Eu nu exclud ca Rusia va fi cumparata in parte de China. Cand hidrocarburile nu vor mai fi relevante, Rusia va da de fundul sacului si vor incepe sa vanda. In prima instanta chinezii probabil vor achizitiona ce considera mai performant, mai modern si upgradabil din arsenalul nuclear al Rusiei. Apoi…land…teritoriu. gen Siberia, target resursele. Nu cred ca Rusia in ca. 15-20 de ani va mai juca un rol semnificativ pe plan mondial. Nu-s profet, ma pot insela, dar cam asta cred ca se va intampla. |
Rusia mai exporta si armament de prima calitate,
Au creat acum un avion mai mic, de un loc si cu un singur motor, care sa-l concureze pe americanul celebrul si inestimabilul ca pret de productie F-50, Avionul se numeste Sah-Mat si este expus la expozitia de armament MASK de langa Moscova, dechisa in aceasta perioada.
Este facut pentru a fi vandut in tarile mici ca Vietnam, Egipt, Maroco si chiar India. Asta inseamna largirea pietii pentru armament a rusilor si restrangerea pentru ceilalti mai putin competitivi.
S-500
– noul sistem de apărare aeriană hipersonică S-500 al Rusiei doboara racheta balistică
Sistemul rus de apărare aeriană cu rază lungă de acțiune S-500 a intrat în producție în 2018, iar în prezent este în testare, intrarea în funcțiune urmând să aibă loc până la jumătatea anului 2022. În august 2020, vicepremierul Yury Borisov a anunțat începerea testelor de stat ale S-500, cel mai recent test punând sistemul de armament împotriva unei ținte balistice de mare viteză, potrivit unui comunicat al Ministerului Apărării. „La terenul de antrenament Kapustin Yar, cel mai nou sistem de rachete sol-aer S-500 a efectuat teste de luptă trase la o țintă balistică de mare viteză”, a declarat ministrul, adăugând că testul a avut succes. „După finalizarea întregului ciclu de teste, este planificată livrarea primului sistem S-500 unității de apărare aeriană din regiunea Moscovei”, a continuat acesta, adăugând că testul a confirmat caracteristicile tactice și tehnice și fiabilitatea ridicată a sistemului. Moscova a fost mult timp prioritatea pentru implementarea celor mai avansate sisteme de apărare cu rază lungă de acțiune – în special a celor cu aplicații strategice – de la primul sistem de apărare aeriană de acest gen din lume, S-25 în anii 1950, până la S-400 în 2007, care a precedat direct S-500.
S-500 nu este destinat să înlocuiască S-400, care va rămâne în producție mulți ani de acum înainte, și are un rol diferit, care pune un accent mai mare pe neutralizarea obiectivelor de mare valoare.
Noul sistem de arme poate neutraliza țintele spațiale, inclusiv sateliții și aeronavele spațiale, precum și rachetele balistice cu rază intercontinentală, aeronavele hipersonice, bombardierele și aeronavele grele de sprijin, ar fi avioanele de avertizare timpurie aeropurtate. În schimb, S-400, deși este capabil să angajeze multe dintre aceste ținte, este, de asemenea, optimizat pentru a neutraliza țintele inferioare, cum ar fi avioanele de vânătoare, și poate, în consecință, să angajeze până la 80 de aeronave simultan.
Potrivit surselor, S-500 are o rază de acțiune de 600 km împotriva avioanelor inamice – de departe cea mai lungă din lume – S-400 fiind limitat la 400 km, iar sistemele occidentale limitate la aproximativ 200 km. Acest interval de angajament va permite Rusiei să atingă obiective mai profunde în Europa, în special dacă S-500 este desfășurat la Kaliningrad sau dacă Rusia obține permisiunea pentru o desfășurare în Belarus. Desfășurarea în Insulele Kuril, unde Rusia a desfășurat în decembrie 2020 cel mai recent și mai scump sistem activ de apărare aeriană cu rază lungă de acțiune S-300V4, ar fi, de asemenea, un potențial schimbător de joc pentru securitatea frontierelor est-asiatice ale țării. Posibilitatea integrării S-500 pe nave de război de suprafață a fost, de asemenea, ridicată, ceea ce ar permite navelor din apele internaționale să angajeze ținte foarte departe în interior.
Sursa: https://militarywatchmagazine.com/article/s500-downs-ballistic-missile-in-test
Traducerea CD
Domnule,
Cu Sistemele S-500 cam aveti dreptate, dar nu cunoastem in detaliu capacitatile bruiaj ale aeronavelor specializate si ale altor mijloace ale americanilor!
*Povestea cu avionul ce va fi vandut unora (Vietnam, Egipt, Maroco si chiar India) …. destinatarii cam spun totul!
In plus, avioanele US, F22, F35 sunt si vor fi superioare celor rusesti, intrucat avionica le este superioara si nimeni cu face curse si liniute in spatiul aerian! Au posibilitatea de a fi alimentate in aer, port-avionele le proiecteaza cat mai aproape posibil, radiolocatoarele si sistemele de bruiaj de la bordul lor sunt net superioare!
Profetia nu’i doar o fudulie. Si nimeni nu e profet in tara lui chiar daca se refera la alte tari.
Hirocarburile vor ramane o necesitae si inca din ce in ce mai acuta nu pentru carburantii pe care ii da transporturilor ci si pentru derivatele de petrol intrebuintate in industrie si farmacie.
De ce sa cumpere China teritoriu cand au acces la resursele siberiene, iar rusii au armament competent si traditie sa apere teritoriul lor.
Cei care isi fac vise umede privind ajungerea rusilor la fundul sacului vor fi mereu dezamagiti, resursele rusesti nu se rezuma doar la hidrocarburi, ci ei au si resurse umane, bine educate, instruite si cu o platforma de informatii bine deschisa. Stiu sa-si vada de interesele lor mai bine ca altii.
NATO incercuind Rusia nu face altceva decat sa forteze Rusia sa-si apropie din nou fostele republici sovietice si sa creeze un bloc cooperatist deja conturat de Consiliul de la Shang Hai si Uniune Asiatica recent infiintata.
Tari ca India, Pachistan, Turcia, Afganistan si altele au cerut statut de observatori ai Cooperativei de la Shanghai. Deci tari care nu se agreaza intre ele ca China- India, India-Pachistan, Pachistan-Turcia, totusi au gasit o cale de colaborare cooperatista.
Romanii nu cunosc noile fatete si instrumentele noilor relatii economice care au inceput sa ia loc in Asia de Sud Est. China este promotoarea relatiilor bazate pe avantaj reciproc si neamestecul in treburile interne si asta ii da credibilitate si suport.
Romanii, saracii, nu au mai auzit de „avantaj reciproc si de neamestecul in treburile interne” de cand a fost impuscat Ceausescu, care stia el ce spune, dar nici bietii romanii n-au mai avut parte de ele sau de vre-un lider capabil sa le practice.