mihai
106 aprobate

ioncoja.rox
mihai.remion@yahoo.com
86.122.182.113

 

Daca as fi rautacios, v-as spune ca supararea si revolta dvs. pornesc, nu porneste. Dar nu sunt si nu va spun.
Si nu sunt nici suparat, nici revoltat. Doar constat ca va place sa sariti la beregata. De ce…cred ca nici dvs nu stiti.
Parerea doamnei Isfanoni este lipsita de obiectivitate? Si care ar fi o parere obiectiva, a dvs cand spuneti ca portul popular il avem de la romani? Serios? Italienii de ce nu il au?
Nu vedeti ca este specific zonei noastre, a Balcanilor? Cumva pt ca aici au trait tracii?
Dovada inatacabila ca dacii nu purtau alb? Cum spuneti, numai ca badea Cirtan tocmai ce coborase de pe columna si asta au spus-o chiar italienii. Probabil ca se dusese la Roma imbracat in rosu, galben, verde, albastru si mai stiu eu in ce alte culori.
Camasa era despicata in lateral poate pt a nu-i incomoda, fiind o imbracaminte zilnica. Azi costumul popular se poarta ocazional si posibil sa nu mai fie nevoie.
Snurul din jurul gleznelor putea fi doar un accesoriu util, in sensul ca tinea pantalonul strans pe picior, sau poate erau nojitele de la opinci care se legau in sus pe picior.
Din ce materiale isi faceau dacii imbracamintea? Din lana, din in, din canepa. Credeti ca fiecare tinuta era vopsita, nu purtau haine facute pur si simplu din materialul natural?
Statuile dacilor va demonstreaza culoarea hainelor? Cele facute din porfir rosu duc la concluzia ca se imbracau in rosu? Cele facute din marmura ne arata ca aveau tesaturi cu pete sau fire negre/gri? Ca doar marmura asa arata.
Imi pare rau, dar cautati argumente care nu inseamna nimic.
Toate cele sustinute de dvs mai sus pot fi combatute foarte usor: hainele lor s-au modificat de-a lungul timpului, lucru normal. Au observat ca pot folosi alte accesorii sau ca le pot imbunatati pe cele cunoscute. In privinta broderiilor apare imaginatia, prin urmare se diversifica.
Ce ar fi trebuit, sa raman portul identic? Numai asta v-ar fi convins?