CD
894 aprobate

denitsoc@gmail.com
75.57.36.95
Stimata doamna Caroline Gunderode,
Textul, destul de economic, nu a permis autorului sa etapizeze reactiile poporului american la razboaiele purtate, sunt 245 de ani de razboaie si ia timp sa faci un asemenea studiu.
Toata lumea cunoaste reactia studentilor si a maselor in general, cel putin impotriva razboiului din Vietnam. Reactia a avut motive multiple, iar cel mai important era serviciul militar obligatoriu si nimeni nu voia sa moara. Odata ce s-a ridicat obligativitatea serviciului militar, reactiile masei au incetat, dovedind insensibilitatea la suferintele cauzate de razboi unor natiuni victime ale capitalismului financiar expasionist.
Traiesc in SUA de 32 de ani si nu am vazut niciodata, nicaieri vreo manifestare antirazboinica din partea populatieie, sau cel putin a unor grupuri marunte, nimic si razboiae au tot fost.
Cand a inceput razboiul impotriva Irakului americanii se distrau cum erau distrusi arabii cei pagani cu „capetele invelite in servete – „raghead”, nici o urma de compasiune, no mercy.
Doreau ca tarile arabe, pe care ei nu le puteau arata pe harta, sa fie bombardate si aduse in epoca de piatra – pana nu va ramanea nici o piatra peste piatra- expresie pura americana.
Suna cumva poetic sau sadic?
Cand se judeca pe prezumtii se greseste intotdeauna.
Capitalismul nu mai este de mult ceea ce a fost si nici americanii nu mai sunt aceiasi si nici interesele nu au ramas aceleasi.
Gesturi „eroice” ca sa-si sporeasca popularitatea au facut multe „personalitati” care au mers la inamic sa discute „situatia” fara a fi sincer patrunse de compasiune si intelegere pentru tara victima. Vezi Jane Fonda in fotografii cu trupele vietnameze, dar asta’i circ publicitar.
Manifestarile antirazboi in SUA au fost minore si poate de aceea nu tocmai demne de consemnat de Larry Romanoff.
Imi pare rau ca va dezamagesc, dar asta’i situatia, razboaiele nu se poarta pe teritoriul lor si nici serviciul militar nu mai este obligatoriu, fapt care nu duce totusi la scaderea numarului de soldati veniti in armata voluntari, sa mai cunoasca lumea, in sens geografic nu ca le-ar placea sa cunoasca si alte persoane straine. A Brave New World.