|
9 iun. 2020, 20:14 (acum 14 ore)
|
![]() ![]() |
||
|
Omul care ne-a schimbat viața si ne-a transformat în „vedete”…

Facebook are AZI 2,65 miliarde de utilizatori, mai mult decât orice țară. 35% din oamenii care trăiesc pe Pământ au cont pe Facebook. La 19 ani Mark a lansat „thefacebook” o rețea socială dedicată studenților de la Harvard. Deși nu a fost prima rețea din campusul Harvard, succesul a fost fantastic. În trei săptămâni de la lansare, se înscriseseră … 10.000 de studenți de la Harvard. Numele de Facebook provine de la titlul revistei editate de universitatea Harvard, în care se prezentau pozele studenților din campus.
Spre deosebire de revista printată de universitate, pe „Facebook” utilizatorii puteau să-și editeze pozele, devenind mult mai „atractivi” decât în realitate. De asemenea puteau să-și treacă statusul personal: singur, destept, în căutare de o relație. Dintr-odată era mult mai ușor să cunoști o fată din campus.Apoi din oras… De asemenea, tocilarii din campus au putut să-și creeze avataruri și să devină Supermani virtuali.Si unii chiar erau!Rețeaua s-a răspândit rapid și în alte centre universitare: Stanford, Yale.„
Facebook” a atras rapid atenția oamenilor cu bani. Cu foarte mulți bani.Spre deosebire de celelalte rețele sociale, utilizatorii Facebook deveneau dependenți și stăteau pe site ore în șir.În România sunt 10 milioane de utilizatori de „Facebook” care stau în medie 5 ore/ zi pe Facebook, Facebook Messenger sau Instagram. Asemenea audiență nu a realizat nici măcar TVR când difuza serialul Dallas…
Mark Zuckerberg împreună cu Sean Parker (printre primii investitori) au avut ideea care a schimbat radical viața.Planetei !! Au introdus în „facebook” butonul like. Au studiat reacția oamenilor când primesc „un like” și au observat cum creierul produce cantităti mari de dopamină, serotonină și endorfine. Aceste substanțe chimice sunt denumite și hormonii fericirii…Oamenii au devenit dependenți de „like-urile” primite. Toți am devenit dependenți de aprecierea celorlalți… Ce facil…Până la „facebook” oamenii erau apreciați doar dacă făceau ceva deosebit: învățau bine la școală, erau buni sportivi, erau buni experți. „Facebook” a eliminat această barieră. Oamenii nu mai trebuie să învețe bine, să fie sportivi buni sau profesioniști excelenți, pentru a fi apreciați de ceilalți. Acum este de ajuns să pui o poză pe Facebook/ Instagram si sa te lauzi , pentru a primi ce avem nevoie toți: Aprecierea celorlalți…
Tineti-va bine:Mark Zuckerberg unul dintre bogatanii Lumii:a anunțat lansarea „Libra”, o nouă monedă virtuală. Acum sa vedeti…!
*
Nota redacției – Copiii mi-au făcut și mie un cont pe FB, dar până cum n-am călcat niciodată pe acolo…
Comenteaza