Modelul ROZIN de loialitate față de români.
Transcriu un mic capitol din cartea Imn pentru Crucea purtată a lui Virgil Maxim. Capitolul
Tatăl domnului Rozin, pagina 285-286. Cunosc de multă vreme această carte excepțională din toate punctele de vedere. Iar povestea doctorului Rozin din Focșani am încercat s-o uit. Zilele trecute mi-am adus însă aminte de „fabula” de mai jos. Merită să capete totuși oarece circulație. Scena povestită se petrece în temnița de la Aiud, între deținuții politici de după 1950.
****
Într-o zi mai puțin agitată, conversam cu părintele Pojar în limba germană termeni și expresii curent folosite în medicină; Rozin se apropie.
– Știți că tatăl meu a fost medic?
– Nu știam, domnule Rozin, nu ne-ați spus până acum.
– Vreau să vă povestesc ceva despre tatăl meu.
– Vă ascultăm cu plăcere, domnule Rozin.
– Tatăl meu a fost medic, a început dînsul cu mândrie. Era doctor mamoș. Noi suntem din Focșani, eu acolo m-am născut, tatăl meu era medicul primar al orașului și era boier în toată puterea cuvîntului. Era manierat și cunoștea bine germana și franceza. Era simpatizat, invitat și primit în toate casele mari. Cucoanele îi acordau atenție și interveneau pentru el când avea nevoie de bunătatea celor de sus. Toate avuseseră nevoie de el ca mamoș.
După incursiunea armatei române în Bulgaria, în 1912, la care luase parte și regimentul din Focșani, lumea orașului se pregătea să primească cu entuziasm intrarea regimentului în oraș. Mulțimea de oameni, bărbați, femei, copii de la toate școlile, cu flori în mână și cutii de confeti, se înșirară încă de dimineață pe trotuare, de-a lungul întregului oraș. Regimentul se pregătea afară din oraș, unde fusese cantonat, să defileze biruitor în ovații și aplauze. Toate soțiile de ofițeri erau la tribuna de onoare, prefectul și primarul trebuia să sosească.
Tatăl meu, ca să arate tuturor că de el depinde în oraș nu numai viața noilor născuți și a mamelor, ci chiar și acest eveniment de factură națională, a cerut autorităților orașului permisiunea de a constata starea sanitară a ostașilor, ca nu cumva de pe câmpul de luptă să aducă în oraș microbi sau alți germeni purtători de boli infecțioase: tifos, ciumă sau alte boli epidemice. Cu toate că ostașii nu erau bolnavi, ca să zadarnicească această manifestație triumfală pe care focșănenii o așteptau cu mare bucurie, tatăl meu a anulat în calitate de medic primar al orașului intrarea în oraș a regimentului pe motiv că soldații prezintă simptoame de tifos exantematic. Regimentul urma să stea două săptămâni în carantină în afara orașului. Așa a lovit în amorul propriu toți ofițerii care se pregăteau să intre cu fast în oraș în aplauzele mulțimii.
Și Rozin rîdea cu satisfacție și era mândru de puterea tatălui său. Îl priveam și mă gândeam cu câtă inconștiență deconspira actul iudaic al zădărnicirii unei bucurii naționale. Și am înțeles că nu de puține ori, în spatele unei neîmpliniri a voinței noastre românești și nu numai, stă un gând iudeo-masonic, care prin mașinațiuni și aranjamente oficiale și tot felul de deturnări perverse zădărnicește împlinirea unor idealuri.
Cu ce-l supăra pe tatăl lui Rozin, evreu pripășit în Țara Românească, ajuns în post de răspundere sanitară al unui oraș simbol, faptul că românii se bucurau, sărbătorindu-și armata victorioasă? Nu numai nouă ar trebui să ne dea de gândit acest lucru, ci mai degrabă evreilor. „Ce pizmăreț popor!”
****
Ziceam că zilele trecute mi-am adus aminte de acest caz, al medicului Rozin. Ocazia a fost tare ciudată: la TV se relata despre niște turiști, sărmanii, care s-au înecat la Mamaia… Iar eu, strârnit de această veste neplăcută, m-am pomenit înjurându-l pe …Mihai Florescu, fostul ministru al chimiei înainte de 1990…
De unde și până unde am ajuns la discretul lider cominternist?
Ciudatul traiect al gândurilor îl voi reface în alt text, cât de curând.
Până atunci, toată lumea are liber la comentarii pe seama lui ROZIN, cel de neuitat!
