Ioan
206 aprobate
artlevert@yahoo.com
109.166.128.77
Miracolul Mărăşeşti, 6 august 1917. ”Pe aici nu se trece!”
Acum 106 ani, românii strigau la Mărășești ”Pe aici nu se trece”, și nu s-a trecut. Istoricul Manuel Stănescu ne prezintă câteva aspecte specifice acelui an de foc pentru țara noastră, într-un interviu exclusiv.
scris de Sebastian Florea
EXCLUSIV
6 august 1917, începe bătălia de la Mărăşeşti – MapN a transmis un mesaj pe pagina sa de facebook: ”Astăzi, vă propunem să începem ziua cu gândul şi sufletul la cei care cu preţul vieţii, acum 101 ani, la Mărăşeşti, transmiteau lumii întregi un mesaj hotărât: Pe aici nu se trece!”.
Pentru defenseromania.ro, istoricul Manuel Stănescu a spus: ”A fost un miracol. Chiar a fost. El s-a datorat mai multor factori. A salvat existența României și ne-a dat un imens avantaj moral la Conferința de Pace.”
”În 1917, singurele victorii ale Aliaților au fost cele de pe frontul de est. O armată română renăscută, într-adevăr, dar renăscută și cu sprijinul misiunii militare franceze, care a făcut eforturi considerabile. Armata română a fost complet reorganizată, reinstruită. Eforturile au fost pe mai multe paliere: de la cele strict militare, la cele medicale, pentru că au fost foarte mulți medici francezi care au venit, iar unii dintre ei chiar și-au dat viața pe frontul românesc”, a mai amintit Stănescu.
De la eroism până la lașitate
”O armată română care e cumva cu spatele la zid, pentru că e într-o zituație de totul sau nimic și, culmea, asta îi folosește moralului armatei. În același timp, trebuie spus că în vara anului 1917 are loc această promisiune de împroprietărire din partea Regelui Ferdinand, cu un impact foarte puternic asupra moralului trupelor. Bătăliile din 1917 au fost bătălii purtate de armata română alături de armata rusă, trebuie spus și acest lucru. Pe frontul românesc se găseau 1,2 milioane de soldați ruși, în acea perioadă, aproape o treime din totalul efectivelor armatei ruse. Comportamentul trupelor ruse în aceste bătălii a fost unul care a mers de la eroism până la lașitate. Au fost unități care au luptat și au luptat destul de bine, și au fost unități care au fugit de pe câmpul de luptă, armata română fiind nevoită să intervină. Chiar la Mărășești există o situație în care trupele române și-au făcut cu greu loc cu baionetele peste un pod, pentru că trupele ruse, practic, au fugit în panică de pe linia frontului. dar, dacă contabilizăm pierderile de la Mărășești, armata română a avut în jur de 27.000 de soldați căzuți, perderi aproximativ egale cu cele ale armatei ruse. Prin prisma pierderilor, putem înțelege că și armata rusă a avut o pondere semnificativă la aceste victorii. Trebuie precizat că există o campanie ofensivă, bătălia de la Mărăști, și apoi a fost o contraofensivă, Mărășești și Oituz, care sunt bătălii defensive. Cumva, ele sunt separate, deși eu cred că ar fi firesc ca Mărășești și Oituz să fie în aceeași caracteristică, pentru că sunt elemente ale aceleiași bătălii”, a mai spus istoricul.
”Categoric sunt importante, prin prisma jertfei, a faptului că Puterile Centrale au fost oprite, pentru că, să nu uităm, nu era vorba numai de pierderea și dispariția statului român, ci și de ajungerea trupelor germane la Odessa. dezastrul ar fi fost total pentru Antantă, în vara lui 1917”, ne-a mai spus istoricul Manuel Stănescu.
