Profetia nu’i doar o fudulie. Si nimeni nu e profet in tara lui chiar daca se refera la alte tari.

Hirocarburile vor ramane o necesitae si inca din ce in ce mai acuta nu pentru carburantii pe care ii da transporturilor ci si pentru derivatele de petrol intrebuintate in industrie si farmacie.
De ce sa cumpere China teritoriu cand au acces la resursele siberiene, iar rusii au armament competent si traditie sa apere teritoriul lor.
Cei care isi fac vise umede privind ajungerea rusilor la fundul sacului vor fi mereu dezamagiti, resursele rusesti nu se rezuma doar la hidrocarburi, ci ei au si resurse umane, bine educate, instruite si cu o platforma de informatii bine deschisa. Stiu sa-si vada de interesele lor mai bine ca altii.
NATO incercuind Rusia nu face altceva decat sa forteze Rusia sa-si apropie din nou fostele republici sovietice si sa creeze un bloc cooperatist deja conturat de Consiliul de la Shang Hai si Uniune Asiatica recent infiintata.
Tari ca India, Pachistan, Turcia, Afganistan si altele au cerut statut de observatori ai Cooperativei de la Shanghai. Deci tari care nu se agreaza intre ele ca China- India, India-Pachistan, Pachistan-Turcia, totusi au gasit o cale de colaborare cooperatista.
Romanii nu cunosc noile fatete si instrumentele noilor relatii economice care au inceput sa ia loc in Asia de Sud Est. China este promotoarea relatiilor bazate pe avantaj reciproc si neamestecul in treburile interne si asta ii da credibilitate si suport.
Romanii, saracii, nu au mai auzit de „avantaj reciproc si de neamestecul in treburile interne” de cand a fost impuscat Ceausescu, care stia el ce spune, dar nici bietii romanii n-au mai avut parte de ele sau de vre-un lider capabil sa le practice.