Iulian MARES iuliuss_m@yahoo.ca 86.34.175.10 |
Ca răspuns la MOȘU.Nenea MOȘU spune povesti pentru copii la gura sobei si Roxin i le scurteaza!
”Din păcate, sunt nevoit să te dezamăgesc. Legile Belagine care circulă în mediul online nu au nicio acoperire istorică, în surse documentare verificabile. Mai mult decât atât, ele au apărut în cartea Legile lui Zamolxe, la Editura Deceneu, în anul 2009, carte scrisă sub pseudonimul Remer Ra, unde autorul pretinde, nici mai mult nici mai puțin, că le-a obținut prin revelație divină.” *Eu inteleg ca toti trecem prin momente grele, dpv național si personal, dar cand incepem cu mistificari urmate de a nu mai putea decanta realul de ireal intram pe domeniul unei ramuri a medicinei! In copilarie, unii au prieteni iluzorii, nereali, dar parintii îi duc la specialist si-i trateaza de singuratate, ori le mai fac un frate sau o sora…. MOȘULE, mi-ești tare drag! |
E un video interesant ! Cei mai destepti oameni care sunt pe tera acum , sunt nevaccinatii .
https://www.facebook.com/carmen.sapnaa/videos/3188920821371781
Inseamna ca unii s-au vaccinat de 7-8X?
Iulian
”…dar cand incepem cu mistificari urmate de a nu mai putea decanta realul de ireal intram pe domeniul unei ramuri a medicinei!…”
Acea ramură/e ale medicinei se numește….Schizofrenie
”…tulburare psihotică caracterizată prin receptivitate emoțională și dezintegrarea procesului gândirii
Schizofrenie
Cloth embroidered by a schizophrenia sufferer.jpg
Pânză brodată de un pacient diagnosticat cu schizofrenie
Schizofrenia (greacă Σχιζοφρένεια schizein = a despica, a scinda, phren = minte, suflet), (Bleuler, 1911), sinonimă cu Dementia praecox (Kraepelin, 1896) este o denumire a unui grup de boli mintale incluse în categoria psihozelor endogene[6]. Caracteristică este apariția unor manifestări psihopatologice majore, cum sunt halucinațiile, deliruri, tulburări formale de gândire, tulburări afective, tulburări de comportament, dezorganizarea personalității. Până la data actuală nu au fost puse în evidență cauze corporale decelabile. În sistemele de clasificare modernă se consideră obligatorie pentru stabilirea diagnosticului o durată minimă a manifestărilor morbide. Tablourile clinice de tip schizofrenic, care nu îndeplinesc și acest criteriu, sunt clasificate – până la proba timpului – drept boli schizofreniforme. Schizofrenia este una din cele mai severe afecțiuni psihiatrice, cu repercusiuni grave atât pentru bolnav, cât și pentru aparținători, mai ales că nu se poate prevedea niciodată care va fi evoluția bolii, în pofida tratamentelor moderne care au modificat radical prognoza privind încadrarea socială a bolnavilor. Schizofrenia este o psihoză caracterizată prin deteriorarea proceselor de gândire și de răspunsuri emoționale inadecvate.[7] Tulburarea se manifestă prin halucinații auditive, deliruri paranoide sau bizare sau prin vorbire și gândire dezorganizate și este însoțită de disfuncție socială sau ocupațională semnificativă. Debutul acestor simptome apare de obicei la începutul perioade adulte, cu o prevalență globală de-a lungul vieții în jur de 0,3–0,7%.[8] Diagnosticul se bazează pe comportamentul observat și pe experiențele raportate de pacient. …”
https://ro.wikipedia.org/wiki/Schizofrenie
RĂSPUNSUL ”bărbosului Ăl Bătrân”
”….„Luaţi seama la ce se arată înlăuntrul vostru când foamea cea aspră vă bântuie carnea. Întrebaţi-vă atunci:«Cine se luptă cu mine? Cine e cel ce suferă foamea?» Luaţi deci seama la cel ce simte carnea! Acela oare sunteţi voi?” Astfel îi îndemna Zamolxe pe fiecare în parte atunci când simţea greutate pe sufletul lor. Îi ajuta să treacă peste stările grele, peste slăbiciunile care apăreau după mai multe zile de post. Unora le era mai uşor, altora mai greu, după cum era zestrea sufletului lor. Cu cât era mai apropiat sufletul de trup, cu atât mai greu era postul. Zamolxe le reamintea mereu acest lucru.
