Niște Nebuni (III)

Dan Cristian Ionescu
Incorect Politic
Octombrie 1, 2020

“NIȘTE NEBUNI” (III)

 

            După 1990, am reușit într-un timp (de altfel îndelungat, fiind nevoit să citesc mult), să mă lămuresc de faptul că legionarii au fost cei mai buni fii ai acestui neam.

Prin ce se remarcau legionarii? Prin iubirea de Patrie, iubirea de Dumnezeu, iubirea de adevăr și dreptate, curaj, demnitate, cinste, onoare, spirit de sacrificiu, își asumau răspunderea pentru faptele lor, erau adepții muncii patriotice – știu, unii vor sări să-mi pomenească „uscăturile”, dar am anunțat încă din episodul trecut că mă voi referi și la acestea, care au avut un caracter de excepție.

Și atunci, cei care au citit alte cărți decît am citit eu sau nu au citit de loc, se vor întreba de ce și de unde aceste grave acuzații aruncate asupra legionarilor. De ce? fiindcă minciuna, diversiunea, manipularea, dezinformarea, nu sunt o „cucerire” a „democrației” postdecembriste, ele există de mult. De unde? de la cei care îi urau pe legionari: clasa politică, șefii SSI (Mihail Moruzov și Eugen Cristescu) și apoi ai securității, dictaturile, mai-marii evreimii; au contribuit la răspîndirea minciunii istorici și ziariști vînduți.

Haideți să vedem ce acuzații se aduc legionarilor, cu precizarea că cea mai gravă dintre ele, dar care necesită și cele mai ample discuții (”crimele legionarilor”), o voi lăsa ultima.

1.Erau dușmani ai democrației. Minciună!

Dușmani ai democrației erau partidele de atunci (PNL și PNȚ) pentru care democrația însemna alternanța la guvernare doar între ei, cînd furau pe rînd. Legionarii își doreau democrația și încercau să ajungă la putere prin alegeri. În momentul în care Mișcarea Legionară a prins consistență și s-a extins în toată țara, ea a devenit un pericol pentru politicieni.

Ajuns prim-ministru la data de 14 nov. 1933, liberalul I. G. Duca hotărăște să împiedice intrarea legionarilor în parlament în urma alegerilor care se apropiau: ordonă jandarmilor uciderea legionarilor care lipeau afișe electorale (prima victimă, la data de 23 nov. la Constanța, studentul Virgil Teodorescu – apoi, sunt uciși alții), în noaptea de 9/10 dec. dizolvă Mișcarea, urmată de arestarea legionarilor (sunt arestați 18-20.000 în toată țara), devastarea sediilor legionare și însușirea arhivelor. La data de 29 dec. primește dreapta pedeapsă din partea Nicadorilor (3 legionari). Da, dreapta pedeapsă aplicată unui criminal menajat de justiție. Trebuia făcută dreptate, dar statul refuza.

Timp de 7 ani din acel moment, mii de legionari au fost arestați nevinovați, sute au fost uciși nevinovați, marșurile și congresele le-au fost interzise, le-au fost interzise taberele de muncă (axate pe trei activității: educație, muncă patriotică și sport, activități esențialmente necesare pentru buna dezvoltare a tinerilor),

Iar după ce legionarii au obținut 66 de locuri în parlament (20 dec. 1937), regele Carol al II-lea dizolvă parlamentul, suspendă Constituția din 1923, ordonă uciderea lui Corneliu Zelea Codreanu, desființează partidele politice, înființează partidul unic AL LUI (Frontul Renașterii Naționale) și instituie dictatura regală (se pare că acesta este și visul lui Iohannis, care privește democrația într-un mod chiar mai original decît o vedea Iliescu).

Despre prigoana suferită de legionari, dar și despre virtuțile muncii patriotice, puteți vedea mai multe accesînd aceste două linkuri:

http://www.miscarea.net/cuvantul41.html

https://www.incorectpolitic.com/munca-patriotica-un-abuz-comunist/

2.A fost o mișcare fascistă. Minciună!