Bătălia de la Mărășești
Bătălia de la Mărășești s-a desfășurat pe Frontul Român, în perioada 24 iulie/6 august – 6 august/19 august 1917 în zona Vrancei în spațiul dintre râurile Siret și Putna și aliniamentul Muncelu – Mărășești. Bătălia a avut ca rezultat eșecul ofensivei germane și stabilizarea frontului din zonă, până la sfârșitul conflagrației.
Confruntarea a opus Armata României și forțe aparținând Imperiului Rus – aflate în defensivă, trupelor germane – aflate în ofensivă, în timpul campaniei militare românești din 1917 din Primul Război Mondial.
Obiectivul strategic al Puterilor Centrale era spargerea frontului și înaintarea pe valea Siretului spre Adjud pentru a se face joncțiunea cu trupele Armatei 1 austro-ungare aflate în ofensivă la Oituz și realizarea unui cap de pod la est de Siret.
Prin durată, proporții și intensitate a fost cea mai mare bătălie de pe frontul românesc pe durata Primului Război Mondial.
Vreau să fac și eu ceva pentru ţara mea!
Tot într-un mesaj al MApN, se arată că ”Bătălia de la Mărășești, desfăşurată în perioada 6 august – 3 septembrie 1917, a fost cea mai importantă operațiune militară desfășurată de armata română în timpul Primului Război Mondial, ce a schimbat soarta întregului război de reîntregire naţională prin victoriile obţinute pe linia frontului Mărăşti, Mărăşeşti, Oituz.
„Vreau să fac și eu ceva pentru ţara mea!”, sunt cuvintele legendare rostite de Măriuca, eroina de la Mărăşeşti în 1917. Pe numele său Maria Ion Zaharia, copila de numai 12 ani şi-a dat viaţa, în ziua de 6 august 1917, luptând, alături de soldații noștri, pentru apărarea României.
Astăzi, 6 august, omagiem eroii căzuţi în aceste lupte grele, în memoria cărora au fost ridicate mausolee în localităţile Soveja, Mărăşti, Mărăşeşti, Focşani şi monumente în localităţile Varniţa, Muncelu şi Tişiţa.
Cinste și onoare memoriei lor!”
Minunea Sfântului Nicolae de la Mărășești
DE DANIEL POLIFRONE · PUBLICAT 5 DECEMBRIE 2019 · ACTUALIZAT 5 DECEMBRIE 2019
Cu adevărat putem spune noi românii: „Mare eşti Doamne şi minunate sunt lucrurile Tale şi nici un cuvânt nu este de-ajuns spre lauda minunilor Tale”. Dacă Bunul Dumnezeu nu ne-ar fi salvat de fiecare dată de-a lungul istoriei din ghearele duşmanilor noştri, apoi de multe ori ne-am fi stins ca neam şi ca Biserică Ortodoxă.
Cine nu ştie despre atâtea războaie pe care le-au avut conducătorii români cu turcii şi tătarii şi de atâtea ori i-au biruit, ca prin minune, cu ajutorul lui Dumnezeu.
Despre o mare minune care s-a petrecut în timpul primului război mondial, am auzit-o prima dată de la tatăl meu, care o povestea cu lacrimi în ochi, atunci când eram copil în casa părinţilor mei, după care am mai auzit-o şi de la părintele Nicodim Măndiţă, care au luat parte, şi unul şi altul, la primul război mondial. Iar a treia persoană de la care am mai auzit despre această mare minune, este părintele arhimandrit Ilie Cleopa de la mănăstirea Sihăstria, jududeţul Neamţ. Părintele Ilie Cleopa, este adevărat că nu a luat parte la primul război mondial, dar ne-a povestit că a auzit de la tatăl său. Şi iată cum s-a întâmplat:
Când nemţii au cucerit aproape toată ţara noastră, de au mai rămas doar cinci judeţe neocupate, fiecare din noi îşi poate da seama ce jale mare era în ţara noastră şi cum se simţeau cei ce erau sub ocupaţie străină. Chiar şi în armată între soldaţi pătrunsese o jalnică descurajare şi nimeni nu mai putea crede că vor mai putea pune pe fugă pe barbari ca altă dată. Absolut în toate Bisericile din ţara noastră se făceau slujbe cu privegheri de toată noaptea. Pe obrajii fiecărui locuitor al ţării erau lacrimi şi iar lacrimi. Preasfinţiţi Arhierei au dat dispoziţie credincioşilor creştini în afară de bolnavi, femei lăuze şi pruncii mici, să ţină post până seara; iar seara să mănânce fără ulei şi vin, petrecerile cu muzică şi jocuri să fie interzise cu desăvârşire.
