Şi la noi ar trebui ca părinții să stea acasă cu copiii.
Știu că este un pic utopic să se întâmple asta, chiar imposibil, dar asta ar trebui să se întâmple. Și să se miște doar cine trebuie.
Este adevărat că nivelul de răspândire, al numărului de indivizi pe care îi avem ca purtători în faza iniţială este redus, dar prin modalitatea de transmitere poate să se ajungă la o extensie exponenţială.
De exemplu, în metrou, unde este foarte aglomerat, dacă ai 3-4 purtători care poate să îi contamineze şi pe alţii, măcar jumătate din vagonul acela va fi contaminat. Este simplu. Repet, nu se transmite doar prin tuse. Dacă cineva a strănutat şi au rămas picături pe haine sau obiecte, gen mâner sau bare, se poate transmite.
Am mai auzit o aberație. Li se cere supermaketurilor să cureţe și să dezinfecteze cât mai des. Întrebarea este cu ce materiale, dacă nu sunt?
Doctorul Raed Arafat a spus foarte clar că România a pierdut momentul să comande la nivel european o cantitate cât de cât substanțială de dezinfectanți și de alte substanțe. Dacă nu avem, cu ce dezinfectăm?
M-am mirat și mă miră că nu văd nici un epidemiolog la televizor. Avem epidemiologi de marcă în țara asta, unii sunt la pensie, alții sunt activi. Avem directori, profesori, șefi de clinici, oameni cu experiență pe teren. Aceia trebuie întrebați.
Ministrul Sănătății este chirurg; să își facă treaba de chirurg, nu să ne dea nouă sfaturi pe care i le spun alții. Și nu sunt cele mai adecvate.
Practic, cei care trebuie să vorbească nu o fac din „n„ motive, nu ştiu, poate nu sunt lăsați, se consideră că e mai important să vorbească ministrul.
Ministrul ar trebui să fie un om cu gândire strategică, aici avem nevoie de oameni cu experienţă practică la nivel operațional si la nivel tactic, cum se spune în armată.
Reporter: Cât aţi recomanda să stea oamenii acasă?
Florin Paul: Undeva, între două şi trei săptămâni. Din momentul contactului infectant, în care omul sănătos se întâlneşte cu unul care îl contaminează, incubaţia este undeva între 7 şi 14 zile.
S-au descris situaţii în care incubaţia a fost până la 28 de zile.
Dacă îi ţii pe toţi 21 de zile, acasă, procesul epidemiologic este fracturat, nu mai există calea de transmitere de la purtător-contaminat la masa receptivă.
Desigur că ceea ce afirm eu aici poate fi considerată o utopie. Dar să nu uităm că singura modalitate de a stopa procesul epidemiologic este blocarea totală şi efectivă a transmiterii patogenului de la om la om. Costurile unei asemenea politici probabil că sunt enorme, dar consider că sănătatea colectivităţii nu trebuie pusă în balanţa costurilor financiare. Viaţa fiecarui individ nu poate fi evaluată.
Reporter: Este cazul să ne panicăm?
Florin Paul: Eu am să fac o comparaţie cu trecerea străzii pe la trecerea de pietoni.
Sunt oameni care au murit pe trecerea de pietoni, trecând pe verde, pentru că au fost călcați de un inconştient ( încerc să fiu elegant în exprimare) care trece pe roșu. Chiar dacă ești pe trecerea de pietoni și este verde, trebuie să te uiți în stânga și în dreapta ca să nu vină vreunul să te omoare.
Da, nu este cazul să ne panicăm, pentru că panica nu face decât să blocheze modalitatea de a gândi, de a accepta, de a planifica, este o chestie normală de funcţionare a sistemului nervos şi a personalităţii fiecăruia dintre noi.
Dar trebuie să fim conștienți si la ce ne expunem dacă nu facem ceea ce ne sfatuiesc cei care se pricep si sunt responsabili de rezolvarea problemelor.
Eu eram în SUA când a început epidemia de gripă aviară în SUA in anul 2009. Locuiam la circa 45 de km distanță de Manhattan. Mergeam cu trenul și apoi cu metroul.