Toată lumea știe de procesul de la Nurnberg, gîndindu-se la marele proces în care au fost judecați 24 lideri naziști. Dar de fapt, la Nurnberg a fost o suită de procese, tot acolo fiind analizată și activitatea unor organizații din țările aliate Germaniei hitleriste. Dintre toate, Mișcarea Legionară și o mișcare similară din Bulgaria au fost scoase din cauză, fiind exonerate de orice vină de nazism, fascism sau colaborationism.

Singura organizație din România desemnată la Nurnberg ca fiind fascistă a fost GEG (Grupul Etnic German). Conform obligațiilor internaționale asumate, regele Mihai a dizolvat GEG și i- a confiscat întregul patrimoniu.

După 1990, pentru foarte scurt timp, lucrurile păreau să se așeze pe drumul bun. Dar doar pentru foarte scurt timp. Mișcarea Legionară a fost din nou interzisă, în timp ce organizația fascistă GEG a fost reînființată sub numele FDGR condusă între 2002-2013 de Klaus Iohannis care, declarînd FDGR urmaș al GIG, a primit înapoi întregul patrimoniu confiscat. Nici un stat democrat și antifascist din Europa, și nici UE, nu au protestat. Nu a protestat nici FCER, deși din cîte am auzit, au fost restituite și imobile răpite de GEG unor familii de evrei.

Deci în România modernă, postdeceembristă, se poate înființa un partid nazist (întrucît FDGR s-a înființat în baza noii legi a partidelor politice), dar partide patriotice nu pot exista.

http://miscarea.net/miscarea-exonerare-fotin.htm

3.Legionarii au constituit „echipele morții”, care băteau țara în lung și lat, ucigînd. Minciună!

Marșul “Echipa morții” a fost compus de comandantul legionar Nicu Iancu cu ocazia campaniei electorale desfășurate după începerea prigoanei dezlănțuite împotriva Mișcării. Într-adevăr, membrii echipelor băteau țara în lung și lat, dar nu pentru a ucide, ci, luptînd pentru democrație, libertate, dreptate, adevăr, și-au asumat riscul morții încercînd să deschidă ochii românilor – și, într-adevăr, din cite știu, unii dintre ei au căzut fiind uciși de jandarmi.

Nu au plecat să ucidă, ci pregătiți să fie uciși în lupta lor pentru Țară și Neam.

4.Legionarii au fost antisemiți. Așa să fie?

Termenul de “antisemit” a fost retrîns la cei care îi urăsc pe evrei – dar și arabii sînt tot de origine semită, putem spune că evreii, care îi urăsc pe arabi, sînt cei mai mari antisemiți din lume.

Ana Maria Marin, soția comandantului legionar Vasile Marin (căzut la Majadahonda) era după mamă evreică și ea însăși era legionară. Din ură s-a căsătorit Vasile Marin cu ea?

Fratele ei, Cătălin Ropală (sportiv de performanță și autorul cărții “Batalionul de la Sărata”) a fost instructor legionar.

Dr. Vasile Noveanu, evreu după mamă, a fost ministru legionar în guvernul Gigurtu (4 iulie-4 sept. 1940). Frații săi, Nicodim, Mihai și Arthur, au fost de asemenea legionari.

Evreul Iosif Hechter (dramaturgul Mihail Sebastian, unul dintre marii dramaturgi români din secolul trecut) a fost discipolul lui Nae Ionescu, ideologul Mișcării Legionare (care i-a prefațat cartea „De două mii de ani”) și a fost prieten cu marii filozofi legionari, în primul rind cu Mircea Eliade.

Evreul Nicu-Aurelian Steinhardt, deținut politic, a apreciat calitățile umane ale legionarilor. În temniță a fost creștinat și botezat, iar ulterior, la sugestia prietenului său, filozoful Constantin Noica (simpatizant legionar și deținut politic), în anul 1980 este tuns în monahism la mănăstirea Rohia, sub numele de Nicolae.

