Jean Pârvulescu – un oltean năzdrăvan a cărui stea abia răsare

2014-06-07T17:43:24+03:007 iunie 2014|Doctrină naţionalistă, Textele altora|

Ţara ascunsă a lui

Jean Parvulesco

 

 

4 Comments

  1. MS 8 iunie 2014 la 6:14 pm - Raspunde

    A scris si Petru Dumitriu un roman Incognito, dupa ce s-a stabilit in Germania, aparut in 1962 (in franceza). Al lui Eugen Barbu a aparut intre 1975-1980 (4 vol.)

  2. vinereanu 8 iunie 2014 la 5:30 am - Raspunde

    cine este autorul acestei interventii? Claudio Mutti? textul este extrem de interesant, dar cu destule pete albe, cel putin pentru mine care nu sant un ‘initiat’, de aceea textul necesita explicatii suplimentare. cred ca si alti cititori se afla in aceeasi situatie.
    in ton cu se spune aci, nu trebuie sa uitam ca s-au produs, se produc si vor produce schimbari fundamentale in anii ce vor urma. orientarile spirituale, culturale si politice se vor schimba mereu pana in anul 2100, cand vom intra in Aquarius, fapt tinut secret cei ce cunoc situatia. toata lumea stie ca intram in Aquarius, dar aproape nimeni nu stie cand. deci intram intr-o noua era istorica care va dura aprox. 2160 de ani, atat cat dureaza orice astfel era istorica iesim dinzodia Pestilor care a inceput la 60 i. de Ch.
    Romania (Dacia) are ascendentul tocmai in Aquarius, de aceea va avea alt destin, mult mai stralucit, decat cel din ultimii 2160 de ani. nu este un secret daca spunem ca istoria se schimba fundamental la aprox, 2000 de ani. asta se vede cu ochiul liber
    ca sa intelegem situatia Daciei (Romaniei)sa urmarim putin evenimentele istorice. cu putin inainte de a se incheia era anterioara, cea a Berbecului, Burebista a intemeiat marele sau imperiu, dar care n-a rezistat, intrucat noua era a Pestilor tocmai incepea si care a fost dezastruoasa pentru Dacia care avea (are) ascendentul in Aquarius. la circa 150 de ani dupa aceea, Dacia a fost stearsa de pe harta ca entitate politica. a urmat un dezastru total de cca alti 1200 de ani, ca apoi sa apara micile state romanesti, intotdeauna la cheremul altora, ca sa se reuneasca in forma Daciei lui Decebal, abia in 1918!! ce nu s-a putut aproape 2000 de ani, s-a realizat intr-o fractiune de secunda, ca sa zicem asa. Mihai Viteazul a incercat, dar nu venise timpul.

    se prea poate ca unii sa stie aceste detalii si sa incerce sa opreasca sau cel putin sa devieze cursul istoriei, avand in vedere situatia dezastruoasa creata artificial dupa 1990!
    dar nimeni nu poate sa opreasca fortele misterioase al Universului, adica ale Destinului. anticii aveau o vorba: toti oamenii se tem de zei, dar si zeii se tem de destin.
    poate unii chiar doresc sa ne distruga pana la aprox. 2100, dar lucrurile se vor schimba rapid pana la acea data. lucrurile se precipita cu fiecare zi. poporul roman da semne de intarire, sa aiba mai multa incredere in sine, sa fie mai putin naiv, etc.
    prin urmare, cred ca nu este cazul sa disperam, ci sa luptam prin toate mijloacele sa iesim din marasmul actual si mai ales sa fim uniti.

  3. i nic carasteanu 7 iunie 2014 la 9:44 pm - Raspunde

    Incognito nu este al lui Eugen Barbu ?

  4. DACICUS 7 iunie 2014 la 7:27 pm - Raspunde

    „…călugărului rus Ivan Kulîghin (1885- ?), reprezentant al unui filon isihast ce urcă până la stareţul ucrainean Paisie Velicicovshi (1722-1794), care a trăit în secolul al XVIII-lea la mănăstirea Neamţ în Moldova şi apoi la Optina Pustîn.”
    Paisie (Platon) Velicicovski a trecut, mai intai, din Ucraina prin Moldova in Valahia, stabilindu’se la obstea Sfantului Nicolae, Facatorul de minuni. Dupa un periplu ceva mai lung, se indrapta spre Athos, unde va vietui cu mare folos duhovnicesc mai multi ani. Apoi se intoarce in Moldo-Valahia. Vietuieste o surta perioada la Manastirea Dragomirna. Dupa razboiul ruso-turc, cand o parte dinteritoriul Moldovei a fost cedat Austriei, Staretul, din cauza uneltirilor provocate de catolici a fost nevoit sa paraseasca Dragomirna. A primit de la ocarmuitorul Manastirii Secu invitatia de a se stabili in obstea acestuia. Domnitorul moldovean Grigore Ghica si mitropolitul i’au permis cu draga inima Staretului si obstii sale sa se stabileasca la Secu. Inacea vreme, numarul tuturor ucenicilor Staretului ajundese la trei sute cincizeci. In scurt timp ajunge la Manastirea Neamt, unde va ramane pana a adormit in pace in ziua de 15 noiembrie a anului 1794.
    La vestitul Schit Optina ajung invataturilr Parintelui Paisie, printr’o serie de fii duhovnicesti ai acestuia. Seria de renumiti stareti ce vor pastorii la Optina, vor urma invataturile Staretului Paisie.

Comenteaza

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Go to Top