• Stan Pățitu
    .

    Domnule Coja,

    Pentru că ați dat drumul la scrisoarea mea de despărțire, după ce mi-ați răspuns la ultimul meu comentariu, mă simt nevoit înainte să mă retrag, să vă dau un răspuns la răspunsul dvs. Consider că așa e fer plei.

    regret să vă spun că sînteți într-o mare eroare istorică.
    Antonescu nu a avut nici-o putere legislativă și nici executivă, pînă-n septembrie 1940.
    Carol al II-lea a controlat parlamentul ca șef al partidului Frontul Renașterii Naționale, asistat de camarilă, afacerea Skoda, siguranța statului și Garda de Fier. Indiferent cum a funcționat parlamentul României în derivă totală, din cauza încercărilor lui Carol al II-lea de lovitură de stat și preluarea puterii, împotriva constituției României, cu asasinate și corupție, România a avut prim-miniștri numiți de partidul de guvernămînt FRN, condus de Carol al II-lea.
    Antonescu i-a cerut de cîteva ori lui Carol al II-lea să fie numit ca șef al Statului Major, deci pe linie militară, nu politică. Carol al II-lea i-a respins cererile. Antonescu a încercat să rămînă neutru politic, deși multe partide din România căutau să-l atragă de partea lor.
    Carol al II-lea în perioada 1938-1940 a numit prim-miniștri, și a asasinat chiar și miniștri numiți de el, în afară de mulți alți demnitari din alte partide democratice, cu ajutorul Gărzii de Fier.
    În septembrie 1940 este somat de ministrul german al Reich-ului să demisioneze de la conducerea partidului FRN și să-l numească pe Antonescu prim-ministru, care a primit suportul PNȚ și PNL, îngroziți de dictatura carolingiană. Lui Antonescu de la Berlin i s-a cerut să coopereze cu cele două partide.
    Ultima încercare a reptilei de Carol, de a destabiliza țara, a fost organizarea unui antetat de al asasina pe Antonescu, cu doi generali loaiali și acceptul masacrului de la Jilava, din noiembrie 1940, cînd au fost asasinați de Garda de Fier 64 de demnitari din pardile de opoziție. Aceste fapte au îngrozit pe toată lumea, iar Antonescu susținut de partidele politice din opoziție, a trecut la represalii împotriva Gărzii de Fier în ianuarie 1940 și înlăturarea ei de la putere.
    Lista cu prim-miniștrii României:
    https://en.wikipedia.org/wi…
    vedeți cîți și cine au fost prim-miniștri în perioada 1938 și 1940, precum și cine i-a numit!
    https://en.wikipedia.org/wi…
    vedeți ce sarcini a avut de îndeplinit Ion Antonescu în perioada 1938 și 1940!
    https://en.wikipedia.org/wi…
    și masacrul de la Jilava, care a rupt mariajul lui forțat de scurtă durată cu Garda de Fier, din sep. 1940 pînă-n ianuarie 1941.

    despre Nașul TV cred că glumiți. Dacă v-a cerut bani ca să apăreți la televizor, de ce ați acceptat, dacă nu erați de acord? În plus, eu nu cred că un astfel de motiv personal, dacă s-a întîmplat, poate justifica atitudinea dvs față de singura televiziune liberă din România, care nu este aservită partidelor care conduc România, așa cum sînt majoritatea. Nu cred că este un motiv să vreți răul unei televiziuni și angajaților ei. În afară de asta, nu cred că v-ar place să pățiți așa ceva peste noapte, adică să pierdeți într-un mod abuziv totul, iar oamenii cu care lucrați să ajungă pe drumuri. Probabil greșesc eu?! Dar asta e părerea mea.

    s-auzim numai de bine!

    .

    Nota redacției: Din nou fac corecția și public un text trecut din greșeală la spam.

    Cât privește Nașul TV nu-mi dau seama de unde ați dedus că îi vreau răul. Eu am plătit ca să apar la Nașul, dar am plătit dlui Voinea, care închiriase un spațiu de emisie pentru emisiunea sa  DINTRE SUTE DE ZIARE. După ce s-a epuizat înțelegerea cu dl Voinea, a încercat dl Sever Mureșan, prieten cu Nașu, să obțină spațiu pentru o emisiune pe care s-o fac eu.  Nici azi nu știu de ce a fost refuzată oferta dlui Sever  Mureșan.

    M-am oferit și dnei Nicoleta Savin, să facem o discuție liberă pe orice subiect. A părut interesată și atât…

    Ce mai faceți? Ne e dor de dvs!