Despre Holocaust

Mesaje primite

 

 

 

 

From: Dumitru Buta
Sent: Wednesday, February 22, 2023 1:27 PM

 

Subject: Despre Holocaust

 

Claritatea morală făcută zob la Berlin în prezența cancelarului

Un memorabil episod de negaționism prin relativizare a Holocaustului a avut loc la Berlin, în prezența fizică a cancelarului Germaniei, Olaf Scholz, care nu s-a delimitat decât ulterior.

 

Mahmoud Abbas la Berlin

Liderul palestinian Mahmoud Abbas, care și-a luat în 1982, la Moscova un ”doctorat” cu dizertație negând exterminarea a șase milioane de evrei europeni de către naziști, a recidivat. De această dată a profitat de o invitație oficială în Germania, pentru a nega ieri, din nou, prin relativizare, Holocaustul.

În prezența lui Scholz, împreună cu care dădea o conferință de presă la Berlin, orașul în care s-a pus la cale și s-a transpus exterminarea fizică a tuturor evreilor, negaționistul Holocaustului cu sediul la Ramallah a declarat că israelienii ar fi comis ”50 de masacre asupra palestinienilor în 50 de sate, (egal) 50 de Holocausturi”. Scandaloasa afirmație nu e doar mincinoasă. Ori revoltătoare. E și un scandal moral, politic și diplomatic de dimensiuni fără precedent.

Ce s-a întâmplat

Nu doar ea iscă, pe drept, o amplă consternare și indignare. Care e cu atât mai legitimă, cu cât aserțiunea a fost articulată în condiții speciale, într-o anume țară, într-un anume cadru, în reacție la o întrebare de bun simț adresată lui Abbas de un jurnalist. Și a rămas prea mult timp fără replică.

Ziaristul întrebase dacă liderul palestinian nu consideră că ar trebui să ceară iertare Israelului pentru masacrul terorist comis la Olimpiada din septembrie 1972 de arabi palestinieni din ”Septembrie Negru,” grupare extremistă afiliată Fatah, deci organizației sale, OEP, conduse atunci de Yasser Arafat.

În loc să răspundă la chestiune, liderul organizației care a comis atunci măcelul soldat cu 11 sportivi israelieni asasinați de teroriști, precum și cu moartea unui polițist vestgerman, victime nu doar ale ucigașilor palestinieni ci și ale unui guvern german incompetent, a replicat prin negarea indirectă a Holocaustului declanșat de naziști în Germania hitleristă și în Europa ocupată. Genocid pe care l-a comparat cu presupuse, în fapt imaginare ”masacre multiple”, catalogate toate, in corpore, drept ”Holocaust”, întru minimalizarea exterminării genocidare a unui popor și a unei religii.

Contextul

Aceasta, după ce președintele palestinian a calificat la Berlin Israelul ca ”stat apartheid”. Or, despotul de la Ramallah refuză de două decenii să organizeze alegeri în teritoriile autonome, dar a fost totuși decorat acum o lună de Klaus Iohannis, la București, unde Abbas a fost tratat entuziast și numit ”președintele Palestinei”, semnându-se cu el, culmea, un acord ”antiterorist”.

La aberația despre apartheid a tiranului de la Ramallah, una promovată de organizația Amnesty International, care s-a făcut de rușine și în războiul ruso-ucrainean, cancelarul Scholz se așteptase. Așa că s-a delimitat imediat de ea, în timpul conferinței de presă, afirmând explicit că ”nu-și asumă” calificarea statului evreu ca regim de ”apartheid”. Bine a făcut.