CD
1.128 aprobate

denitsoc@gmail.com
75.57.36.95

 

ISPĂȘIREA NORVEGIEI PENTRU SABOTAJUL NORD STREAM
De M. K. Bhadrakumar

Celebrul jurnalist american Seymour Hersh a dezvăluit sabotajul conductelor de gaz Nord Stream de către SUA și Norvegia în septembrie 2022.
Întâlnirea miniștrilor apărării din Grupul de contact pentru apărare al Pentagonului din Ucraina în format „Ramstein” de la Bruxelles din 14 ianuarie nu a făcut niciun anunț major cu privire la furnizarea de arme ofensive la Kiev.

Dar președintele american Joe Biden este așteptat în Polonia la începutul săptămânii viitoare și ar putea avea o altă întâlnire față în față cu președintele ucrainean Vladimir Zelensky. Probabil că Biden intenționează să facă furori înainte de a-și declara candidatura pentru alegerile prezidențiale din 2024.

Administrația Biden speră să împingă Germania pe frontul de război din Ucraina, dar întâlnirea de la Bruxelles s-a încheiat fără concluzii. Mai târziu, conferința de presă a secretarului american al Apărării Lloyd Austin a avut un aer de vid, lipsit de conținut.
Pe acest fundal tulbure, tot ceea ce ar spune secretarul general al NATO Jens Stoltenberg a fost că se discută despre furnizarea de avioane militare către Ucraina, dar aceasta nu este o problemă urgentă.

Potrivit acestuia, conflictul actual este o „luptă a logisticii” și a muniției, așa că alianța nu are nevoie atât de mult să ofere Ucrainei noi arme, cât să se asigure că tot ceea ce a fost deja livrat funcționează. Stoltenberg a subliniat necesitatea de a respecta promisiunile privind vehiculele de luptă ale infanteriei germane Marder, americanul Bradley, precum și tancurile germane Leopard 2.

Cel mai mare anunț făcut de Austin marți a fost despre decizia guvernului norvegian că va oferi Ucrainei 7,5 miliarde de euro în asistență militară și civilă în următorii cinci ani.

El l-a numit asta „un angajament foarte semnificativ”.
Austin s-a prefăcut că nu i-a trecut niciodată prin minte de ce Norvegia face un gest atât de măreț, care este în realitate un act patetic de ispășire pentru distrugerea gazoductelor Nord Stream. Acolo atârnă o poveste.

Bineînțeles, reuniunea de la Ramstein nu a discutat despre raportul-bombă al lui Seymour Hersh, un jurnalist de investigație cu un istoric de apariție a unor povești majore, despre modul în care SUA au redus conductele de gaze Nord Stream ale Germaniei la „o bucată de metal pe fundul mării. ” — pentru a împrumuta cuvintele nemuritoare ale Victoriei Nuland, subsecretarul de stat al SUA — în timp ce conflictul din Ucraina făcea furie.

Potrivit sursei lui Hersh, decizia de a sabota conducta a venit direct de la președintele Biden, iar dezbaterea ulterioară secretă în cadrul administrației americane, care a durat aproximativ 9 luni, a fost despre cum să atingem obiectivul fără a fi prins.

Raportul lui Hersh din 8 februarie dezvăluit scria că marina norvegiană a fost cea care a găsit în cele din urmă locația optimă pentru aruncarea în aer a conductelor Nord Stream 1 și 2. Astfel, pe 26 septembrie 2022, un avion de supraveghere P8 al Marinei Norvegiene a aruncat o geamandură sonar într-un zbor aparent de rutină, declanșând explozibili C4 de mare putere care fuseseră plantați pe conducte.

Hersh a explicat ziarului german Berliner Zeitung că Norvegia a fost interesată în mod deosebit de a reuși cu succes complotul împotriva conductelor Nord Stream.
În cuvintele sale, „Norvegia era interesată de creșterea veniturilor și, prin urmare, de creșterea volumului livrărilor sale de energie către UE, către aceeași Germania.