Ion Coja
Bună seara d-le Profesor Coja,
Am citit cu atenţie comentariul prezentat pe site-ul d-voastră despre doctorul Rozin, şi ca urmare, aş avea câteva comentarii de făcut, cu permisiunea d-voastră:1. În termeni juridici, relatarea din comentariul prezentat, se numeşte aproximativ „mărturie din auzite”, dar să trecem mai departe preupunând că totul este adevărul gol-goluţ. 2. După umila mea opinie, nu este corect şi onest, ca un răspuns negativ (ne-laudativ) la articolul prezentat, să fie întâmpinat cu „bagajele”; există pe lumea asta şi persoane cu opinii diferite de ale d-voastră. 3. Generalizările de genul „popor pizmăreţ”, ar trebui să dea, puţin, de gândit celui care le face, pentru că ele „e în general, incorecte”. 4. Cred că o discuţie pe teme de lingvistică, în general, ar fi mult mai folositoare, atât dumneavoastră cât şi mie, deoarece, subsemnatul este extrem de interesat în acest subiect. Vă mulţumesc, şi, scuze pentru inoportunizare. Cu stimă, Sorin Leibovici
Îmi reproșați mie cuvintele și părerile altora? Cred că niciodată n-am folosit cuvîntul PIZMAREȚ… Iar despre un popor, oricare ar fi acela, nu cred că am emis asemenea aprecieri, globale, deât dacă era de bine! N-am priceput nici ce înseamnă „bagajele” acelea. La ce vă referiți? N-am înțeles nici de ce aș greși ocupându-mă și de alte subiecte, care nu țin de lingvistica generală, materia pe care am predat-o la facultate! Așa cum dvs, care nu sunteți lingvist, ați fi interesat de probleme de lingvistică, la fel și eu, care nu sunt istoric sau moralist, mă ocup de unele subiecte de istorie, fac comentarii privind comportamentuletic al unor indivizi.
Sincer, nu prea v-am înțeles.
[…] aug 2014: ROZIN, tatăl și fiul, ca model de „loialitate” față de români – întâmplare din temnița de la […]
actul criminal al d-rului Rozin poate fi considerat o crima ‘prefecta’. legal nu prea poate (putea) fi acuzat de nimic. la noi alogenii au tradat intotdeauna interesele romanilor. ceea ce propun eu este sa fim mai putin naivi si sa nu lasam pe alogeni in functii de conducere. asta-i leacul multor dintre problemele si nenorocirile noastre nationale.
Acest ROZIN – ROZEN, nume predestinat să ne aducă numai necazuri nouă, românilor. Ce mi se pare însă mai elocventă este atitudinea fiului care
1. admiră ticăloșia tatălui său, nu înțelege cât a fost de nemernic
2. simte nevoia să se laude, să nu rămână cumva necunoscută fapta nemernicului doctor.
O perversitate și o răutate mai mare greu de imaginat, asta în condițiile în care românii se purtaseră frumos cu nemernic, îl primiseră în mijlocul lor și-l făcuseră să se simtă „boier”! Un cuvînt pe care îl folosește și fiul lui Rozin, dar se vede că nu i-a înțeles sensul!
Numai boier nu a fost nemernicul!
Mă întreb dacă asemenea comportamnet de-a dreptul diabolic poate fi considerat caracteristic pentru evrei?
Un olandez în vârstă de 91 de ani, deținător al titlului de Drept între popoare, acordat neevreilor care și-au riscat viața pentru a proteja evrei în timpul celui de Al Doilea Război Mondial, a decis să renunțe la medalie și la certificatul său, după ce a pierdut șase apropiați în timpul bombardamentelor israeliene în Gaza, scrie Haaretz.
http://www.cotidianul.ro/bombardamentele-din-gaza-un-olandez-renunta-la-titlul-de-drept-intre-popoare-245317/
Sunt un adversar neimpacat al falsei teorii a reincarnarii, care nu are temei nici stiintific, nici religios. Dar ce vad aici ma pune pe ganduri. E clar ca ticalosia perversa a doctorului Rozin s-a reintrupat intr-o otreapa care prin vomiturile sale verbale si caracterologice maculeaza numele-simbol al Maresalului. Aceeasi bataie de joc la adresa Armatei romane, aceeasi ura si sete de demolare a tot ce e romanesc.
bati cimpii dle , tifosul era o boala molipsitoare iar conditiile de igiena din armata romana au fost totdeauna mizerabile.
Am facut stagiul militar in ro. , ceva mai imputit si mizerabil nu putea exista si asta am trait in anii 70.
Serviciul militar in Ro.a fost adevarata puscarie,mizerie,farfurii spalate fara detergent,soldatii faceau baie odata la doua saptamini,iar despre asistenta sanitara prefer sa nu fac comentarii.
Doctorul Rozin a avut dreptate.Armata romana nu era model de igiena si curatenie.