„Când terminăm postirea?”, întrebau unii.
„Ce auziţi voi la muntele din faţă?”, întreba Zamolxe.
„Poveştile lui sunt greu de auzit acum”, spuneau unii.
„Nici şoaptele vânturilor nu le mai auzim. Nici pentru mers n-avem putere”, spuneau alţii.
„Nu v-am spus că unde vă este voia, acolo se îndreptată şi simţirea? Şi că mintea îi urmează îndată?”
„Aşa ne-ai spus.”
„Atunci de ce stăruiţi în trup? Nu în simţire trebuie să stăruiţi, ci în voinţă. Simţirea trebuie să urmeze voinţei şi nu voinţa simţirii. Nu vi s-a spus că trupul este doar o fărâmă din ceea ce se vede?”
„Dar greu se vede restul şi mult mai greu se simte.”
„Doar ochiul vede? Doar pântecele simte? Doar oasele îşi au tăria? Cine vede lumina din munte? Cine ascultă cântecul apei? Cine aude poveţele vântului? Cine cuprinde tăria din foc? Iată cum hrana cea bună stăruie în jurul vostru şi voi vă plângeţi de goliciunea pântecului.”
„Despre ce hrană vorbeşti, bunule Zamolxe?”, întrebau ei cu glasul stins.
„Ce credeţi voi că vă hrăneşte cu adevărat? Mâncarea? Băutura? Vă spun desluşit că nu. Aceeaşi mâncare ce intră pe gură se revarsă apoi în dosul pântecului.”
„Şi totuşi, ea ne dă puterea.”
„Ba nu! Cu adevărat vă spun că mult puteţi trăi doar cu puţin, dar fără suflu cum aţi putea trăi? Iată deci că îndărătul celui ce simte este cel ce cuprinde suflul. Suflul hrăneşte mai mult decât hrăneşte mâncarea şi toate care se mişcă în trup, de suflul vostru sunt mişcate. Hrăniţi-vă aşadar cu suflul. El cuprinde şi trupul ce se vede şi trupul ce nu se vede. Luaţi lumina din munte în suflul vostru şi foamea va dispare. Luaţi plinătatea ţărânii în suflul vostru şi pântecele va tăcea. Sorbiţi mustul ce se scurge din munte şi setea vă va fi ostoită. Culegeţi stropii cei dulci ai pământului, căci bună este pentru voi.”
Pas cu pas, Zamolxe îi învăţa să se hrănească folosindu-se de respiraţia conştientă. Deşi contrariaţi la început, discipolii simţeau în cele din urmă adevărul celor spuse de Zamolxe. Saltul de conştiinţă (de la conştiinţa că sunt trup la conştiinţa că sunt suflu-energie) se făcea foarte repede după ce înţelegeau procesul. Pentru a se ajunge aici, era însă nevoie de postul îndelungat şi, evident, de un trup curat. După aceasta, pe chipul lor răsărea zâmbetul şi voia bună, căci mare era bucuria acestei descoperiri. Momentul când ei realizau acest prim salt de conştiinţă avea să le ofere accesul către energiile pământului. Unii realizau acest salt în zece zile de post greu, alţii în douăzeci, sau chiar mai mult. Unii nu reuşeau să treacă postul lung
54
http://remerra.blogspot.ro/p/misterele-scolii-zamolxiene.html
din prima încercare. Procesul de înţelegere şi saltul de conştiinţă apărea doar după mai multe zile de post. În cele din urmă, ajutaţi de Zamolxe şi învăţători, toţi discipolii realizau acest prim salt de conştiinţă.
„Ce auziţi acum la muntele din faţă?”, întreba Zamolxe.
„Vii şi mişcătoare sunt acum cuvintele ce le-auzim din munte”, spuneau discipolii.
Luaţi seama că sunt vorbe cu mare putere, ce trupul nu poate cunoaşte vreodată.”
„Lină lumină e în noaptea din munte”, spuse unul.
„Curge lumina crescută din munte”, spuse altul.
„Creşte lumină dospită din stâncă”, spuse blând un altul din grup.
„Blând înveleşte lumina din munte”, o altă voce.
