caroline gunderode
526 aprobate

google.bex
caroline.gunderode@gmail.com
109.133.42.42
BANCILE LUCREAZA IN IMPUNITATE !!! DE LA „TOO BIG TO FAIL” (2008) LA „TOO BIG TO JAIL” ( 2012) .

20/09/22

RFK, Jr. + Expert în finanțe: Cum au trecut băncile mari de la „prea mari pentru a eșua la prea mari pentru a ajunge la închisoare”

Într-un episod recent al „RFK Jr. The Defender Podcast”, expertul în finanțe și drept John Titus a discutat despre modul în care băncile mari au trecut de la salvarea în criza financiară globală din 2008 la imunitate penală în 2012.

De
Suzanne Burdick, Ph.D.

14

https://childrenshealthdefense.org/defender/rfk-jr-podcast-john-titus-finance-expert-global-banks/

 

Cum au trecut marile bănci de la „ prea mari pentru a eșua ” în timpul crizei financiare globale din 2008 la „ prea mari pentru a face închisoare ” în 2012?

Potrivit expertului în finanțe și drept John Titus , totul a început atunci când guvernul SUA și un cartel de bănci străine în 2012 au oferit imunitate penală băncii britanice HSBC – chiar dacă HSBC „a recunoscut în mod deschis și a mărturisit în mod liber că a încălcat penal Legea privind secretul bancar și tranzacționarea”. cu Enemy Act pentru că facilitau spălarea banilor de către traficanții de droguri și teroriști.”

Acum, a spus Titus, peste 25 dintre cele mai mari bănci globale pot cere imunitate penală, deoarece sunt „instituții financiare importante din punct de vedere sistemic” (SIFI).

Într-un episod recent al „ RFK Jr. The Defender Podcast ”, Titus, care produce documentare financiare și juridice pe canalul său de YouTube, „ Best Evidence ”, a confirmat că băncile internaționale „care au cu adevărat puterea monetară internațională” sunt cele care au fost „salvați” în timpul crizei financiare globale din 2008 – „dar salvarea tocmai sa extins”, a spus el.

Potrivit lui Titus, în vara anului 2012, numeroși oficiali ai Departamentului de Justiție al SUA (DOJ) făceau eforturi pentru a urmări penal HSBC.

Dar până la sfârșitul anului 2012, atunci procurorul general Eric Holder a anunțat în mod surprinzător că HSBC nu va fi urmărit penal și că va trebui doar să plătească o amendă.

„The New York Times a condus cu articolul care spunea „ Astăzi este o zi întunecată pentru statul de drept ” și nimeni nu știa cu adevărat ce s-a întâmplat”, a spus Titus pentru Kennedy.

Așa că Comitetul pentru Servicii Financiare a Casei SUA a investigat și a găsit un document cheie care explica de ce DOJ nu a urmărit penal HSBC.

Pe măsură ce acuzarea DOJ se pregătea în vara anului 2012, George Osburn, care atunci era ministrul financiar-șef al Marii Britanii – „în principiu secretarul trezoreriei” – a trimis o scrisoare secretarului de Trezorerie al SUA, Tim Geithner , și lui Ben Bernanke , președintele Rezervei Federale a SUA. .

În scrisoare, Osburn a spus: „Hei, nu poți să judeci HSBC”, a spus Titus.

„Și iată, din acel moment înainte, DOJ începe să-și retragă planurile de a acuza HSBC până în punctul în care până în decembrie 2012, practic, i-au dat permis HSBC”, a spus el.

Titus a adăugat:

„Nu numai atât, dar au implementat toate aceste modificări ale acordului de urmărire penală amânată cu HSBC, pe care HSBC le-a sugerat. Așa că era de genul „Ce? Cine este George Osborn? De ce îl ascultă autoritățile americane? Și de ce Departamentul de Justiție al SUA îi ascultă pe Ben Bernanke și Tim Geithner?”

Kennedy a pus întrebarea cheie: Cum a intervenit un oficial britanic într-un caz penal din SUA?

Titus și Kennedy au analizat modul în care Banca Reglementărilor Internaționale – asociația comercială umbrelă cu sediul în Elveția pentru toate băncile federale din lume – a creat un grup numit Financial Stability Board (FSB) după criza financiară globală din 2008 și i-a însărcinat cu monitorizarea stabilității financiare și a riscului sistemic.

FBS „a creat o listă de 25 de instituții financiare importante din punct de vedere sistemic” sau SIFI , cu „reguli speciale” pentru acele instituții.

„Dacă ai fi pe această listă, înseamnă că nu poți fi urmărit penal pentru nimic, oriunde în lume, în esență”, a spus Kennedy.

Titus a explicat cum FSB a creat mai multe grupuri de lucru „cu nume care sună orwellian” și le-a trimis să monitorizeze diferite bănci centrale și jurisdicții din întreaga lume.

Așa a aflat George Osburn despre intenția DOJ de a urmări penal HSBC.

Folosind „limbaj codificat” în scrisoarea sa, a spus Titus, Osburn a transmis oficialilor americani mesajul că nu ar trebui să pună în judecată HSBC pentru că este un SIFI.

Titus i-a spus lui Kennedy modul în care analiza sa a scrisorii lui Osburn a dezvăluit acest mandat global de acordare a imunității penale HSBC.

„Marele spun pentru mine [a fost] că era ceva departe în câteva dintre acele paragrafe”, a spus Titus. „El [Osburn] spune: „Este datoria mea să aplic regulile și standardele globale”.

Titus a adăugat:

„Este ca și cum, așteaptă un minut. Scrii pe antet britanic. Scrii pe antet pe care scrie HMS — Serviciul Majestății Sale — scrii pe hârtie cu antet. Asta e plătit de contribuabilii britanici. Treaba ta nu este să aplici regulile globale. Treaba ta este să aplici regulile britanice. Despre ce vorbesti? Reguli globale? Ce vrei să spui?

„Și acel steag roșu este un fel de oboseală pentru care el le spune ceva foarte important pentru a pune în aplicare regulile globale.”

Și dacă țările nu respectă regulile cartelului bancar global, a subliniat Kennedy, cartelul ar putea impune națiunilor pedepse economice sau financiare.

Urmărește podcastul aici:

Părerile și opiniile exprimate în acest articol aparțin autorilor și nu reflectă neapărat punctele de vedere ale Children’s Health Defense.

sursa: The Defender – publicatia lui JF Kennedy Jr.
09/20/22

BIG TECH
› VIEWS
RFK, Jr. + Finance Expert: How Big Banks Went From ‘Too Big to Fail to Too Big to Jail’
On a recent episode of the “RFK Jr. The Defender Podcast,” finance and law expert John Titus discussed how big banks went from being bailed out in the 2008 global financial crisis to being granted criminal immunity in 2012.

By
Suzanne Burdick, Ph.D