• Slovenia, țară mică dar cu oameni cu scaun la cap. Au tranșat definitiv problema distribuțiilor de apă. Au modificat constituția și au introdus un amendament care specifică faptul că resursele de apă reprezintă un bun public gestionat de stat. Sunt membrii ai UE dinaintea noastră, din 2004. Credeți că întâmplător au modificat constituția abia în 2016? Nu cred. Dar s-or fi săturat de presiunile făcute de europenii civilizați și de lobiștii gen Banca Mondială sau Fondul Monetar Internațional.

  <img alt=”NO” align=”left” src=”http://voda.svoboda.si/wp-content/uploads/sites/2/2016/09/Brez-barve_brez-okusa_brez-lastnika_linkphoto.jpg” width=”250″ height=”130″ style=”border:4px solid #EFEFEF”/>

  Fiți atenți ce sânge are în instalație primul-ministru Miro Cerar:

  „Apa din Slovenia este de foarte bună calitate și, datorită valorii sale, în viitor va deveni ținta țărilor străine și corporațiilor internaționale. Pe măsură ce apa va deveni o marfă din ce în ce mai valoroasă, presiunea pentru a o obține va crește și nu trebuie să ne dăm bătuți.” 

  Cum să nu-l iubești pe unul ca ăsta!

  Amendamentul sună cam așa:

  „… resursele de apă reprezintă un bun public gestionat de stat. Resursele de apă trebuie folosite în mod durabil, în primul rând pentru a furniza cetățenilor apă potabilă și gospodăriilor apa necesară și, prin urmare, nu sunt un bun comercial.”

  Să nu vă imaginați că europenii civilizați au făcut vreo concesie slovenilor de la regulile UE și i-au lăsat pur și simplu să excludă apa din circuitul comercial, au fost forțați în urma unei inițiative cetățenești.