Dar, în dimineaţa unei zile binecuvântate de Dumnezeu, un general, comandantul suprem al armatei germane, căutând să-şi încurajeze trupele, a zis către ei:
– Astăzi după masă vom servi cafeaua în Iaşi (adică vom ajunge la biruinţa finală).
Bunul Dumnezeu întotdeauna stă împotriva celor mândri, iar celor smeriţi le dă har. În acest timp, armata germană la Mărăşeşti a dat un atac, puţin mai având să-i scoată pe ostaşii români de pe poziţie. Deodată a apărut deasupra frontului Sfântul Nicolae înconjurat de un nor luminos cu un omofor în mâini. Din acel moment toate focurile de armă şi proectilele care erau îndreptate de nemţi spre ostaşii români, se întorceau spre ei şi-i nimiceau cumplit. Paralel cu această situaţie, armata germană, care din primele clipe a văzut pe Sfântul Nicolae, s-a umplut de groază şi de panică totodată şi a dat bir cu fugiţii. Iar îndureraţii ostaşi români, privind cu multă evlavie spre Sfântul Nicolae cum îi ocroteşte, au sunat alarma şi au sculat din somn şi pe ostaşii români care nu de mult au fost scoşi de pe poziţie pentru a se reface. Iar ei, aşa cum se aflau, în cămaşă şi izmană, au pus baioneta la armă, fugind ca nişte disperaţi să alunge de pe pământul sfânt al ţării noastre pe barbarii de altădată… şi i-au biruit.
Acestea sunt isprăvile credinţei noastre strămoşeşti care, de fiecare dată, atunci când ne-a fost viaţa mai amară, nu ne-a lăsat fără răspuns la rugăciunile şi strigătul nostru, nu ne-a părăsit şi, când ni se părea că suntem pe ultima treaptă, o mână nevăzută ne-a salvat, ne-a izbăvit în chip minunat. De aceea suntem datori ca să mulţumim lui Dumnezeu întotdeauna şi pentru toate.
Extras din „Viața părintelui Nicodim Măndiță”, Vol 2
Văd că de multe ori comentariile nu sînt în legătură cu subiectele din articole. Articolul e despre Mărășești, dar in comentarii văd chestii despre sare…
Nu a fost nici un miracol pe frontul de la Mărășești. Acel front a fost făvcut in cadrul frontului rusesc ce era întins de la Baltica la Marea neagră. „pe aici nu se trece” a fost un anunț pt militarii romîni că acela nu era loc de trecere.
Cînd armata rusă a fost retrasă de pe acel front foarte lung, armata romînă s-a predat! Ce miracole visați? Romînia a semnat în mai 1918 pacea de la București, practic predarea țării către Puterile Centrale. Norocul a fost că a debarcat armata americană în Franța cu 2 milioane de militari și astfel Puterile Centrale au pierdut războiul.
Într-o declarație total lipsită de conștiință de sine, secretarul de stat Antony Blinken l-a criticat pe președintele rus Vladimir Putin pentru că și-a încarcerat adversarul politic.
Liderul opoziției ruse Alexei Navalny a fost condamnat vineri la încă 19 ani într-o colonie penitenciară pentru acuzații legate de extremism.