În momentul în care a apărut gripa aviară am hotărât să mă deplasez cu autoturismul propriu. M-a costat vreo 400 de dolari în plus pe lună, dar știam că nu trebuie să mă expun la nişte contacte pe care nu aveam cum să le evit, mai ales în metrou care este întotdeauna extrem de aglomerat, CA SĂ NU MAI AMINTESC DE POSIBILITATEA DE A-MI CONTAMINA FAMILIA SAU PRIETENII.
Trebuie redusă posibilitatea de a fi infectat.
Reporter: OMS a spus abia aseară că suntem în pandemie. Care este opinia dvs?
Florin Paul: Organizaţia Mondială a Sănătăţii a devenit mai mult o organizaţie politică, faţă de acea organizație din urmă cu 20-25 de ani care era efectiv și eficientă pe teren. Avea echipe care se duceau și interveneau pe teren. Motivele acestei schimbări sunt foarte multe – nu au mai avut finanţare, interesele sunt mari, costă foarte mult.
Definiția pandemiei nu este dată de câți oameni sunt afectaţi, ci de extinderea ei. Poți să ai în China 1 miliard de persoane bolnave şi este epidemie pentru că spaţiul este definit.
Dar pandemia înseamnă extinderea unui proces infecţios pe mai multe continente care nu sunt legate, ci despărţite de mări.
În momentul în care au apărut cazuri în Africa, Europa, Asia, America, este clar că este pandemie. Aşa scrie definiţia, la carte.
Astăzi, 11 martie, OMS a declarat Pandemia de COVID-19.
În acest nou context internațional, paradigma epidemiologică se schimbă fundamental. În principal se așteaptă ca toate țările care sunt incluse în acest fenomen epidemiologic de extindere mondială să colaboreze în determinarea strategiilor de luptă împotriva COVID 19 și să contribuie efectiv la implementarea strategiilor și măsurilor stabilite prin consensul general al tuturor părților implicate.
Vreau să subliniez că dificultatea majoră este ajustarea acestor strategii ce se vor a fi aplicate la specificul fiecărei țări/grup de țări în funcție de capabilitățile existente local și regional. Când spun capabilități mă refer la resursele umane, resursele de echipamente și capacități spitalicești, resursele financiare, capacitățile de transport și comunicații în timp real precum și modul în care cei care dispun de resurse pot sprijini efortul general. Exemple există, și poate ultimul pe care l-aș aminti aici este formidabila concentrare de resurse în combaterea și eradicarea epidemiei de EBOLA din vestul Africii (2013-2016).
Sursa:
https://financialintelligence.ro/generalul-florin-paul-medic-epidemiolog-daca-ar-fi-sa-recomand-ceva-ar-fi-ca-toata-lumea-sa-stea-acasa-in-familie/
Ce ne facem?
Coronavirus ne va lovi şi pe noi, mai devreme sau mai târziu, fiindcă avem pe de o parte administraţie năucă şi cetăţeni inconştienţi. Sunt factori agravanţi şi e de mirare că nu suntem în rând cu italienii, cărora nu le-a mai rămas altceva de făcut de cât să cânte din balcoane.
Administraţia noastră năucă ne sfătuieşte să nu ascultăm de nici o altă ştire, decât de cele oficiale, care nu sunt exacte decât atunci când dau numărul infectaţilor şi ai morţilor din alte zone. Eu aş fi recomandat prudenţă şi la cei care dau sfaturi, şi la cei care le citesc, pentru că omul trebuie să caute soluţii, mai ales când e vorba de sănătate.
Îmi permit şi eu aici să dau un sfat, care dacă nu va fi urmat, bine va fi, iar dacă va fi, iar bine va fi, cum cu înţelepciune ne sfătuia Neculce în predoslovia din „O samă de cuvinte”.
Când homeopatia a apărut pe lume ca medicină alternativă datorită lui Samuel Hahnemann, pe la începutul secolului al XIX-lea, principiul călăuzitor a fost acela că Dumnezeu, când a făcut lumea, a avut grijă ca la toată boala, să existe în natură şi un remediu sau chiar mai multe. De asta homeopatia se impune atât de greu, pentru că principiile ei se ciocnesc cu interesele industriei farmaceutice. Deci, dacă Dumnezeu a dat remedii la orice boală, de ce nu l-am căuta? Şi dacă cineva are o idee, de ce n-ar recomanda-o şi altora?
