Japonia lansează un grup de lucru pentru a analiza OZN-urile
OZN-urile trebuie luate în serios şi abordate prin prisma unor eventuale riscuri la adresa securităţii naţionale, susțin parlamentari japonezi. Aceștia au lansat joi un grup de lucru pe această temă, neglijată până în prezent de către autorităţile nipone, relatează AFP, potrivit Agerpres. Acest grup transpartinic, care include printre cei aproximativ 80 de membri ai săi mai mulţi foşti miniştri ai Apărării din Japonia, i-a cerut Guvernului de la Tokyo să îşi amelioreze capacităţile de detectare şi analiză a acestor „fenomene anormale non-identificate” (UAP în engleză – n.red.). „Ar fi extrem de iresponsabil din partea noastră să ne resemnăm cu faptul că ar fi vorba despre ceva ce pur şi simplu nu poate fi explicat şi să continuăm să practicăm politica struţului” în raport astfel de fenomene, a declarat recent un fost ministru nipon al Apărării, Yasukazu Hamada. „În Japonia, OZN-urile sunt în mod tradiţional percepute ca făcând parte din domeniul ocultului, care nu are nimic de-a face cu politica”, a subliniat luna trecută Yoshiharu Asakawa, un deputat al unui partid aflat în opoziţie. Dar dacă acele obiecte zburătoare neidentificate de dovedesc a fi „arme secrete cu tehnologie de vârf sau drone de spionaj deghizate, ele ar putea reprezenta o ameninţare importantă pentru securitatea naţiunii noastre”, a adăugat acelaşi parlamentar, membru al Partidului japonez al Inovaţiei. În Statele Unite, principalul aliat al Japoniei în materie de apărare, un birou dedicat cercetării UAP-urilor a fost creat în 2022 în cadrul Pentagonului. Serviciile de informaţii americane şi NASA colectează şi examinează la rândul lor date din acest domeniu. Biroul specializat din cadrul Pentagonului, denumit AARO, a anunţat în martie că nu a găsit „nicio dovadă empirică” ce ar permite să se ajungă la concluzia că anumite UAP-uri ar fi de origine extraterestră sau că administraţia americană ar ascunde astfel de dovezi. „Anchetele au permis să se determine că majoritatea observaţiilor au fost rezultatul unei identificări eronate a unor obiecte sau fenomene obişnuite” şi că majoritatea cazurilor care rămân deocamdată învăluite în mister ar putea avea o explicaţie banală dacă mai multe date precise ar fi disponibile, potrivit acelui raport întocmit de AARO. La începutul anului 2023, deja celebrul caz al balonului chinezesc care a survolat spaţiul aerian al Statelor Unite a ridicat vălul de pe anumite anomalii aeriene similare observate anterior, inclusiv în Japonia. Ministerul Apărării din Japonia a declarat la scurt timp după aceea că mai multe „OZN-uri” zărite în spaţiul aerian nipon în anii trecuţi erau cel mai probabil baloane-spion chinezeşti.
Regele Charles III al Marii Britanii a îndemnat la colaborare la lupta pentru pace.
autorIoana Andreescu
În discursul său a făcut trimiteri clare către actuala situaţie din Europa, unde Rusia a declanşat cel mai mare conflict după al Doilea Război Mondial invadând Ucraina.Regele a rostit un discurs pentru a-i comemora pe veteranii din Ziua Z şi pe cei care au căzut în timpul luptelor care au urmat Debarcării din Normandia.”Cât de norocoşi am fost noi, şi întreaga lume liberă, că o generaţie de bărbaţi şi femei din Marea Britanie şi din alte naţiuni aliate nu au tresărit când a venit momentul să înfrunte acel test”, a spus suveranul britanic.El a afirmat că este recunoscător pentru „hotărârea şi determinarea” acelei generaţii. „Cu cel mai profund sentiment de recunoştinţă ne amintim de ei şi de toţi cei care au servit în acel moment critic. Ne reamintim lecţia care ne vine din nou şi din nou de-a lungul deceniilor: Naţiunile libere trebuie să fie unite pentru a se opune tiraniei”, a afirmat Regele Charles, într-o aluzie la actuala invazie rusă din Ucraina.