„Statele Unite condamnă cu fermitate condamnarea de către Rusia a liderului opoziției Aleksey Navalny pentru acuzații motivate politic. Kremlinul nu poate reduce la tăcere adevărul. Navalny ar trebui să fie eliberat”, a scris Blinken pe X ca răspuns.
Comentariile fără ton ale lui Blinken, pe fondul persecuției politice a administrației Biden împotriva principalului său rival politic, Donald Trump, au fost ridiculizate brutal pe rețelele de socializare.
Până în prezent, Trump a primit două acuzații federale din partea avocatului special Jack Smith privind reținerea de documente clasificate la Mar-a-Lago și protestul din 6 ianuarie, precum și o acuzație statală din partea procurorului Alvin Bragg din Manhattan, legată de plățile de tăcere făcute vedetei porno Stormy Daniels.
În special, un procuror din echipa lui Smith este un donator cunoscut al lui Joe Biden, iar judecătorul care supraveghează cazul legat de alegeri a făcut donații fostului președinte Barack Obama.
Doar democrații au voie să își persecute opoziția politică!
Trump o numește pe Nancy Pelosi o „vrăjitoare rea” care „într-o zi va trăi în IAD.
Surpriză: Procurorul DOJ care lucrează în echipa lui Jack Smith este un donator al lui Biden.
Dershowitz: Actul de acuzare a lui Trump face ca America „să arate ca un ținut al republicilor bananiere.
‘Să ne pregătim să facem scandal!”: Musk spune că lupta în cușcă cu Zuckerberg va fi ‘transmisă în direct’ pe Twitter X
Se face reclama azi la Sarea celtica(un kg.egal 46 de lei) ca alternativa la sarea otravita.Acum pun problema ca om normal:avem noi alternativa care nu costa nimic(sarea bulgari,bolovani).De ce aruncam bani pe fereastra cand sarea bulgari e 1,5 lei kg?Pentru lauda in fata lumii ca cumparam sare celtica?Atunci daca doriti sa fiti prosti,zic eu,fiti prosti si dati 46 de lei pe un kg.de sare.Sarea bolovani nu are tot atatea minerale?Cu ce difera de aceea celtica?
Atentie:
Call Center
rezultate analize
MedLife
rezultate analize
Programare online
medici analizand fisa medicala a unui pacient cu Gută
MedLife Glosar afecțiuni medicale Gută
Gută
Descoperă informații utile despre această afecțiune: de la cauze, factori de risc, simptome, diagnosticare, până la metode de tratament și de prevenție.
Pentru recomandări personalizate, solicită o programare la un medic din Sistemul Medical MedLife.
Despre gută
Guta este o formă comună și complexă de artrită, caracterizată prin depunerea cristalelor de urat de sodiu pe articulații. Boala poate afecta pe oricine și se manifestă cel mai frecvent la nivelul articulațiilor de la baza degetelor de la picioare, prin:
atacuri bruște, severe de durere;
umflături;
roșeață;
sensibilitate.
Un atac de gută poate apărea dintr-o dată, adesea în mijlocul nopții. Zona afectată este caldă, umflată și extrem de sensibilă.
Guta este mai frecventă la bărbați, la femei manifestându-se mai des după menopauză. Hiperuricemia (creșterea nivelului de acid uric în sânge) se asociază cu alte afecțiuni, precum: hipertensiunea arterială, boala cronică de rinichi, bolile cardiovasculare, accidentul vascular cerebral.
picior cu degetul mare inflamat si dureros in timpul unui atac de guta
Cauze
Guta apare atunci când cristalele de acid uric se acumulează în articulații, provocând inflamația și durerea intensă.
În mod normal, acidul uric se dizolvă în sânge și trece, prin rinichi, în urină. Uneori, fie organismul produce prea mult acid uric, fie rinichii elimină prea puțin. Când se întâmplă acest lucru, acidul uric poate forma cristale care provoacă durere, inflamație și umflături.