Iată şi condiţiile când un sfat sau remediu poate fi luat în considerare:
1) Când autorul nu are nimic de câştigat
2) Când remediu nu este scump
3) Când remediul este natural
4) Dacă se găseşte în comerţ, are obligatoriu şi recomandarea ministerului sănătăţii! (Mă şi întreb de ce nu vine de la ei recomandarea despre propolis. Poate pentru că de acolo nu iau procente!!!)
5) Cel mai important, să nu fie periculos pentru om.
Eu, ca apicultor amator ştiu că propolisul este o substanţă produsă de albine cu un puternic efect antiviral, antimicrobial şi antimicotic, care întăreşte sistemul imunitar şi care e de fapt un remediu universal. Dacă eu aş fi in situaţa de a căuta un remediu contra virusului corona, cu propolisul aş începe.
Sigur că e doar o teorie, care nu este testată de laboratoare (şi nici nu va fi!) pentru că toţi sunt cu ochii după un remediu patentabil, ca să se umple de bani. Noi, românii, şi dacă va apare un vaccin contra corona, nu vom avea bani ca el să ajungă la omul sărac. De el vor beneficia doar potentaţii. Să le lăsăm lor deci acele vaccinuri şi să ne gândim la ceva ce-şi poate permite oricine: propolisul.
Ce mă face să mă gândesc că propolisul ar fi bun contra corona?
Un studiu din 2008 al unei echipe japoneze, arată că o soluţie alcoolică de propolis contra virusului influenza are efecte pozitive. https://www.ncbi.nlm.nih.gov/pubmed/18610553
Iată şi efectele propolisului, luate din articolul german de aici: https://bienen.info/propolis-ein-wundermittel-eine-biologin-klaert-auf/
antibakteriell
antiviral
antimykotisch/ fungizid
antibiotisch
antikarzinogen (contra cancerului)
wundheilend (vindecă rănile)
entzündungshemmend (reduce infecţiile)
immunregulierend (intareste sistemul imun)
antioxidativ (combate radicalii liberi)
antiallergisch
(neuroprotektiv)
Sfatul de pe sticluţele de propolis din farmacii si magazinele naturiste este sa se bea 20 de picaturi zilnic.
Am primit pe wpp:
“SĂ STĂM PUȚIN ȘI SĂ ANALIZĂM……
Număr morți în lume între 1 ianuarie 2020 – 10 martie 2020:
3.310 – coronavirus
85.925 – gripa sezonieră
884.152 – fumat
442.355 – alcool
238.749 – accidente trafic
7.516.249 – avorturi.
Sursa: Worldometer
Cum vi se pare statistica?
………
Adevăratele PROBLEME sunt ascunse, și se crează ISTERIE și MANIPULARE pentru FALSELE probleme.
TOTUL este organizat cu un scop precis, în detaliu, iar ceea ce este acum, este LUX pe lângă ceea ce va urma și este pregătit să se întâmple.
Coronavirusul este PARAVANUL, o strategie de PANICĂ de a declanșa alte CONSECINȚE DERIVATE:
* Criza economică
* Criza financiară
* Devalorizarea banilor
* Crize sociale
* Scaderea pietei imobiliare, falimentarea afacerilor mici și imediat acapararea de fonduri de investiții străine, care au interesul să elimine concurența, fără a continua afacerile (ci le vor pastra la conservare)
* Implementare de Vaccinare obligatorie
* Producerea de boli și deces
* Scoaterea banilor reali din circulație
* Haos social, sinucideri, crime, război etc. etc. etc. #coronavirus
La fel de buna si asta:
Un mic exercitiu de gandire, un posibil scenariu
Anual 70 000 de oameni MOR de GRIPA normala in SUA și alți 60.000 MOR in EUROPA!
NU de Coronavirus!!!
De Coronavirus au murit sub 4000 ( patru mii) de oameni, pe toată planeta!!!
Dar multi dintre cei declarați morți, de coronavirus, au murit de fapt din pricina altor complicații de sănătate !!!
