G
31 aprobate

gert.frau@yahoo.com
89.136.113.152

 

Moldova nici n-ar trebui să existe ca stat, fiind imposibil de apărat cu forțele de care dispune. În anul 1994 aveau 9800 de militari, în 2007 au redus armata la un efectiv de 5710, iar din 2010 sunt abia 5148, dintre care numai 3176 de militari profesioniști și 1981 în termen, plus o rezervă de 66000. Îmi imaginez că majoritatea sunt la cules căpșuni prin Spania și Italia, alături de români. Moldova este o țară bananieră, care nu poate supraviețui nici pe timp de pace, darămite pe timp de război. Dacă intra România puternic în Transnistria prin 1991 poate ar fi spart blocada ruso-ucraineană în debandada acelor ani și Moldova s-ar fi alipit la România. N-am fost destul de oportuniști la momentul oportun, nici n-am avut o conducere naționalistă cu viziune. Azi cred că se decide viitorul românesc al Moldovei. Asta dacă va mai fi românească vreodată; nu văd nicio acțiune politică (AUR sunt o formă fără fond) sau o decizie militară fermă privind obiectivele noastre privind oportunitatea creată de războiul ruso-ucrainean. Măcar de ar aduce înapoi la matcă toți românii din afara spațiului românesc tradițional, în special din Ucraina și Rusia.
(https://www.shtiu.ro/top-10-tari-cu-cele-mai-mici-armate-din-lume-au-doar-cativa-oameni-83548.html)
(https://www.icr.ro/uploads/images/posts/harti-ale-spatiilor-locuite-de-romanii-din-serbia-ungaria-ucraina1.png)
(https://pangea.blog.hu/2019/04/18/romania_reflected_in_ethnic_maps)

Cred sincer că reunirea tuturor românilor într-un singur stat nu mai ține de nostalgie pentru trecutul glorios, ci de supraviețuirea noastră ca popor. Recensământul actual va dezvălui că suntem cu vreun milion mai puțini decât la ultima numărătoare, și aici intră țiganii (↗), ungurii (↘) și alte etnii, prin urmare baza acestei țări constă în, estimativ acum, 15 milioane de români. Avem o populație îmbătrânită, cu o formă fizică slabă și o sănătate precară. Cu încă două milioane de ”moldoveni” am fi 17 milioane, numai români. Nu pun la socoteală restul diasporei!
(https://www.youtube.com/watch?v=tVHyO10y1v8)
(https://romania.europalibera.org/a/ministrul-pentru-diaspora-9-7-milioane-de-romani-traiesc-in-afara-granitelor-tarii-iar-mai-mult-de-jumatate-sunt-in-diaspora/30073056.html)

 *
Nota redacției – Basarabenii au vrut să facă Unirea. S-au opus Iliescu și Petre Roman, Talpeș, Celac și alți experți năimiți!