Citeam postarile tovarasului Hodor si asa am ajuns la postarile Centrului pentru Studiul Istoriei Evreilor din Romania Wilhelm Vilderman …. care descrie lichidarea unei familii de evrei. In primele randuri oricine poate vedeea ca masacrul a fost efectuat cu o mitraliera:
,,Diamant a declarat ca executia a fost facuta din ordinul unui locotenent de jandarmi , Constantin Vornicu , cu o rafala de mitraliera , probabil de pe tancheta .’”
In primul rand jandarmii nu aveau tanchete…. si in al doilea rand de cand jandarmii umblau jandarmii cu tanchete in Iasi ? Bizar. Nici cu armata sovietica in tara dupa 23 august 1944 jandarmii nu aveau tanchete….si dotarea jandarmilor in regimul maresalului Antonescu era la nivel de dezastru total….
Mai jos, e descrisa ,,crima” efectuata cu pusti ZB…..
,,Crima”
,,Dupa ce nimeni nu a venit sa raspunda , militarii au tras in incuietoare si au spart usa cu picioarele, i-au adunat pe toti evreii din casa , i-au jefuit si i-au scos in strada insirandu-i in fata pravaliei ,,Fratii Hirschensohn . Dupa care au tras in ei cu arme ZB.” Cu pusca sau cu mitraliera? Nici cu una si nici cu alta! Raspunsul il vad la final:
,,Nu stim de unde a avut fotografiile , dar e sigur ca le-a pastrat cu mare grija.”
Adica fotografiile au venit din …. Israel dupa un proces sovietic din 1948 pe o relatie sovieto-israeliana din 1948. Mai clar autorul expune clar ideea unei colectii de fotografii venite din Israel in care evreii impuscati fotografiau cum erau impuscati de jandarmii romani. Cum naiba? Falsul pune sub semnul intrebarii inteligenta falsificatorilor : daca evreii erau impuscati de jandarmi cum se face ca evreii ii fotografiau pe jandarmii care ii impuscau pe evrei cand nu exista Mosadul? Cum se face ca executia e descrisa in doua moduri prima cu mitraliera si a doua cu pustile ZB?
Autorul vorbeste de o colectie de fotografii din Odesa si din Iasi in care evreii ii fotografiau pe jandarmii care ii omora pe evrei si stiau ca sunt fotografiati. E noaptea mintii!
„https://www.csier.ro/index.php/204-povestea-corecta-a-unor-fotografii-din-timpul-pogromului-de-la-iasi” />