Cu cât este mai mare gradul și durata hiperuricemiei, cu atât este mai mare riscul apariției simptomelor și severitatea acestora.
Scăderea excreției renale este, de departe, cea mai frecventă cauză de hiperuricemie. Aceasta poate fi ereditară sau poate surveni la pacienții care fac tratament cronic cu diuretice și la cei cu afecțiuni care scad filtrarea glomerulară.
Factori de risc
Riscul de a dezvolta gută este mai mare atunci când în organism există un nivel ridicat de acid uric. Factorii care cresc nivelul acidului uric din corp sunt:
dieta: o alimentație bogată în carne și fructe de mare, băuturi alcoolice îndulcite cu zahăr din fructe (fructoză) cresc nivelul acidului uric; consumul de alcool, în special de bere, crește riscul de gută;
obezitatea: rinichii elimină mai greu acidul uric;
anumite condiții medicale: tensiunea arterială netratată și afecțiunile cronice, cum ar fi diabetul, sindromul metabolic și bolile cardiace sau renale;
anumite medicamente: diureticele tiazidice (pentru hipertensiunea arterială) pot crește nivelul de acid uric;
istoricul medical familial: o persoană care are rude cu această afecțiune are un risc mai mare de a dezvolta, de asemenea, gută;
vârsta și sexul: guta apare mai frecvent la bărbați; aceștia au un risc mai mare de a dezvolta boala între 30 și 50 de ani, în timp ce femeile fac gută, în general, după menopauză;
operație recentă sau traumă: riscul apariției unui atac de gută este mai mare după o intervenție chirugicală.
Simptome
Semnele și simptomele gutei apar aproape întotdeauna brusc și adesea noaptea. Acestea includ:
durere articulară intensă: guta afectează în mod obișnuit articulația degetului mare de la picior, dar se poate manifesta la orice articulație (glezne, genunchi, coate, încheieturi și degete); articulația șoldului, a umărului, cele sacroiliace (structura osoasă de la baza coloanei vertebrale), sternoclaviculare sau vertebrale cervicale sunt rar afectate. Durerea devine din ce în ce mai severă, de obicei, în câteva ore;
stare continuă de disconfort: după dispariția durerii severe, unele disconforturi comune pot dura de la câteva zile până la câteva săptămâni; este posibil ca atacurile ulterioare să dureze mai mult și să afecteze mai multe articulații;
inflamație și roșeață: articulațiile afectate devin umflate, calde și roșii;
limitarea mișcării: când guta progresează, mișcările normale ale articulațiilor devin limitate;
tumefacția, căldura locală, eritemul și sensibilitatea neobișnuită la palpare pot sugera o infecție;
uneori, apar și febra, tahicardia, frisoanele și starea de rău general.
Stadiile gutei
Există diferite etape prin care progresează guta:
hiperuricemie asimptomatică: în prima perioadă, nivelul acidului uric în sânge este ridicat, dar guta nu este încă simptomatică. Majoritatea pacienților rămân asimptomatici toată viața.
În acest stadiu, tratamentul nu este necesar, deși cristalele sunt depozitate în țesuturi și provoacă daune ușoare.
Această fază se încheie odată cu apariția primului atac de gută sau odată cu apariția pietrelor la rinichi; poate dura câțiva ani, dar poate fi mult mai scurtă la pacienții cu creșteri mari ale acidului uric;
guta acută: această etapă începe atunci când cristalele de acid uric provoacă inflamație acută și durere intensă; acest atac brusc va disparea în decurs de trei până la zece zile.
Durerea poate fi uneori declanșată de evenimente stresante, consum de alcool și droguri, precum și de vremea rece;
guta intercritică: acest stadiu reprezintă perioada dintre atacurile de durere și guta acută.
