• Nea Nicule uita-te mata pe :
    http://wiki.verbix.com/Languag… sa vezi aria de raspandire a romanilor si daca nu ma crezi atunci sa mergem la cronicari sa aflam ca Ion Voda cel Cumplit in 1574 pomenea de „tara noastra a Moldovei de dincolo de Nistru” .Movilaul din Transnistria nu este opera Movilestilor ? Sa-l credem pe rusul Pavel Surmacov (citat de Iorga) care pe la 1799 spunea ca in Ovidiopol, Tiraspol, Grigoriopol, Dubasari (Movilau), Malaiesti majoritatea locuitorilor sunt moldoveni ?

    *

    *

    Nota redacției: Peste tot în lume, fluviile mari, ca și rîurile, sunt locuite de același popor pe ambele sale maluri. Nistrul, ca și Dunărea, nu a separat niciodată două popoare! Dunărea, cât este ea de lungă, este pe ambele maluri germană, apoi austriacă, slovacă, ungurească, sârbească, românească.

    Numai pRIN AMESTECUL DIN EXTERIORUL REALITĂȚII, al cancelarilor, Dunărea a fost făcută graniță de nord a Imperiului otoman și apoi graniță artificială între noi și bulgari. Majoritari până la 1880, de-o parte și alta a Dunării au fost românii! La fel, moldovenii, adică românii, de-o parte și alta a Nistrului!… Poate că și a Bugului, zic unii!