Selectează comentariul
Calin Kasper
calin.kasper@gmail.com
188.24.77.164
Daca nu ati platit cei 150 de lei, nu aveti de unde sa stiti ce contine formularul. Asa ca, pana ce nu comenteaza unul care a platit, deci care e in cunostinta de cauza, parerile celorlalti sunt apa de ploaie. Eu nu consider ca procedura este aiurea si nici o pacaleala. Asa se proceda si cu cei care doreau sa intre in Legiune. Aveau de absolvit o ucenicie grea, pana cand sa-i convinga pe cei din cuib ca merita sa fie camarazi cu ei.
Procedeul este justificat, fiindca e un prim ciur de selectie. Cine nu crede nelimitat in idee si in Calin Georgescu, sa ramana pe dinafara. Cine crede, merge mai departe. Iar Calin Georgescu a precizat clar ca Firma care face portretul celui care vrea sa fie sustinator al „Pamantului Stramosesc”, trebuie sa indeplineasca niste criterii de integritate. Iar banii raman la firma de consultanta, Asociatia lui Calin Georgescu neavand nici un profit. Calin Georgescu nu are nevoie de oameni nehotarati, sau care se sperie de la inceput. Eu, cand am aplicat odata la un loc de munca in Germania, am platit pentru intermedire la o firma de profil 500 de Euro. Firma mi-a periat documentele si CV-ul si mi-a asigurat si interviul. Asa se procedeaza in toata lumea.
Daca voi credeti ca firma aia ia 150 de lei de pomana, e dreptul vostru s-o faceti. Dar sa comenteze unul care stie despre ce e vorba.
Dar fiindca nici unul din noi, la ora asta, habar nu are ce se ascunde dupa cei 150 de lei, sa o luam logic. Presupunand ca stim cu totii cine este Calin Georgescu, crede cineva ca omul acesta s-ar compromite cu o astfel de gainarie? Cei care ii pun acestui om in carca asemenea ganduri, de fapt isi proiecteaza propriul lor comportament, daca ar fi ei in locul lui Georgescu. Asa i-ar duce minte pe ei: sa faca o potlogarie si sa fuga cu banii. Ei nu pot concepe ca sunt oameni care ard pentru o idee, pe care o considera sfanta si careia isi inchina viata, ca sa o realizeze. Un exemplu pe care il avem in fata ochilor, este chiar domnul Profesor Ion Coja. Pentru ce tine acest blog, de ani de zile, in viata? Nu cumva din cauza unor idealuri, in care domnia sa crede? Si daca avem in fata ochilor un exemplu viu, de ce sa-i refuzam, fara dovezi, lui Calin Georgescu, calitatea de a fi om bine intentionat si de caracter?
Doctrina Mişcării Legionare e mai vie ca oricând
Cu câteva zile în urmă, a fost postat pe blogul ioncoja.ro un articol, care conţinea mailul trimis de Asociaţia „Pământ Strămoşesc” tuturor acelora care şi-au exprimat dorinţa de a deveni membri sau susţinători ai acestei organizaţii, condusă de Călin Georgescu. Acel mail l-am primit şi eu şi-i ştiam conţinutul. Doritorii erau invitaţi să completeze un chestionar, activitate care fusese încredinţată de Asociaţie unei firme specializate în evaluări, firmă cu sediul în Singapore, care poartă numele de „Great people inside”, sucursala românească având sediul în Braşov.
Autorul postării era năcăjit că evaluarea costa 150 de lei, ceea ce părea să nu fi fost luat în calcul de respectivul. Pentru asta se întreba dacă nu e o şmecherie la mijloc. Mailul mai atenţiona că numai completarea acelui formular nu asigura automat acceptarea, răspunsul evaluării putând fi şi negativ, adică să nu fii primit în Asociaţie. Deci, afirma omul nostru cu năduf, dai 150 de lei şi s-ar putea totuşi să ţi se trântească uşa-n nas! Deci, cu alte cuvinte, şi refuzat, şi cu banii luaţi!
Eu am postat un comentariu în care am respins insinuările că ar fi vorba de o pungăşie. Statutul moral al domnului Călin Georgescu exclude din start un astfel de comportament. Dar, aceşti 150 de lei aveau şi rolul unui prag de poticnire, pe care cei nehotărâţi nu-l vor trece. Asta era şi intenţia. Doar cei care sunt empatici cu doctrina Asociaţiei şi au aceleaşi convingeri, aveau să completeze chestionarul, ceilalţi rămânând pe dinafară. Pentru că la ora postării nimeni nu văzuse formularul, am cerut celor care doreau să comenteze negativ să se abţină, atâta vreme cât nu au văzut acel formular buclucaş şi deci, nu aveau habar ce se ascunde în spatele lui.
Mailul cu pricina a fost trimis pe data de 9 noiembrie, eu trebuind să aştept să găsesc o modalitate de a plăti cei 150 de lei, fiindcă nu posedam mijloacele potrivite pentru a plăti online taxa cerută.
Abia azi, 15.11.2021, am reuşit să efectuez plata şi am completat formularul.
