Stimate domn, e ultima mea postare pentru dumneavoastră pe acest subiect!
Vă reamintesc, Horia Sima a scris Istoria Mişcării Legionare! Nu l-a obligat nimeni!
Mai mult, ca „istoric” din interiorul organizaţiei (pentru mult timp: chiar de la vârful ei!), devine de-a dreptul suspect să nu clarifici tocmai acea perioadă tulbure, pentru care te acuză nu numai duşmanii ci chiar unii dintre foştii camarazi…!
S-o luăm metodic, deşi ştiţi foarte bine (!!!), a scris:
– Istoria Mişcării Legionare, 1972 (cuprinde perioada de la începuturile MIşcării până la alegerile din decembrie 1937);
– Sfârşitul unei domnii sângeroase, 1977, perioada decembrie 1939 – 6 septembrie 1940;
– Era Libertăţii I, 1982;
– Era Libertăţii II, 1986; – ambele cuprind perioada Statului Naţional Legionar – sept 1940 – ian 1941;
– Prizonieri ai puterilor Axei, 1990 – perioada 1941 – 1944;
– Guvernul Naţional Român de la Viena, 1994, perioada 1944 – 1953 (echipa Golea – Tănase – Samoilă).
Toate aceste lucrări, luate cronologic, reprezintă istoria Mişcării legionare până în 1953 – fără perioada de care v-am scris (restul miilor de pagini reprezintă lucrări de doctrină legionară, circulări, episodul Iorga – Madgearu, interviuri, studii, articole etc). Cum e posibil!?!
Nu sunt un fan al lui Horia Sima (Dumnezeu să-l ierte şi să-l odihnească!), dar pe lângă nenumăratele calităţi, a făcut şi greşeli, chiar şi mari greşeli!
Dumneavoastră aţi scris o pledoarie, deci, l-aţi studiat mult mai bine! Atunci, vin cu rugămintea de a preciza dumneavoastră în ce lucrare tratează acea perioadă! De abia aştept să o citesc….!

Cu tot respectul!

*

Nota redacției: Este o întrebare corectă, pusă de o persoană care l-a citit atent pe Horia Sima. Sincer vorbind, mi-ar părea nespus de rău dacă acuzatorii lui Horia Sima vor fi confirmați în viitor! Întrebarea de mai sus poate primi un răspuns în câteva zile, dacă acest răspuns este unul favorabil pentru cel acuzat…