MULT RAU A FACUT IOHANNIS ROMANIEI! (I)

Din motive tehnice, sint nevoit sa scriu acest text fara diacritice. Acum citeva saptamini, de pe leptopul favorit au disparut diacriticile. Am primit un filmulet cu instructiuni de reinstalare, dar se pare ca sint un batrin prost (care merita sa fie condamnat la arest la domiciliu) si nu am fost in stare sa ma descurc. A trebuit, ca sa imi corectez ultima carte, dupa ce am terminat-o sa o mut pe alt leptop si sa parcurg de la capat 340 de pagini facind indreptarile cuvenite. In luna mai am scris si doua articole, singurele din 30 dec. 2019 incoace. Le-am scris pe leptopul cu diacritice, dar a fost un chin care mi-a macinat nervii – tastele nu corespund cu cele cu care sint obisnuit iar eu tastind instinctiv, faceam multe greseli. Dar si tastele de stergere erau postate diferit, asa incit vrind sa corectez, cursorul zbura in diferite parti sau facea alte nazbitii.
Asa ca, pina voi rezolva problema, voi scrie fara diacritice.
X
Pina in 1989, romanii erau un popor unit si solidar, ceea ce ne-a ajutat sa depasim greutatile. Si, exceptind un procentaj foarte redus si firesc de mii de ani peste tot, nu erau timpiti.
In 1990 a aparut prima fractura in societatea noastra, intre “ai lui Iliescu” si opozitie. “Ai lui Iliescu” insemnau in primul rind gasca de tradatori de tara, complotisti la revolutie, in al doilea rind fosti activisti care vroiau sa-si pastreze privilegiile (au existat si lideri FSN de buna credinta dintre care am cunoscut mai multi, enumerind in primul rind pe Claudiu Iordache si Sorin Botnaru) si in al treilea rind (dar si cel mai important) masa enorma de votanti de buna credinta dar dezinformati. Opozitia era la fel de eterogena: dizidentii adevarati (despre care nici acum nu se vorbeste), alegatori mai deschisi la minte decit fesenistii, dar au aparut si multi lideri politici din partidele istorice, fosti detinuti politici, racolati de securitate in timpul detentiei sau dupa eliberare; evident, au intrat si s-au inregimentat sub steagul opozitiei si fosti oameni ai vechiului regim, unii de buna credinta, altii gasind ocazia unei noi cariere, altii infiltrati. Fesenistii, din proprie initiativa generata de prostie, sau impinsi de la spate, s-au dedat peste tot la violente impotriva opozitiei.
Sub Constantinescu, a fost liniste. In aceasta liniste a inceput tradarea tarii in sens invers si jefuirea ei de catre straini, continuata si in ultimul mandat al lui Iliescu.
Antagonizarea poporului roman s-a acutizat sub Traian Basescu, un neom cu o inteligenta diabolica, si a ajuns la paroxism sub Klaus Iohannis, pe care nimeni nu il poate acuza de inteligenta proprie.
Realegerea lui Iohannis anul trecut a insemnat startul pentru distrugerea Romaniei.
Stiu, veti spune ca asta inseamna democratia. Este marea mea jale. Ma simt ca bietul Tutea, sa lupt din 1972 pentru democratie asumindu-mi toate riscurile, suportind consecintele si sa constat ca democratia adevarata nu exista, aceasta este poate dezamagirea maxima din viata mea.
Daca Iohannis a fost reales presedinte, astrele s-au aranjat asa din mai multe cauze:
– in doar 30 de ani, actiunea de imbecilizare a poporului roman ne-a aliniat popoarelor din vest;
– interenetul si in primul rind facebook-ul si-au adus contributia;
– serviciile secrete s-au implicat in mod direct;
– si poate, cel mai important, a fost sprijinul PSD-ului.
De 16 ani incoace poporul roman suporta consecintele prostiei PSD. Scotind pe piata drept candidati la presedentie pe Adrian Nastase (simbolul corupriei), Mircea Geoana (simbolul prostiei), Victor Ponta (simbolul arogantei) si pe Vasilica, despre care nu mai comentez, le-au oferit pe tava lui Basescu si Iohannis cite doua mandate.
Ce se intimpla astazi sub Marcel Ciolacu, este de neinteles!
Ultimul (actualul) guvern Orban a fost votat de PSD cu motivarea ca pandemia necesita o guvernare stabila. Bravo neica! Guvernul Orban a fost dat jos pentru incompetenta sa, Curtea Constitutionala a declarat ca fiind impotriva Constitutiei renominalizarea lui Orban si a givernului lui. Ca sa trecem pandemia (care nici nu stiu daca este chiar pandemie – nu ma pricep, dar se pare ca pentru a fi declarata pandemie la nivel mondial trebuie afectat un procentaj din populatia lumii care nu a fost intrunit) voi ati votat un guvern de incompetenti declarati!
Dupa care ati votat ca oile toate restringerile drepturilor noastre!
Il tot amenintati pe Orban cu motiunea de cenzura, dar ori nu stiti cum se redacteaza, ori nu stiti sa scrieti!
Cu ce este strins de boase Ciolacu? Cu milionul nejustificat despre care scria Valer Marian? Cu declaratia prin care a obtinut titlul de luptator cu rol determinant in victoria recolutiei, participind din 14 dec. 1989 (!) la revolutia din Buzau, unde nu a fost revolutie?
Cu asa opozitie, Romania se indreapta ferm si neabatut spre groapa, o groapa sapata de un popor inconstient.
Mi se rupe sufletul vazind in prezent cum un site care ani de zile a luptat impotriva PSD, acum promoveaza agitatori PSD numai pentru faptul ca il critica pe Iohannis. Asta este o viziune oarba.
In tot acest timp economia tarii este aneantizata, drepturile constitutionale sint incalcate, bugetul este jefuit in contul pandemiei si in folosul oamenilor PNL, Citu imprumuta tara mai mult decit declara.
Si se mai intimpla ceva: se inchid dosare penale! Printre altele, fostul ministru Daniel Chitoiu, care vorbind la mobil in timp ce conducea, a intrat in masina in care erau doi batrini pe care i-a omorit, a fost gasit nevinovat. Mortul (batrinul) a fost de vina! Vai de noi, batrinii, noi sintem de vina intotdeauna!
Dumnezeu sa ne ajute, dar cum sa ne ajute cind vede cit de prosti sintem?

Dan Cristian Ionescu