Domnule, asta ai înțeles? Atâta minte ai? Ți-ai mai luat și un pseudonim pe care să-l faci de rușine!… Mă sufoc de indignare! Îi dai dreptate lui Rozin?! Te invit să nu mai comentezi pe acest site! Bagajele!
Acum de Sfinta Maria Mare, nu pot sa-ti zic decit AI SICTIR! Dupa cum comentezi , ori esti platit, ori urasti cu adevarat locul in care te-ai nascut!
Idiotule tu bati cimpii.Eu am facut stagiul militar in anii 80 si nu e asa cum spui tu.Eu am fost trimis ca militar la munca la canal Dunare -Marea Neagra si dupa ce a venit Ceausescu si a taiat pamblica noi soldatii ne-am intors in unitate dupa care sa-u facut controale in sectia sanitara la fiecare dintre noi sa vada cum stam cu sanatatea si curatenia corporala.Si i-ti mai spun ca in fiecare dimineata la desteptare fiecare soldat era trimis la spalator sa se spele pina la briu.Intradevar ca odata la saptamina se facea baie dar in acelasi timp se schimba cearceafuri,fete de perna si tot ce cuprinde de lenjerie.Asa ca ori esti un jidan nenorocit ori un spalat pe creier de iudeo-masoni si nu stii ce vorbesti
Are dreptate D-nul Coja sa-ti faci bagjele si s-o tai de aici de pe acest site.
Esti un bozgor scarbos.
Colac peste pupăză, Rozin s-a folosit de ceva ce-i măreț dar lipsește cu desăvîrșire; părerea că boala se ia ie o bazaconie niciodată dovedită!
Epidemiologia caută cai verzi pe pereți la micro-organisme zise aducătoare de boală și moarte. Dacă ar fi fost așa nu mai iera viață pe pămînt…gândiți-vă.
Un cantec care valoreaza mai mult decat tezaurul Romaniei furat de rusi.
O sa vedeti si cum arata dacii , adica noi romanii de azi.
https://www.youtube.com/watch?v=ZCXAXp3etio#t=31
Vorbeam despre straini care au facut rau acestei tari.
la 1812 Rusia imperialista a rupt Moldova in doua si a luat jumate de tara romaneasca cu romani cu tot.
Trădarea dragomanului Dimitrie Moruzi. Există informaţii privind o trădare în timpul negocierilor ruso-turce. Mihai Eminescu nota: „Dar nici influenţa engleză n-ar fi fost în stare de-a cuceri Rusiei o provincie dacă nu era angajată o altă armă, rubla rusească şi trădarea dragomanului Moruzi” [23]. Mare dragoman al Imperiului Otoman în timpul negocierilor era fanariotul Dimitrie Moruzi (decembrie 1808 – iunie 1812). Tratatul ruso-turc (păcea) de la Bucureşti din 16/28 mai 1812 a fost semnat de generalul M.I Kutuzov (1745-1813), care i-a succedat lui Prozorovski la comanda armatei ruseşti din Principatele Dunărene şi de Galib Efendi, ministrul afacerilor străine al Turciei. Dimitrie Moruzi, având în vedere funcţia pe care o deţinea, în ajunul invaziei Rusiei de către marea armată a lui Napoleon, primeşte o scrisoare de la Napoleon Bonaparte, prin care acesta îl sfătuia pe sultan să nu încheie un tratat de pace, până în momentul declanşării ofensivei franceze. Marele dragoman, care făcea parte din delegaţia care ducea tratative în numele Turciei la Bucureşti, de conivenţă cu partea rusă, însoţeşte tratatul de pace, pe care îl trimite la Constantinopol spre semnare, cu o scrisoare în care arată că Kutuzov a ameninţat că dacă tratatul nu este semnat în 10 zile, va trece peste munţii Balcani, şi în acest caz tratatul va fi semnat la Adrianopol, nu la Bucureşti, dar cu alte condiţii. Complicitatea primului dragoman al Porţii, care şi-a trădat suveranul turc, s-ar fi datorat dorinţei acestuia de a obţine cu sprijinul Rusiei titlul de domnitor al Principatului Moldovei, de asemenea promisiunii unui latifundiu (unei moşii) în Basarabia şi unui inel foarte preţios (evaluat la 15 000 piaştri) dăruit de autorităţile ţariste. Turcii se grăbesc să semneze Tratatul de Pace, şi-l expediază la Bucureşti. Napoleon prinde firul trădării şi-l semnalează sultanului. Pe drumul de întoarcere al delegaţiei de pace turceşti, la Şumla în Bulgaria, unde se afla cartierul general al marelui vizir Ahmed paşa, călăul sultanului îi taie capul lui Dimitrie Moruzi pentru trădare.
sursa -istorie