Deşi numărul veteranilor este din ce în ce mai mic, odată cu trecere anilor, Charles, care încă se recuperează după cancerul depistat la începutul anului, a spus că a fost privilegiat să-i fi întâlnit pe distinşii luptători din Ziua Z. În timp ce oportunitatea de a asculta direct de la ei poveştile Debarcării scade, „obligaţia noastră de a ne aminti de ei, de ceea ce au reprezentat şi de ceea ce au realizat pentru noi toţi nu se poate diminua niciodată”, a spus Charles.”Acest început vital pentru eliberarea Europei a fost un vast efort aliat”, a subliniat el. „Uniţi au luptat împreună pentru o lume în care bunătatea şi onoarea să fie fundamentul vieţii oamenilor din fiecare ţară. Recunoştinţa noastră este de nezdruncinat şi admiraţia noastră eternă”, a arătat monarhul.De-a lungul coastei Normandiei, au avut loc joi ceremonii pentru a marca cea de-a 80-a aniversare a debarcării din Ziua Z. Evenimentele au început în zori, cu reconstituiri, survoluri militare şi servicii comemorative în mai multe locuri emblematice.
Regele Chales şi regina Camilla au adus un omagiu soldaţilor căzuţi la datorie în timpul evenimentului de comemorare la Memorialul britanic din Normandia din Ver-sur-Mer.Fiul său, William, prinţul de Wales, a participat la evenimentul de comemorare a soldaţilor canadieni de la Juno Beach alături de premierul Justin Trudeau.Preşedintele francez Emmanuel Macron a înmânat o serie de medalii Legiunea de Onoare, cea mai înaltă distincţie militară a Franţei, veteranilor – inclusiv britanicei Christian Lamb, care a ajutat la planificarea debarcărilor în timp ce servea în cadrul Serviciului Naval Regal Feminin al Marinei Regale.Iar preşedintele american Joe Biden a vorbit despre sacrificiul în numele libertăţii şi al democraţiei şi a spus că ucrainenii care se confruntă astăzi cu agresiunea rusă întruchipează aceeaşi luptă împotriva tiraniei.Joi după-amiază, veteranii şi peste 25 de şefi de stat, inclusiv preşedintele ucrainean Volodimir Zelenski, s-au reunit pentru o ceremonie comemorativă internaţională pe plaja Omaha.
Regina Camilla, cu lacrimi în ochi la evenimentul care marchează Ziua Z.
Miercuri, în Portsmouth, Anglia, a avut loc un concert comemorativ care a marcat opt decenii de la Ziua Z. Au participat regele Charles și regina Camilla care, de altfel, au și prezidat evenimentul. Veterani, invitați de renume și elevi au participat la evenimentul de pe Southsea Common. Portsmouth a fost locul în care zeci de mii de sol-dați au pornit spre Normandia pentru a participa la Operațiunea Overlord. Aceștia au stabilit un punct de sprijin pe coasta franceză și au avansat pentru a elibera nord-vestul Europei. Regina Camilla, în vârstă de 76 de ani, s-a îmbrăcat în roz la evenimentul care a comemorat cea de-a 80-a aniversare a Debarcării din Normandia. Pentru că a ales o culoare mai puțin obișnuită pentru acest eveniment istoric, ținuta reginei Camilla a atras toate privirile. Regina s-a îmbrăcat într-o rochie tip palton de culoare roz pal, pe care a asortat-o cu o pălărie în aceași nuanță și un colier din patru rânduri de perle.
Aveti aici Teoria conspiratiei…
https://www.youtube.com/watch?v=e2TyYNd7rnw