In România, in doar câteva săptămâni, au intrat 40 000 de oameni din Italia, unii sunt in “arest” , pardon, in carantina la domiciliu, despre alții nici nu se mai știe precis in ce stadiu sunt!
Cu toate astea noi NU avem decât câteva cazuri și niciun mort!
Altfel, de gripa normala, nu de coronavirus, au murit și la noi vreo… 57!!!
Sa adăugăm ca principalele laboratoare de virusologie ale Chinei sunt in Wuhan, adică exact acolo unde a izbucnit treaba!!!
In Italia a izbucnit in nord, unde e sufletul economiei Italiei( Milano, Roma), unde sunt cei mai bogați oameni, unde igiena e la cote înalte si dupa o perioada relativ lunga, peste doua săptămâni după ce fuseseră doar 14 cazuri!!!
Asadar cred ca se poate întrezări aici un….
SCENARIU!
Și scenariul are legătura cu :
1. Momentul declanșării “acțiunii coronavirus” in China ( cu fix o luna înainte de anul nou chinezesc, când un miliard de chinezi circula pe toată planeta)
2. Criza mondiala, ce urma sa vina oricum
3. Prețul petrolului și lupta între saudiți și Rusia
4. Economia in creștere a Chinei și dependenta tuturor de China
5. Prăbușirea burselor și fluctuația exagerata a acțiunilor din care China a castigat intr-o singura zi peste 200 de miliarde de dolari
6. Interesele globale ale industriei farmaceutice și stocurile alimentare!
Eu zic așa, puneți-le cap la cap și gândiți cu capul vostru!!!
NU “înghițiți pe nemestecate” ce spun susținătorii apocalipsei și moderatorii exaltați ai unor televiziuni isterice!
Propriu-zis, dacă răspândirea era atât de gravă și de rapida, cum se face ca, China, unde se afla 1.5 miliarde de oameni tocmai a oprit-o, iar unele tari au eradicat-o???
Cum se face ca România, unde mori pe holurile spitalelor, din pricina nesimțirii, a incompetentei si a faptului ca nu ai dat spaga, sta cel mai bine? Nu are niciun mort! ???
Pai e simplu!!! Noi NU suntem o miza, ÎNCĂ!!!
Inițial nici Italia NU a fost, pana s-a hotărât ALTFEL!!!
In concluzie…bursele se reabilitează, acțiunile trec de la unii la alții, așa cum … s-a hotărât,
– – – Industria farmaceutica, dezinfectanții și lanțurile globale alimentare și-au vândut stocurile,
– – – China a fost avertizata ca nu e ea buricul pământului și data viitoare poate va avea parte de un atac mai serios, dacă nu își vede de treaba,
– – – Arabii au văzut ce înseamnă scăderea prețului petrolului,
– – – Europa a văzut ce presupune un război biologic și cum se poate alege praful de tot ( turism, industrie, disciplina)! Iar in Italia, ca parte a TESTULUI planetar, Mafia și Ndrangheta au aruncat in aer și pușcăriile, pline de ai lor și au forțat mâna premierului sa inchida țara!
Pentru ca acolo nu e numai Corona, acolo sunt mulți alți factori: corupție de stat, incompetenta, ca și la noi, structuri de criminalitate organizata, vechi de secole, cărora le convine o Apocalipsa, etc!
Asadar TESTUL a demonstrat un lucru clar: dacă dai drumul unui virus și lași lucrurile sa se umfle corespunzător, mediatic, profitând de isteria televiziunilor și de foamea lor de audienta, se alege praful de toată civilizatia, cultura și regulile de conviețuire ale acestei planete!
Deci TESTUL a reușit! Acum sa vedem când va fi cu adevarat EXPERIMENTUL!!!…”
Există soluții perfect naturale pe bază de plante medicinale.
Deasemeni, argintul coloidal, precum și alte coloidal. Argintul coloidal a fost făcut uitat din interese ușor de intuit pentru omul treaz. Recomandam argintul coloidal ionic ARGENTUM+ 77, produs în România de către firma românească Pure Life. Produse coloidal ionice sînt fabricate în doar trei țări din lume: Rusia, USA și România.
Nu consumați argint coloidal din orice sursă! Mai ales coloidal în ambalaj de plastic!
