Xaeus xaeus.wordpress.com darth_overmind@yahoo.com 109.98.215.227 |
1. S-a intrat in a treia etapă. Rusii au tinut un from de 1000Km cu 100 000 de oameni. Prin comparatie, Hitler a atacat cu 6 milioane. 2. Urmeaza un picaj masiv al narativului oficial impus de la nivel înalt de ocupantul strategic. 3. La Teheran, lucrurile au stat cu totul altfel: – Erdogan caută o cale de a scăpa de sabotajele financiare pe care le tot îndură în ultima perioadă. De fiecare dată când americanii se supără, se trezeşte că-i prăbuşesc lira. Aşa se face că scopul principal al lui Erdogan NU a fost grâul de pe Marea Neagră, ci un acord bilateral cu Rusia prin intermediul căruia să achiziţioneze produsele ruseşti(hidrocarburi, grâu si altele) cu lire, iar ruşii să achiziţioneze produsele turceşti cu ruble. – Iranienii au o problemă alimentară. De aceea au nevoie de Rusia ca de aer. Problema au rezolvat-o în această întâlnire dându-le ruşilor fix ceea ce le trebuia. Contra hranei, Putin a pus mâna pe gazul iranian, adică a doua rezervă de gaz a lumii! Ocupantul stategic americanoid ramane in izmene rupte. Va fi tradat sever inclusiv de tari UE. S-au saturat toti pana in gat de „demoncratia” si „pacea” lor prin jaf si bombardare. |
Asta cu frontul de 1000km/100000 de oameni era posibil de acum aproape 100 de ani si a fost realizata de romani.
Din filmul „Eroism şi jertfă pe Frontul de Est”: „2000 de inşi am păzit 20 de kilometri de ţărm, cu o puşcă la doi oameni… pe frigul ăla. Cum rezistau săracii?… Le scoteam cizmele cu carne cu tot! Dar au stat în tranşee de piatră, au săpat tranşee de-alea de piatră domnule. Şi-au făcut datoria cum au putut. N-au fugit!” – dr. Iosif Niculescu, 96 de ani, veteran de război.
Calculati cati oameni inseamana la 1000km !
PS: O fi atacat Hitler cu 6 milioane de soldati, dar URSS a scos din nesfarsitele lor teritorii aprox 27 de milioane. Numar extras din Pierderile militare ale Uniunii Sovietice în Al Doilea Război Mondial 1939-1945: Morți și dispăruți:8,806,453 ; Răniți și supraviețuitori:14,968,836
Uniunea Europeană investește în apărare printr-un proiect comun de achiziții
sursa – traducere mecanica:
L’Union européenne investit dans la défense avec un projet d’achats conjoints
Auteur(s)
FranceSoir
Publié le 20 juillet 2022 – 14:50
https://www.francesoir.fr/defense-europeenne-vers-des-achats-armes-en-commun
Autor(i)
FrantaSeara
Publicat pe 20 iulie 2022 – 14:50
Imagine
UE, spre achiziții comune de arme?
La arme, europeni!
FREDERICK FLORIN / AFP
Pe 19 iulie, inspirată de achiziția în comun de vaccinuri, Comisia Europeană și-a anunțat dorința de a crea un nou instrument bugetar menit să stimuleze achizițiile comune de contracte de arme între țările membre. În timp ce statele membre s-au străduit din martie să aprovizioneze Kievul cu arme și echipamente, această propunere subliniază lipsa de investiții a Uniunii Europene în apărare și securitate; stocurile sunt aproape goale.
Încurajarea statelor membre să cumpere armament comun
Pentru a-și consolida industria, Uniunea Europeană (UE) propune un pachet de 500 de milioane de euro – care va fi preluat de la bugetul european, care urmează să fie cheltuit până în anul 2024. Acest lucru ar trebui să permită statelor membre să finanțeze parțial achiziții comune de apărare: anti -avioane si rachete antitanc, artilerie usoara sau grea etc.
Citește și: Războiul din Ucraina dezvăluie neajunsurile noastre în ceea ce privește apărarea și securitatea Franței
Încurajarea țărilor membre UE să achiziționeze în comun arme este obiectivul Comisiei. Acest instrument financiar se referă doar la achiziții de la companii de arme stabilite în UE, care nu scapă de controlul european. Achizițiile vor putea fi făcute și de la companii cu sediul în UE, dar sub control străin, cu condiția să îndeplinească criteriile riguroase ale Fondului European de Apărare (EDF), creat în 2017.
Vin după război?
Pentru Bruxelles, este esențial să se modernizeze apărarea, ale cărei armament datează din epoca sovietică, dar și să investească mai mult în sistemele de apărare aeriană. Dacă obiectivul este de înțeles, momentul pare riscant.
După ce s-a golit de mijloacele sale de susținere a Ucrainei, sub conducerea Statelor Unite și a „ frontului anti-Putin ”, Uniunea Europeană își dă seama că trebuie să investească în apărare!
Vezi și: Trasabilitatea fondurilor către Ucraina este pierdută
Cu alte cuvinte, această finanțare parțială a achizițiilor comune ilustrează eșecurile sistemelor europene de apărare . Pe acest subiect, Le Figaro relatează că, între 1999 și 2021, „cheltuielile combinate ale UE pentru apărare au crescut cu doar 20%, față de 66% pentru Statele Unite și aproape 300% pentru Rusia” . La aceasta, putem adăuga că în cursul anului 2021, statele membre au investit în comun doar pentru 11% din investițiile militare… Cu mult în urma celor 37% planificate inițial pentru 2017 de Comisie! Optimistă, încă intenționează să perpetueze instrumentul pentru a permite statelor membre să coopereze militar.
„Ambiția este să mergem mult mai departe”
Instrumentul de finanțare propus de UE intenționează să plătească între 10 și 20% din suma totală a fiecărei premii comune. Și de îndată ce a fost lansat, Uniunea țintește deja „mai departe” . Pentru Thierry Breton, comisarul pentru piața internă, „este într-adevăr un proiect pilot”, a cărui „ambiție este totuși să meargă mult mai departe, cu un instrument care va fi durabil” .
Acesta este un pas înainte crucial pentru UE, potrivit cercetătorului Grip Federico Santopinto. El susține că „pentru prima dată, bugetul UE va face posibilă finanțarea achiziției de echipamente militare, ceea ce constituie un pas major către integrarea europeană a apărării” . Și să continuăm: „ Într-un moment crucial, Comisia urmărește să coordoneze cheltuielile militare ale statelor membre astfel încât să se facă într-o logică europeană și să evite astfel o fragmentare a capacităților de producție ale UE” .
Cu toate acestea, conform Hélène Masson , cercetător la Fundația pentru Cercetare Strategică, „situația capacității (a fiecărei armate) este întotdeauna foarte eterogenă de la un stat la altul” . Pe scurt, dacă intenția pare bună, realitatea de pe teren pare (încă) să dăuneze Uniunii Europene: visul unei Europe puternice și unite este încă departe .
Vezi și: Vor război total, dar pe calea lașă