Erupțiile pot să nu apară timp de luni sau chiar ani, deși nu sunt tratate. Pe măsura trecerii timpului, acestea se pot manifesta, însă, din ce în ce mai frecvent. În această etapă, se depun în țesut noi cristale de acid uric;
guta cronică: este cel mai grav stadiu și cel mai debilitant tip de gută; el provoacă daune permanente în articulații și rinichi.
Pacientul poate suferi de artrită cronică și poate dezvolta tofi (bucăți mari de cristale de acid uric) în zone mai reci ale corpului, cum ar fi articulațiile degetelor.
Este nevoie de mult timp fără tratament pentru ca un pacient să ajungă în stadiul de gută cronică, aproximativ zece ani. De aceea, este foarte puțin probabil ca un pacient care primește un tratament adecvat să progreseze în această etapă.
barbat cu manifestari ale gutei la nivelul degetelor de la mana
Diagnosticare
Guta poate fi dificil de diagnosticat deoarece simptomele sale, atunci când apar, sunt similare cu cele din alte afecțiuni.
Un test pe baza căruia medicul poate pune diagnosticul de gută este identificarea cristalelor în lichidul sinovial (pentru care se efectuează artrocenteza), unde fluidul este extras din articulația afectată. Lichidul este apoi examinat, pentru a vedea dacă sunt prezente cristale de acid uric.
Medicii pot recomanda, de asemenea, testarea nivelului de acid uric din sânge.
O altă procedură utilă în diagnosticarea gutei este identificarea cristelelor de uree în jurul articulațiilor sau în interiorul unor tofi, utilizând ultrasunete sau CT.
Radiografiile nu pot detecta guta, dar pot fi folosite pentru a exclude alte cauze.
Tratament
Scopul tratamentului este ameliorarea promptă a atacului de gută, prevenirea unor crize ulterioare, prevenirea complicațiilor, respectiv prevenirea și tratarea bolilor asociate.
Hiperuricemia asimptomatică nu are indicație de tratament medicamentos deoarece nu toți pacienții cu valori crescute ale acidului uric pot dezvolta gută. Scăderea acidului uric se poate face prin înlocuirea medicației care duce la creșterea lui, prin controlul valorilor tensiunii arteriale, scădere ponderală și reducerea consumului de alcool.
Regimul alimentar recomandat
Alimentația în gută este extrem de importantă.
Există o serie de alimente care sunt interzise, printre care:
alimentele bogate în purine: viscere, creier, momițe, scrumbii, sardele; sunt permise, în cantități mici, carnea fiartă și peștele;
dintre legume, sunt interzise: fasolea, lintea, mazărea, ciupercile, varza, conopida;
ciocolata și băuturile alcoolice pot declanșa o criză de gută.
Meniul unui pacient cu gută trebuie să cuprindă mâncăruri care vor fi preparate cât mai simplu, fără sare și grăsimi și să cuprindă patru – cinci mese pe zi.
Prevenție
O persoană predispusă la apariția gutei poate preveni această boală prin menținerea unui stil de viață sănătos și a unei diete adecvate:
menținerea unui aport ridicat de lichide (aproximativ doi – patru litri pe zi);
evitarea consumului de alcool;
menținerea unei greutăți moderate;
limitarea consumului unor alimente bogate în purină, cum ar fi crustaceele, mielul, carnea de vită, carnea de porc;
un consum moderat de grăsimi și bogat în legume;
evitarea fumatului;
efectuarea de exerciții fizice în mod regulat.
Autor
Dr. Cozma Maria
Medic Specialist Reumatologie
Atentie mare:
Un nou cuvânt al Parintelui Elpidie despre fuga în munți și despre frica de ce vine peste omenire.
– Părinte, mulți oameni care aud toate aceste lucruri rele venind pentru creștini sunt îngrijorați și se gândesc serios să părăsească orașele și să rămână în munți. Dumneavoastră ce spuneți în această privință?