Evreului Richard Wurmbrand, trecut de la comunism direct la creștinism (luteranism) și arestat, i-a salvat viața în temniță legionarul Valeriu Gafencu (cel pe care Nicolae Steinhardt l-a numit „Sfîntul închisorilor”). Acesta i-a cedat doza de streptomicină pe care o primise. În urma acestui act creștinesc, Wurmbrand a fost salvat, Gafencu a murit, iar Alexandru Florian se opune la omagierea și comemorarea sa.

Teatrul Barașeum, primul teatru evreiesc de stat din lume, a fost  inființat la București în timpul guvernării legionare, cînd director general al teatrelor era comandantul legionar Radu Gyr.  Astăzi, Alexandru Florian vrea ca amintirea marelui poet Radu Gyr să fie uitată.

Dacă vreți să aflați mai multe pe această temă, căutați capitolul “Atitudinea legionarilor față de evrei” al lui Flor Strejnicu – din păcate nu pot să vă ofer link-ul întrucît cel pe care l-am salvat nu mai poate fi accesat.

5.Legionarii nu au fost creștini, întrucît au încălcat a șasea poruncă din decalog (“să nu ucizi”). Așa să fie?

 

Evreii ucid fără nici o apăsare sau remușcare de 3.500 de ani încoace, încălcînd a șasea poruncă, dar s-au trezit acum că au încălcat-o legionarii. Lor le convine creștinii să se lase duși ca mieii la tăiere, dar nu este chiar așa, nu asta ne-a  învățat Mîntuitorul.

Hai să analizăm puțin.

În ultima sa noapte, în grădina Ghețimani, Mîntuitorul și-a trimis ucenicii care îl însoțeau (Petru și frații Ioan și Iacov Zevedeu) să caute arme. De ce? Ca să atacăm? Nu, ca să ne apărăm cînd sîntem atacați. Pe vremea legionarilor, fibra creștină românească era puternic atacată, iar astăzi, într-un mod mai puțin violent dar mult mai parșiv și mai periculos, este atacată decisiv.

Închei acest capitol cu trei citate, ultimele două fiind preluate din cartea mea, Codul lui Lucifer:

“Declarãm în fata lui Dumnezeu si a istoriei cã violentele noastre au fost totdeauna de aparare si legitim rãspuns. Initiativa ilegalitãtilor si a violentelor revine în întregime inamicilor nostri”. Ion I. Mota

„:Dar macedoneanul Constantin Papanace (1904-1985), fruntaș al Mișcarii Legionare și ministru subsecretar de stat la ministerul finanțelor în timpul guvernării legionare, în cartea sa „Mișcarea legionară și macedo-românii” explică în mod magistral aceste situații de excepție: „Au fost situații cruciale pregătite diabolic de adversari cînd Mișcarea a fost constrînsă ca între moartea neamului și aceea a asupritorilor săi, să aleagă pe aceea a asupritorilor.”

„Iar cuvintele lui Corneliu Zelea Codreanu („Iertați pe cei care vă lovesc cu palma din pricini personale. Pe cei care vă chinuie pentru credința voastră în neamul românesc nu-i veți ierta”) îmbină preceptele creștine și dragostea de țară (Dumnezeu și Patria erau valorile supreme ale Mișcării legionare).”

Cu foarte puține excepții (pe care le voi trece în revistă), legionarii au fost la fel de criminali pe cît sînt criminali soldații care au ucis în război dușmanii care le-au cotropit țara.

Legionarii sînt acuzați de crimă de urmașii, peste milenii, ai autorilor primului genocid urmat de jaf din istoria omenirii.

În episodul următor mă voi referi la aceste crime, precum și la uscăturile din legiune.

Dan Cristian IONESCU