V. Voinea
1 aprobat
v_voinea@yahoo.com
95.76.231.51

Părintele Ciprian la Moscova

Pr. Ciprian Mega după participarea la Festivalul de Film de la Moscova, în dialog cu Cristoiu sesizează esențialul a ce se petrece în jurul nostru: ”războiul absurd pare întreținut în dauna oamenilor”.
https://www.activenews.ro/opinii/Ion-Cristoiu-Cu-Ciprian-Mega-despre-aventura-sa-la-Moscova-si-cum-i-a-dat-un-ceas-lui-Vladimir-Putin.-INTERVIU-VIDEO-189030
În plus acest om curajos și curat merge acolo pe cont propriu, fără sprijinul autorităților/serviciilor, nu pentru a lua premii, a se căpătui și acoperi de onoruri pentru care mulți intelectuali se prostituează, ci pentru a trimite simbolic mesaje: la șovinismul lui Medvedev îi dă replica ”că românii nu doar că sunt o națiune, dar sunt un popor vechi, teafăr de multă vreme în conștiința europeană… un neam fără de care Europa ar fi arătat în culori urâte, încă de multă vreme”, iar lui Putin îi trimite deja celebrul său ceas cu 21 de rubini cu mesajul de a repara mecanismul stricat al lumii noastre. https://www.activenews.ro/stiri/ZiuaNews-Parintele-si-regizorul-Ciprian-Mega-il-contreaza-dur-pe-Medvedev-chiar-la-Moscova-Romanii-nu-doar-ca-sunt-o-natiune-dar-sunt-un-popor-vechi-teafar-de-multa-vreme-in-constiinta-europeana-.-Ce-a-zis-despre-Ciolacu-188939
Cam naive speranțe de la urmașii celor care secolul trecut somau populația europeană ”eliberată” cu: davai ceas, davai palton.
Percepția noastră de către politicienii și populația obișnuită rusă supusă propagandei oficiale e de inamici, dușmani, proști și idioți care nu trebuie luați în considerare, care trebuie din start disprețuiți. Mari savanți români (e.g. Ion Bostan, Mircea Ciuhrii) au descris șovinismul și răutatea la care au fost supuși cercetătorii și marile personalități creatoare din fostul imperiu sovietic, care nu aparțineau etniilor de la putere din imperiu (ruși, ucrainieni și evrei).
Candoarea și naivitatea Părintelui Ciprian la marile sforării și combinații internaționale și internaționaliste, ne prinde foarte bine pe noi ca neam și Părintele s-a dovedit a fi cel mai ilustru ambasador al nostru la Moscova! Să ne trăiască și s’o țină tot așa!