– A avea, copilul meu, soluții alternative la a rămâne într-o situație dificilă este un act corect și rațional. Însă, să trăiești continuu în neliniște și frică de ceea ce se va întâmpla, cum vei trăi, unde trebuie să mergi pentru a te salva în viitor și multe altele, este o mare greșeală. Și este o mare greșeală pentru că în spatele tuturor acestor neliniști și temeri se ascunde cel mai mare păcat care ne separă de iubirea lui Hristos. Acest păcat este o lipsă de încredere în Pronia Sa divină. Toate aceste neliniști și temeri pe care le avem cu privire la viitorul nostru arată cât de puțin credem, Îl iubim și ne încredem în Dumnezeu.
Luarea unor măsuri preventive care ne-ar putea ajuta în viitor să facem față mai bine unei situații dificile este un act înțelept și este foarte plăcut Domnului nostru. Dar a face mișcări pripite și imprudente, care arată mai mult panică și frică decât încredere în iubitul nostru Iisus, este greșit și o mare viclenie a satanei.
Noi, acum, în acești ani satanici dificili în care trăim, trebuie să-i luăm ca exemplu pe primii creștini. Așa cum ei erau întotdeauna gata să sufere persecuții, întristări și chinuri pentru dragostea lui Hristos, tot așa și noi trebuie să fim oricând pregătiți să dovedim tuturor, și oamenilor și îngerilor, că Îl iubim numai pe Domnul nostru Iisus. Numai în El ne încredem și numai pe El Îl urmăm!
Primii creștini au luptat împotriva fricii naturale a sufletelor lor cu încrederea absolută pe care o aveau în iubitul lor Iisus, de aceea nici nu s-au temut de amenințările și chinurile păgânilor. Ei știau foarte bine că pe acest pământ nu suntem permanenți, ci temporari, așa că au trăit doar cu gândul la veșnicie și la bucuria Raiului în brațele iubitului lor Iisus. De aceea au devenit sfinți!
Și asta este ceea ce trebuie să facem și noi acum. Să ne asemănăm lor în credință și să nu ne temem de amenințările lui antihrist, care ne amenință că dacă nu facem ceea ce vrea el și dacă nu luăm toate aceste lucruri satanice pe care le pregătește pentru noi, chipurile, pentru binele nostru, ne va lipsi de apă, mâncare și toate bucuriile pământului.
Frica pe care o seamănă în inimile noastre, să știți, este cea mai puternică și eficientă armă pe care satana o folosește pentru a ne supune. Să nu uităm asta niciodată, așa cum nu trebuie să uităm și altceva, că pe acest pământ am venit să trăim foarte puțini ani și apoi, în funcție de viața noastră, să trăim în veșnicie ori bucuria Raiului, ori deznădejdea iadului.
Patria noastră reală este Paradisul, așa că nu ar trebui să ne supere deloc dacă antihristul se grăbește să ne trimită cu o oră mai repede în Paradis.
Ceea ce îl sperie și îl înspăimântă mult pe satana este atunci când ne vede că nu ne temem de amenințările lui și nu ezităm să mărturisim cu credință profundă și putere că suntem creștini, fii ai iubitului nostru Iisus!
Să alungăm, așadar, din inimile noastre orice frică, orice împuținare sufletească și orice lașitate și să fim ca cele trei fetițe ale Sfintei Sofia, ca Pisti care avea 12 ani, ca Elpida care avea 11 ani și ca Agapi care avea doar 9 ani, cărora nu le-a fost frică să spună că sunt creștine și că Îl iubesc pe Iisus cu toată puterea inimii lor.
Au suferit multe martirii fără să le fi fost vreodată frică. De ce însă? Pentru că a fost cu ele tot timpul, de la începutul chinurilor, iubitul lor Iisus care le-a dat îndrăzneală și curaj, le-a ținut de mână și le-a zâmbit! Trei fetițe au suferit nenumărate chinuri și i-au rușinat pe păgâni.