După conţinutul celor vreo 150 de întrebări cuprinse în chestionar, reieşea că sunt destinate celor care aplică pentru un job. Angajatorul căuta să afle dacă cel care aplică, are anumite abilităţi legate de modul în care se comportă în societate şi ce fel de caracter are. Totuşi, chestionarul nu era nepotrivit pentru „Pământul Strămoşesc”.
Fiecare întrebare (sunt şi afirmaţii, nu numai întrebări) avea sub ea patru cerculeţe, în care aveai dreptul să bifezi unul singur. Trebuia ales cerculeţul care te reprezintă cel mai exact, cu opţiunile Deloc de acord, Oarecum în dezacord, Oarecum în acord, Complet de acord. Iată şi câteva exemple de enunţuri:
1) Mă deranjează foarte tare nedreptatea
2) Mă deranjează foarte tare atunci când nu se respectă programul unui eveniment la care particip.
3) Când cineva are nevoie de atenţia mea, încerc pe cât posibil să-l ajut.
4) Mă simt fericit atunci când ajut la satisfacerea nevoilor celorlalţi.
5) Punctualitatea şi stricteţea mă definesc în totalitate.
6) Ofer ajutor prietenilor fără să aştept ceva în schimb.
7) Răspund cu uşurinţă la apelurile de ajutor.
8) Întotdeauna îmi ţin promisiunile.
9) Ofer sprijin celor care au nevoie.
10) Sunt bucuros când îi pot ajuta pe ceilalţi.
11) Mă pot pune în locul celuilalt, pentru a-l înţelege.
12) Consider că sunt un bun ascultător.
13) Spun lucrurilor pe nume.
14) Sunt genul de persoană care se ghidează după un set de valori şi principii ale organizaţiei, atunci când iau decizii legate de job.
15) Ajut, fără a aştepta ceva în schimb, când un coleg are nevoie.
16) Cei din jurul meu ştiu că se pot baza pe mine oricând.
17) Iau apărarea colegilor mei, atunci când sunt nedreptăţiţi.
18) Îmi place să ştiu exact ce am de făcut la locul de muncă.
Sper că nu aţi uitat că firma de consultanţă are sediul în Singapore, ceea ce mă face să cred că sucursala din Braşov a primit chestionarul gata întocmit, pe care l-au tradus doar din engleză, fără nici o contribuţie proprie.
Să analizăm acum cele câteva exemple, ca să ne dăm şi noi seama cam ce fel de oameni îşi doresc agajatorii internaţionali în firmele lor.
Dar mai înainte să ne reamintim definiţia dată de Corneliu Zelea Codreanu Legii Ajutorului, ca să ştim despre ce vorbim: „Ajută-l pe cel aflat în nevoie: Nu-l lăsa!”
Observăm că se cere în primul rând de la candidat ca să respecte Legea Ajutorului: Întrebările 3, 4, 6,7,9,10,15,16 (în chestionar sunt mai multe!) se referă tocmai la acest aspect.
Legea Onoarei din doctrina legionară, impunea legionarilor un comportament care le cerea ca, „Decât să învingă printr-o mişelie, mai bine să cadă cu onoarea nepătată.” Această lege se regăseşte la punctele 1,13 şi 17.
Corneliu Zelea Codreanu cerea celor care doreau să-l aibă ca şef, „să fie disciplinaţi şi să-şi urmeze şefii şi la bine, şi la rău, căci numai aşa vor învinge.” Legea Disciplinei se regăseşte la punctele 2, 14 şi 18.
Nu cred că ar exista vreun angajator, care să nu zâmbească cu gura până la urechi, când i s-ar propune să introducă în doctrina firmei lui, cu mici adaptări, Legea Muncii a lui Codreanu: „Munceşte legionar, munceşte cu drag. Răsplata muncii să nu-ţi fie banul, cu mulţumirea că ai pus o cărămidă la înflorirea României şi la creşterea Legiunii.”
Corneliu Zelea Codreanu are pe lângă cele 6 Legi, obligatoriu de respectat de către legionari, şi două „Griji”. Prima dintre ele este Grija punctualităţii şi a ţinerii de cuvânt. Curios este că şi angajatorii din toată lumea împărtăşesc acelaşi punct de vedere, reflectat la punctele 5 şi 8. Grija inimii bune se regăseşte în punctul 11.
Cu alte cuvinte, chestionarul respectiv are foarte multe puncte comune cu doctrina legionară. Şi atunci, mă întreb, de ce este atât de ostracizată Legiunea „Arhanghelul Mihail”, înfiinţată de Corneliu Codreanu şi încă 4 camarazi în data de 24 iunie 1927, când valorile pe care ea le impune celor care vor să-i treacă pragul, sunt cerute în mod expres de toate întreprinderile din lume pentru angajaţii lor? De ce nu sunt toate aceste intreprinderi considerate legionare şi pe cale de consecinţă, să fie interzise? Şi să li se impună să angajeze doar pe cei care mint, sunt leneşi, linguşitori, fără demnitate, fără nici un crez şi care nu ştiu ce e aia să-ţi respecţi cuvântul dat? Deci, dacă toată lumea fuge după oameni care pot fi acuzaţi că au apucături legionare, ce sens mai poate avea vreo acuzaţie venită de la cineva cu apă-n creier, care s-ar trezi să acuze Firma din Singapore şi Asociaţia „Pământ Strămoşesc” că ar fi de sorginte legionară?