(A fost un moment special pentru mine, când am scris aceste cuvinte. Eu nu prea credeam în puterea cuvintelor, deoarece nu vedeam dincolo de aparenţa lor. Deşi mă obişnuisem cu starea de semitransă – avută în clipele când treceam în scris convorbirile dintre Zamolxe şi discipoli –, în momentul când am trecut aceste citate, s-au petrecut lucruri deosebite în interiorul meu. Aveam tresăriri puternice, palpitaţii, mi se zbăteau puternic anumite părţi ale corpului, apăreau chiar scânteieri puternice de lumină. Ghidul meu spiritual m-a atenţionat de multe ori că sunt cuvinte care, aşezate într-o anumită conjunctură, pot acţiona ca nişte întrerupătoare pentru anumite structuri energetice şi psihomentale. Cuvinte care pot declanşa torente mari de energie. De exemplu, când am scris: „Curge lumina dospită din munte”, pur şi simplu am simţit cu adevărat cum lumina pătrunde în mine, că o sorb nu numai cu suflul, ci efectiv cu tot trupul şi cu toată fiinţa mea. Apoi simţeam efectiv cum creşte lumina în mine. Simţeam tăria muntelui în fiinţa mea, dar ca o tărie care se mişcă, o tărie care curge. La fel, când am scris:
„Blând înveleşte lumina din munte”, eram prins într-un proces energetic extrem de puternic, de parcă aş fi fost un puf de păpădie prins în balansul energetic dintre discipol şi munte. Mie nu mi-a fost chiar blândă „învelirea” muntelui cu lumina sa. Ba dimpotrivă. Însă a fost o putere care nu m-a rănit deloc. Mi-e greu să trec în cuvinte ceea ce am simţit. Ştiam că există cuvinte care vindecă sau care pot răni foarte adânc, dar nu credeam că există cuvinte care pot declanşa torente. Acum ştiu sigur că există!)
În acest sens, într-unul din dialogurile lui Platon se afirmă următoarele:
„Dar Zamolxe, regele nostru, care este şi zeu, ne spune că după cum nu trebuie să încercăm a trata ochii fără a ţine seama de cap, nici capul nu poate fi tratat neţinându-se seama de corp, tot astfel trebuie să-i dăm îngrijire trupului dimpreună cu sufletul. Medicii greci nu se pricep la cele mai multe boli pentru că ei nu cunosc întregul pe care îl au de îngrijit. Dacă acest întreg este bolnav, partea nu poate fi sănătoasă. Căci toate lucrurile bune şi rele, pentru corp şi pentru om în întregul său, vin de la suflet şi de acolo curg ca de la cap la ochi. Trebuie deci, în primul rând, să vindecăm izvorul răului, ca să se poată bucura de sănătate capul cu tot restul trupului. Iar, dragul meu prieten, sufletul se vindecă cu descântece.”
Am văzut acest citat în foarte multe lucrări, dar în cele mai multe era omisă ultima frază. Această ultimă frază era şi cea mai importantă….”
kupdf.net_misterele-scolii-zamolxiene.pdf
Așa că:
Întrebare …retorică
Care este vederea ochiului ca lungime de undă?!
Ce este lumina?
Percepția culorilor necesită lumină. Atunci când lovește lumina obiecte, unele sunt absorbite, iar unele sunt reflectate. Culoarea rezultată văzută de spectator se datorează lungimilor de undă reflectate. Lungimile de undă care pot fi văzute de ochiul uman aparțin porțiunii de lumină vizibilă a spectrului electromagnetic. Culorile variază de la lungimi de undă scurte la lungimi de undă lungi, începând cu purpuriu, urmate de albastru, verde, galben, portocaliu și terminându-se cu roșu.
https://www.benq.eu/ro-ro/knowledge-center/knowledge/what-is-accurate-color.html
Nu pot afișa graficul” :(
Așa că înainte de infraroșu și dincolo de ultraviolet(ca lumină vizibilă a spectrului electromagnetic) NU MAI EXISTĂ NIMIC, DACĂ OCHIUL UMAN, NU VEDE !!??!!
Succes :)
Iuliane stai linisti ca Mosul nu cade in extaz metafizic si debiteaza enormitati din cauza unei psihopatii severe.
El este doar platit sa incomodeze lumea pe acest blog cat si pe altele si fiind cam tampit de felul lui i s-a recomandat sa o faca pe-a nebunul. El nu e nebun ci un prost platit la fel de prost.
Fiind ridicat de la comentarii la Postari, gratie redactiei, incurajeaza si pe alti nebuni sa-si faca cuibul pe acest blog. Deja redactia a deschis chiar azi sezonul la MOSI: unde a mers mia merga si suta…
Radu,
eu cred ca el cade in transa intrucat a trecut de la iarba la liniuțe…
Auzi la Moș: da citate din Zamolxe! Le are in format digital? :))