Și ce vedem după misiune?
Norvegia a reușit. Exporturile (de energie) au crescut pe fundalul unei ostilități semnificative față de Rusia.” Norvegia a fost atrasă de proiectul de sabotaj al lui Biden ca o muscă către borcanul cu miere, deoarece ar fi câștigat fabulos din punct de vedere financiar dacă ar ajuta armata americană să distrugă conductele Nord Stream în apropierea apelor daneze și să înlocuiască Rusia ca principală sursă de gaz natural prin conducte a Germaniei.

Cu siguranță, Norvegia a ucis. Prada este estimată a avea peste 100 de miliarde de dolari până acum! Norvegia a furnizat 33% din necesarul de gaze ale Germaniei în 2022, devenind cel mai mare furnizor al țării.

Experții estimează că „Poziția Norvegiei ca furnizor cheie de energie pentru Germania va crește în continuare în anii următori, inclusiv din cauza noilor câmpuri arctice care vin în funcțiune și a noilor descoperiri deasupra Cercului Arctic… Producția extinsă deasupra Cercului Arctic, care sosește din zăcământul Irpa, la 340 km vest de Bodø, programat să intre în funcțiune în 2026, precum și noi descoperiri în Marea Barents, inclusiv una făcută în 2022, în apropiere de Goliat, vor fi cheie pentru menținerea producției de vârf.

„Cu Germania în mare măsură deconectată de la gazoductul rusesc, ușa Norvegiei de a-și extinde în continuare cota de piață și de a se stabili ca furnizorul principal de gaze al țării rămâne deschisă.”
În mod ironic, la o conferință de presă comună cu cancelarul german Olaf Scholz în august 2022, premierul norvegian Jonas Gahr Støre a susținut că „Norvegia va livra cât mai mult gaz Germaniei”. Desigur, ceea ce nu i-a spus lui Scholz a fost că Norvegia era pe cale să execute un proiect pentru a transforma Germania, cel mai mare consumator de gaze naturale din Europa, ca o piață captivă pentru aceasta foarte curând.

De fapt, Norvegia a aruncat în aer conductele Nord Stream doar o lună mai târziu, pe 22 septembrie.
Norvegia își dorește acum imaginea de țară bogată, capabilă de faptele bunătății umane, care împarte cu generozitate 7,5 miliarde de euro (din profitul extraordinar de 100 de miliarde de dolari din prada germană) cu Ucraina. Și Austin îl anunță ca pe un gest măreț de a contracara „agresiunea” rusă!

Această pantomimă sordidă provoacă un gâfâit neîncrezător. Nu se poate decât să-ți fie milă de națiunea germană care este înșelată în aceste vremuri tumultuoase de un guvern mediocru de politicieni neexperimentați și dubioși, care nu îndrăznesc să apere interesele de bază ale țării lor împotriva agresiunii americane.

Ministrul rus de externe Serghei Lavrov a fost clar când a vorbit pe larg pentru prima dată despre conductele Nord Stream și despre articolul lui Seymour Hersh la o întâlnire de lucru din 15 februarie cu șefii birourilor de presă străine acreditate în Rusia:
„Scopul principal a fost să împiedice Germania să se simtă confortabil în sfera energetică și să primească gaz prin aceste două conducte, care au fost finanțate de companii din Rusia, Germania, Austria și Italia… Germania nu a fost pur și simplu umilită; a fost pusa ca satelit al Statelor Unite…”

Norvegia nu se sfieste să ofere o mică parte din prada din Germania, un partener al NATO. Poate că este de bon ton safaci un gest de ispășire pentru o crimă diabolică comisă asupra unui vecin și aliat. Poate că echipa Biden a îndemnat Norvegia să-și dezvolte acreditările de bun samaritean. Și Austin l-a salutat ca pe un rezultat solid al întâlnirii Ramstein de la Bruxelles.

Sursa: https://www.indianpunchline.com/norways-atonement-for-nord-stream-sabotage

Traducerea:CD