Un antibiotic perfect natural, foarte eficient și de asemeni, făcut uitat, este sarea de magneziu. În soluție, cu apă. Aproximativ o lingură (de supă), rasă, de sare de magneziu la un litru de apă. Se bea de patru ori pe zi, câte o căniță.
Sănătate fizica, psihică, mentală și spirituală!
Doamne-ajută!
Patakina tace! Nu ca ar fi singura, unul a tacut 6 ani!
Cine e marea absentă din România în criza COVID – 19? A dispărut total dinainte ca noul coronavirus să facă ravagii!
Este vorba despre Olivia Steer. Unde este ea acum când aveam nevoie să ne învețe să preparăm leacul-minune pentru combaterea coronavirusului? Unde este ea, frumoasa din pădurea naturistelor, când toți specialiștii lumii caută să stopeze furia cu care acționează boala? Unde este gloata de anti-vacciniști să ne dea sfaturi care să ne ferească de COVID – 19?
Olivia Steer nu a mai ieșit public de luni bune. De altfel, ultimul sa postare de pe Facebook datează din martie 2019, fix de-acum un an, când scria pe rețeaua socială: ”Ne imunizăm sau nu ne imunizăm? Aceasta era întrebarea”.
Dar de ce nu iese să ne mai dea o rețetă-minune pentru coronavirus?
Anul trecut, ne dădea rețeta naturală pentru vaccinul antigripal. Desigur, o mare porcărie
”Am găsit pe un site cu trafic greu reteta naturistă a VACCINULUI ANTIGRIPAL. Rog nu-l faceți acasă, dacă nu vreți să se supere Tanti Pintea și Nenea Cercel, că nu le mai iese epidemia, nici macar pe hîrtie. Și apoi nu mai pupă nimeni comisioane din noile achiziții de vaccinuri. Și asta nu e frumos deloc!
1/4 cana usturoi pisat
1/4 cana ceapă tocată
1/4 cană ardei iute tocat
1/4 cană ghimbir ras
3 linguri de hrean ras
1 lingura cuișoare pisate
750 ml oțet organic de mere
Se așează totul într-un borcan de 1, 5 litri. Se completează cu oțet și se lasă la infuzat peste noapte. Se iau două-trei-patru linguri, la fiecare masă.”, era mesajul publicat de Olivia Steer pe pagina sa de Facebook. După cum vedeți, frumoasa noastră lua în derâdere treaba cu epidemia. Dar Ce să vezi? A durat puțin timp să avem chiar o pandemie.
Amintim că la acea vreme, Raed Arafat, șeful Departamentului pentru Situaţii de Urgenţă (DSU), desființa total remediul propus de Olivia Steer și avertiza că poate fi pusă în pericol viața oamenilor.
”Usturoiul și ceapa nu știu ce efect pot să aibă. Sunt sănătoase, dar asta nu înseamnă că vor crea imunitate împotriva unei boli care poate să ucidă pe cineva. Îmi pare foarte rău, dar nu ai cum să testezi astfel de remediu pentru că tu, dacă nu ai făcut gripă, pentru că sunt mulți care nu o fac într-un sezon și o fac în sezonul următor, cred că i-a protejat acest remediu, dar de fapt, științific, acest remediu nu prea protejează. Testările se fac în laboratoare, se fac cu cercetări care sunt autorizate și care sunt monitorizate și care au o metodologie. Nu poți să spui că am luat și nu am răcit, ca și cum remediul este bun. Acest lucru este o superficialitate și o gândire care nu poate decât să pună viața în pericol copiilor tăi sau rudelor tale.”, spunea Raed Arafat.
Nu știm unde s-a ascuns Olivia Steer, dar să stea acolo unde este, în autoizolare și să nu mai dea sfaturi de niciun fel în materie de sănătate.
https://www.dcnews.ro/cine-e-marea-absenta-din-romania-in-criza-covid-19-a-disparut-total-dinainte-ca-noul-coronavirus-sa-faca-ravagii_736098.html
Domnule profeor,
sa cautam in randurile premierilor, ministrilor de finante, ai sanatatii si ai directorilor, zic eu, din 2005-2018; 13 ani sumbri!