Aș sugera tuturor să punem ca model în viața noastră aceste trei fetițe, pe Pisti (credință), pe Elpida (nădejde) și pe Agapi (dragoste) și să ne asemănăm lor în credința absolută, iubirea, încrederea pe care au avut-o în mult iubitul împărat al inimilor lor, Iisus.
Astfel, propun tuturor părinților și în special sfintelor mame creștine, să pună ca model de mamă creștină adevărată pe Sfânta Sofia, mama acestor trei fetițe, și să o imite.
Datorită acestei mame sfinte, și copiii ei s-au sfințit. Ea este cea care a insuflat marea iubire a lui Iisus copiilor ei. Mai întâi a trăit în inima ei dragostea divină a lui Iisus, iar apoi a transmis-o prin exemplu celor trei fiice ale sale.
Sofia a inspirat în copiii ei dragostea absolută pentru Dumnezeu și a alungat din sufletele lor de copii orice frică și tulburare, pe care satana încerca zadarnic să le-o strecoare în inimi.
La fel să faceți și voi, iubitele noastre mame. Iubiți-L mai întâi voi pe Domnul nostru Iisus cu toată puterea inimii voastre și apoi deveniți cel mai frumos exemplu pentru copiii voștri.
Nu lăsați niciodată frica de la diavol să vă călăuzească gândurile și faptele, ci lăsați mireasma iubirii lui Dumnezeu să se răspândească în sufletele voastre și în sufletele copiilor voștri și ca o melodie cerească să ziceți continuu din adâncul inimii voastre: „Iisuse al meu, te iubesc”!
Ca să revin însă la întrebarea voastră, dacă ar trebui să fugim cu toții acum în munți și în păduri, pentru a ne salva de teama evenimentelor pe care cu toții le simțim că vor veni, vă răspund direct că acest lucru este greșit.
Cu toate acestea, trebuie să subliniez că este un lucru bun și prudent, dacă avem sau putem cumpăra vreun teren departe de orașe, în zone împădurite liniștite, și să construim acolo o casă de refugiu.
În viitorul apropiat, acolo se vor aduna creștinii cu mare atenție și multe precauții pentru a săvârși în ascuns Sfintele Liturghii și pentru a se împărtăși. Preoții evlavioși vor vizita aceste adăposturi sfinte și vor săvârși și alte slujbe religioase creștine atunci când totul va fi interzis și urmărit penal.
Atunci liderul religios mondial al bisericii satanice a panreligiei din statele creștino-satanice va fi proorocul mincinos, iar liderul politic mondial al tuturor statelor unite de pe pământ va fi antihristul. Religia mondială oficială va fi din nou idolatrie, dar într-o formă nouă.
Unii oameni cred că toate acestea aparțin viitorului îndepărtat. Vă asigur că toate acestea se vor întâmpla în viitorul apropiat.
Noi ar trebui să ne pregătim de pe acum pentru toate acestea, pentru a ne întări sufletele cu mai multă credință, dragoste și încredere absolută în iubitul nostru Iisus, Împăratul inimilor noastre, singurul Hristos adevărat!
Deci, nu vă temeți, să-L iubim pe Hristos și El ne va spune ce trebuie să facem.
(Părintele Elpidie Vaianakis)
Nota:
Luand act de cele spuse mai sus precizez ca traim in proximitatea marelui razboi situatie in care gandirea oamenilor nu mai e ca pe timp de pace.Asa ca daca cineva se sperie sau intra in panica atunci cand citeste ce spun oamenii lui Dumnezeu sperietura lui este un lucru normal si individual.Acum pe vremurile acestea nu este normal sa vina oamenii sa iti spuna”auzi,nu mai vorbi pentru ca s-au speriat doi-trei bolnavi de frica din multime si s-ar putea sa avem probleme din cauza lor,o sa o patim”.Va dati seama in cata prostie e cufundat crestinismul azi?